Få verificeringskoder med Google Authenticator

Appen Google Authenticator kan generere engangsverificeringskoder til websites og apps, der understøtter totrinsverificering i Authenticator-appen.

Hvis du konfigurerer totrinsverificering, kan du generere koder ved hjælp af Google Authenticator-appen, som du kan bruge til at logge ind på din Google-konto. Du kan generere koder, selv når du ikke har internet- eller mobilforbindelse. Få flere oplysninger om totrinsverificering.

Hold dine Google Authenticator-koder synkroniseret på tværs af alle dine enheder

Med Google Authenticator kan du synkronisere dine verificeringskoder på alle dine enheder ved blot at logge ind på din Google-konto.

Tip! Du skal have følgende for at kunne bruge denne funktion:

• Version 6.0 eller nyere på Android
  • Version 4.0 eller nyere på iOS

Google krypterer Authenticator-koder både under overførsel og i forbindelse med opbevaring i vores produkter. Det betyder, at dine koder forbliver krypteret i vores systemer, og at de beskyttes mod potentielt ondsindede aktører.

Download Authenticator

INSTALLER GOOGLE AUTHENTICATOR

Vigtigt! Hvis du vil bruge Google Authenticator på din Android-enhed, skal du have Android-version 5.0 eller nyere.

Konfigurer Google Authenticator for din Google-konto

1. Gå til indstillingerne for totrinsverificering for din Google-konto på din Android-enhed.
    • Du skal muligvis logge ind.
  2. Tryk på Konfigurer authenticator.
    • På nogle enheder skal du trykke på Kom godt i gang.
  3. Følg vejledningen på skærmen.

Brug Google Authenticator uden en Google-konto

Du kan gemme dine koder sikkert på din Google-konto takket være Google Authenticator. På denne måde beskyttes du mod at blive låst ude af din konto, når du skifter enhed. Du kan dog vælge at bruge Google Authenticator uden disse sikkerhedsforanstaltninger.

Sådan bruger du Google Authenticator uden en Google-konto:

• Når du åbner appen for første gang, skal du trykke på Brug uden en konto.
  • Hvis du allerede har gemt koder på din Google-konto, skal du trykke på dit profilbillede øverst til højre på startskærmen og derefter trykke på Brug Authenticator uden en konto.
    • Denne handling fjerner koder fra alle dine Google-konti og gemmer dem på din enhed. Koder vil ikke være tilgængelige på dine andre enheder.

Overfør dine Google Authenticator-koder

Når du logger ind på din Google-konto i Google Authenticator på en ny enhed, synkroniseres dine koder automatisk med denne enhed.

Hvis du bruger Google Authenticator uden en Google-konto, kan du stadig manuelt overføre dine koder til en anden enhed.

Hvis du manuelt vil overføre Authenticator-koder til en ny enhed, skal du bruge:

• Din gamle enhed med Google Authenticator-koder
  • Den nyeste version af appen Google Authenticator på din gamle enhed
  • Din nye enhed

Vejledning i, hvordan du manuelt overfører Authenticator-koder til en ny enhed:

1. På din nye enhed skal du installere Google Authenticator-appenAuthenticator.
  2. Tryk på Kom godt i gang i Google Authenticator-appen.
  3. Log ind på din Google-konto.
  4. Opret en QR-kode på din gamle enhed:
    • I Authenticator-appen skal du trykke på menuen Menu og derefter Overfør konti og derefter Eksportér konti.
      • Du bliver bedt om at låse din enhed op.
    • Vælg de konti, du vil overføre til din nye enhed.
    • Tryk på Næste.
      • Hvis du overfører mere end én konto, opretter din gamle enhed muligvis mere end én QR-kode.
  5. Tryk på Scan QR-kode på din nye enhed:
    • I Authenticator-appen skal du trykke på menuen Menu og derefter Overfør konti og derefter Importér konti.
    • Scan den QR-kode, der blev oprettet på den gamle enhed.

Når du har scannet din QR-kode, får du en bekræftelse på, at dine Authenticator-koder er blevet overført.

Brug Authenticator med flere Google-konti

Authenticator kan synkronisere koder for flere Google-konti og vise dem fra den samme mobilenhed.

