Google Authenticator installeren

Als u authenticatie in twee stappen instelt, kunt u de Google Authenticator-app gebruiken om codes te ontvangen. Deze functie werkt ook als u niet over een internetverbinding of mobiele verbinding beschikt.

Vereisten

Opmerking: Als u een account via uw werk, school of een andere groep heeft, staat uw organisatie authenticatie in twee stappen mogelijk niet toe. Vraag dit voor de zekerheid na bij uw beheerder.

Als u Google Authenticator op uw Android-apparaat wilt gebruiken, heeft u het volgende nodig:

De app downloaden

GOOGLE AUTHENTICATOR INSTALLEREN

De app instellen

1. Open de app Instellingen Settings app en dan Google en dan Google-account op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik bovenaan op Beveiliging.
  3. Tik onder 'Inloggen bij Google' op Authenticatie in twee stappen. U moet wellicht inloggen.
  4. Zoek bij 'Alternatieve tweede stap instellen' naar 'Authenticator-app' en tik op Instellen.
  5. Volg de stappen op het scherm.
  6. Als u wilt controleren of het werkt, genereert u een code in uw Authenticator-app. Voer de code in uw instellingen in.

Als uw code correct is, ziet u een bevestiging.

Als uw code onjuist is, probeert u het opnieuw. Als u nog steeds problemen ondervindt, kunt u controleren of de tijd op uw apparaat correct is of informatie over veelvoorkomende problemen lezen.

Authenticatie in twee stappen instellen voor meerdere Google-accounts

Google Authenticator kan codes voor meerdere accounts uitgeven via hetzelfde mobiele apparaat.

Voor elk Google-account is een andere geheime sleutel nodig. Als u extra accounts wilt instellen, schakelt u authenticatie in twee stappen in voor elk account en gebruikt u dezelfde Google Authenticator-app.

Google Authenticator op meerdere apparaten instellen

U kunt Google Authenticator zodanig instellen dat u verificatiecodes op meerdere apparaten kunt genereren.

1. Controleer of u Google Authenticator heeft gedownload op alle apparaten die u wilt gebruiken.
  2. Ga naar het gedeelte Authenticatie in twee stappen van uw Google-account.
  3. Als u Google Authenticator al voor uw account heeft ingesteld, verwijdert u dat account uit Authenticator.
  4. Volg de stappen op het scherm om authenticatie in twee stappen in te stellen voor de Authenticator-app. Gebruik dezelfde QR-code of geheime sleutel op al uw apparaten.
  5. Zorg ervoor dat de verificatiecodes op elk apparaat hetzelfde zijn om te controleren of het werkt.

Google Authenticator genereert geen app-wachtwoorden. Nadat u authenticatie in twee stappen heeft ingeschakeld, logt u in met een app-wachtwoord als u om een nieuw app-wachtwoord wordt gevraagd.