Installer Google Autentificering

Hvis du konfigurerer totrinsbekræftelse via sms eller taleopkald, og du også gerne vil kunne generere koder på din mobilenhed, kan du bruge appen Google Autentificering til at modtage koder, også selvom du ikke har internetforbindelse eller mobilsignal.

Hvis du vil konfigurere dette, skal du først foretage konfiguration af sms/tale. Følg derefter den vejledning, der gælder for din type enhed, nedenfor.

Krav

Hvis du vil bruge Google Autentificering på din Android-enhed, skal du bruge Android 2.1 eller en nyere version.

Sådan downloader du appen

1. Gå til Google Play.
  2. Søg efter Google Autentificering.
  3. Download og installer appen.

Konfiguration af appen

1. Aktivér totrinsbekræftelse for din konto ved hjælp af dit telefonnummer, hvis du ikke allerede har gjort det.
  2. Gå til siden med indstillinger for totrinsbekræftelse på din computer.
  3. Rul ned til "Andet ekstra trin".
  4. Klik på Konfiguration under "Appen Autentificering".
  5. Åbn appen Google Autentificering på din mobilenhed.
  6. Hvis det er første gang, du bruger Autentificering, skal du vælge Start konfigurationen. Hvis du tilføjer en ny konto, skal du vælge Konfigurer konto fra menuen i appen.
  7. Sådan knytter du din mobilenhed til din konto:
    • Via QR-kode: Vælg Scan en stregkode. Hvis appen Autentificering ikke kan finde en app med stregkodescanner på din mobilenhed, kan du blive bedt om at downloade og installere en. Hvis du vil installere en app med stregkodescanner, så du kan gennemføre konfigurationen, skal du vælge Installer og derefter gennemgå installationsprocessen. Når appen er installeret, skal du genåbne Google Autentificering og derefter rette kameraet mod QR-koden på din computerskærm.
    • Via en hemmelig nøgle: Vælg Angiv den medfølgende nøgle, og indtast derefter e-mailadressen til din Google-konto i feltet "Angiv kontonavn". Indtast derefter den hemmelige nøgle fra computerskærmen i feltet "Angiv din nøgle". Sørg for, at du har angivet nøglen som Tidsbaseret, og vælg derefter Tilføj.
  8. Du kan teste, om appen fungerer, ved at indtaste bekræftelseskoden fra din mobilenhed i feltet ud for Kode på din computer og derefter klikke på "Bekræft".
  9. Hvis din kode er korrekt, vises en bekræftelsesmeddelelse. Klik på "Gem" for at fortsætte konfigurationsprocessen. Hvis din kode er forkert, kan du prøve at generere en ny bekræftelseskode på din mobilenhed og derefter indtaste den på din computer. Hvis du stadig har problemer, kan du tjekke, om tiden på enheden er korrekt, eller læse om almindelige problemer.
Sådan konfigurerer du totrinsbekræftelse for flere Google-konti

Google Autentificering kan udstede koder til flere konti fra den samme mobilenhed. Hver Google-konto skal dog have sin egen hemmelige nøgle, som du får ved at gennemgå konfigurationsprocessen. Gentag konfigurationsprocessen for eventuelle yderligere konti via den samme Google Autentificering-app.

Sådan konfigurerer du Google Autentificering på flere enheder

Du kan konfigurere Google Autentificering, således at du kan generere bekræftelseskoder fra mere end én enhed.

1. Sørg for, at du har downloadet Google Autentificering på alle de enheder, du vil bruge.
  2. Gå til siden for totrinsbekræftelse.
  3. Hvis du allerede har konfigureret Google Autentificering på din konto, skal du slette kontoen fra Autentificering, så du kan starte på en frisk. Hvis du endnu ikke har konfigureret Google Autentificering, skal du gå videre til næste trin.
  4. Følg vejledningen som normalt for at konfigurere totrinsbekræftelse for mobilappen, og sørg for enten at scanne den genererede QR-kode eller angive den genererede hemmelige nøgle på alle de enheder, du vil konfigurere.
  5. Kontrollér, at alle enheder fungerer korrekt, ved at angive bekræftelseskoderne for hver enhed og klikke på Bekræft. Klik derefter på Gem.
Google Autentificering genererer ikke app-adgangskoder. Hvis en app beder dig om en ny adgangskode, efter du har aktiveret totrinsbekræftelse, skal du logge ind med en app-adgangskode.

Bemærk! Hvis du har det nyeste operativsystem på din Apple-mobilenhed, behøver du ikke længere at bruge app-adgangskoder til totrinsbekræftelse.