Google Authenticator installeren

Als je verificatie in twee stappen instelt, kun je de Google Authenticator-app gebruiken om codes te ontvangen. Deze functie werkt ook als je niet over een internetverbinding of mobiele verbinding beschikt.

Vereisten

Belangrijk: Als je een account hebt via je werk, school of een andere groep, staat je organisatie verificatie in twee stappen mogelijk niet toe. Vraag dit voor de zekerheid na bij je beheerder.

Als je Google Authenticator op je Android-apparaat wilt gebruiken, heb je het volgende nodig:

De app downloaden

GOOGLE AUTHENTICATOR INSTALLEREN

De app instellen

1. Ga naar het beveiligingsgedeelte van je Google-account.
  2. Tik onder 'Inloggen bij Google' op Verificatie in twee stappen.
    Tip: Je moet mogelijk inloggen.
  3. Ga onder 'Voeg meer tweede stappen toe om te bevestigen dat jij het bent' naar het gedeelte 'Authenticator-app' en tik op Instellen.
  4. Volg de stappen op het scherm.
  5. Als je wilt controleren of het werkt, genereer je een zescijferige code in de Authenticator-app.
  6. Geef de code op en tik op Verifiëren.

Verificatie in twee stappen instellen voor meerdere Google-accounts

Google Authenticator kan codes voor meerdere accounts uitgeven via hetzelfde mobiele apparaat. Voor elk Google-account is een andere geheime sleutel nodig.

Als je extra accounts wilt instellen, schakel je verificatie in twee stappen in voor elk account en gebruik je dezelfde Google Authenticator-app.

Google Authenticator op meerdere apparaten instellen

Hiermee kun je verificatiecodes genereren voor meerdere apparaten.

1. Controleer of Google Authenticator is geïnstalleerd op de apparaten die je wilt gebruiken.
  2. Ga in je Google-account naar het gedeelte Verificatie in twee stappen.
  3. Als je Google Authenticator al voor je account hebt ingesteld, verwijder je dat account uit Authenticator. Controleer voordat je dat account uit Authenticator verwijdert of je een back-up voor de tweede stap hebt ingesteld.
  4. Volg de stappen op het scherm om verificatie in twee stappen voor de Authenticator-app in te stellen. Gebruik dezelfde QR-code of geheime sleutel op al je apparaten.
  5. Zorg ervoor dat de verificatiecodes op elk apparaat hetzelfde zijn om te controleren of het werkt.
Authenticator-codes overzetten naar een nieuwe Android-telefoon

Als je een andere Android-telefoon gaat gebruiken, kun je de huidige Authenticator-codes overzetten van je oude naar je nieuwe telefoon.

Wat je nodig hebt:

• Je oude Android-telefoon met Google Authenticator-codes en de nieuwste versie van de Google Authenticator-app
  • Je nieuwe Android-telefoon
  • Een actieve internetverbinding
  1. Installeer op je nieuwe telefoon de Google Authenticator-app.
  2. Open de app en tik op Aan de slag
  3. Tik onderaan het volgende scherm op Bestaande accounts importeren?
  4. Maak op de oude telefoon een QR-code:
    1. Tik in de Authenticator-app op Meer Meer en dan Accounts overzetten en dan Accounts exporteren.
      Tip: Mogelijk moet je de telefoon ontgrendelen.
    2. Selecteer welke accounts je wilt overzetten naar de nieuwe telefoon en tik op Volgende
      Belangrijk: Je genereert een QR-code met je oude telefoon. Als je meerdere accounts overzet, worden er mogelijk meerdere QR-codes gegenereerd.
  5. Tik op je nieuwe telefoon op QR-code scannen.
    Tip: Probeer de code binnen de rode lijnen in beeld te krijgen om deze te scannen. Als je meerdere QR-codes hebt, moet je alle codes scannen.
  6. Nadat je de QR-codes hebt gescand, ontvang je een bevestiging dat je Google Authenticator-accounts zijn overgezet.

Google Authenticator genereert geen app-wachtwoorden. Nadat je verificatie in twee stappen hebt ingeschakeld, log je in met een app-wachtwoord als je om een nieuw app-wachtwoord wordt gevraagd.