Sådan konfigurerer du Authenticator med flere Google-konti:

1. Konfigurer Google Authenticator for din Google-konto.
  2. Tryk på dit profilbillede eller forbogstav øverst til højre på startskærmen.
  3. Tryk på Tilføj en anden konto.
  4. Vælg den konto, du vil tilføje, eller log ind på en ny Google-konto.
  5. Tryk på Tillad, når du bliver spurgt, om du vil begynde at gemme koder på Google-kontoen.

Rediger dine Google Authenticator-koder

Hvis du vil redigere din Authenticator-kode på Android, skal du stryge til venstre på en kode for at se redigeringsmuligheden. Du kan opdatere brugernavnet for koden eller ændre den tilknyttede Google-konto, hvor koden er gemt.

Organiser dine Google Authenticator-koder

Du kan organisere dine Authenticator-koder ved at holde fingeren på en kode og derefter trække den til den ønskede lokation.

Du kan også bruge søgefeltet til at finde den kode, du skal bruge. Du kan søge i dine Google Authenticator-koder ved at indtaste tekst, der matcher brugernavnet, så du kan finde koden.

Slet dine Google Authenticator-koder

Hvis du vil slette en Authenticator-kode på Android, skal du stryge til højre på en kode for at se valgmuligheden for sletning.

Du bliver bedt om at bekræfte sletningen. Hvis du har synkroniseret dine Authenticator-koder med din Google-konto, slettes de også fra alle de enheder, hvor dine koder er synkroniseret.

Hvis du synkroniserer dine Authenticator-koder med din Google-konto og vil slette alle dine koder fra din Google-konto, kan du slette Google Authenticator-tjenesten.

Når du sletter Google Authenticator-tjenesten, sker følgende:

• Dine Authenticator-koder slettes fra din Google-konto.
  • Dine Authenticator-koder vil ikke være tilgængelige på nogen af dine enheder.
  • Hele din Google-konto slettes ikke.

Hvis du sletter hele din Google-konto, slettes dine Google Authenticator-koder også. Se, hvordan du sletter din Google-konto.

Aktivér privatlivsskærmen

Hvis du vil have yderligere beskyttelse, kan du aktivere privatlivsskærmen i Google Authenticator. Dette kræver en verificering fra din enhed, f.eks. en pinkode, et mønster eller en biometrisk prompt, før appen kan bruges.

Sådan aktiverer du privatlivsskærmen:

1. I Authenticator-appen skal du trykke på menuen Menu og derefter Indstillinger og derefter Privatlivsskærm.
  2. Aktivér Privatlivsskærm.
  3. Gennemfør verificeringen.

Almindelige spørgsmål og problemer

Bedste praksis

Her er nogle forebyggende trin, du kan tage for at sikre, at det kun er dig, der har adgang til dine Google Authenticator-koder:

Ret en forkert kode

Hvis din kode ikke fungerer med din app eller tjeneste, skal du tjekke følgende:

• At du har angivet koden, før den udløb.
  • At du har angivet koden til den korrekte app eller tjeneste.
  • At dDu har angivet koden til den rigtige Google-konto.
  • At klokkeslættet på din enhed er synkroniseret og indstillet korrekt i forhold til din lokale tidszone.
Mine koder er forsvundet

Hvis du ikke kan finde dine koder, er du muligvis blevet logget ud af din Google-konto. Klik på profilikonet øverst til højre for at bekræfte, at du er logget ind.

Hvis du er låst ude af din Google-konto, skal du følge vejledningen i, hvordan du gendanner din konto. Få flere oplysninger om kontogendannelse.

Mistet eller stjålen enhed

Hvis din enhed bliver væk eller stjålet, skal du med det samme sikre dig, at andre ikke kan få adgang til de koder, der er gemt på enheden. Du kan fjerne koderne ved at bruge muligheden for fjernrydning af enheder for iOS eller Android. Hvis denne mulighed ikke er tilgængelig, kan du vælge mellem følgende muligheder:

• Hvis dine koder synkroniseres med din Google-konto, kan du fjerne koder ved at fjerne enheden fra din Google-konto.
  • Hvis dine koder ikke synkroniseres med din Google-konto, skal du besøge alle de websites, hvor du har konfigureret Google Authenticator, for at fjerne koderne. Tilknyt derefter din nye enhed igen.

Har du brug for mere hjælp?

Prøv følgende næste trin:

true
Velkommen til din Google-konto!

Vi kan se, at du har en ny Google-konto. Få flere oplysninger om, hvordan du får en bedre oplevelse med din Google-kontotjekliste.