Configurar l'accés amb interruptors per a Android

Segueix els passos que s'indiquen a continuació per configurar Accés amb interruptors al dispositiu Android.
Important: per dur a terme alguns d'aquests passos, has de tocar la pantalla.

Contingut

Pas 1: connecta els interruptors al dispositiu Android

Pas 2: activa el teclat en pantalla

Pas 3: tria la configuració de cerca bàsica

Opcional: activar els avisos de veu

Pas 4: activa Accés amb interruptors

Comunitat d'Accés amb interruptors

Obtenir ajuda

Pas 1: connecta els interruptors al dispositiu Android

Primer, connecta un teclat o un interruptor extern al teu dispositiu Android per USB o Bluetooth:

• USB: connecta l'interruptor o el teclat al dispositiu Android amb un cable USB compatible.
  • Bluetooth: des del dispositiu Android, ves a Configuració i, a continuació, Bluetooth. Per obtenir més instruccions, consulta la documentació de l'interruptor o del teclat, o bé obtén més informació sobre com pots connectar dispositius Bluetooth.

Consell: si vols fer servir els botons físics del teu dispositiu Android com a interruptors, segueix les instruccions per a desenvolupadors d'Accés amb interruptors.

Pas 2: activa el teclat en pantalla

Quan hagis connectat un interruptor o un teclat externs, Android amagarà automàticament el teclat en pantalla. Per introduir text mitjançant l'accés amb interruptors, cal que tornis a activar el teclat.

Per tornar a activar el teclat en pantalla, segueix aquests passos:

1. Obre l'aplicació Configuració Aplicació Configuració del dispositiu Android.
  2. Selecciona Idioma i introducció de text. Segueix els passos corresponents a la teva versió d'Android:
    • Android 7.0 i versions posteriors: selecciona Teclat físic i, a continuació, Mostra el teclat virtual.
    • Android 6.0 i versions anteriors: selecciona Teclat actual i, a continuació, Maquinari (Mostra mètode d'introducció).

Pas 3: tria la configuració de cerca bàsica

Tria la configuració de cerca bàsica en funció de les teves preferències i del nombre d'interruptors que tinguis. Si vols provar una configuració diferent més endavant, pots canviar la configuració.

Per començar, tria una de les opcions que s'indiquen a continuació:

Cerca automàtica amb un interruptor

Amb aquesta cerca, es mou la marca pels elements de la pantalla fins que fas una selecció. Has de prémer l'interruptor perquè s'iniciï la cerca i, a continuació, l'has de tornar a prémer per seleccionar l'element marcat.

Com es pot configurar la cerca automàtica
  1. Obre l'aplicació Configuració Aplicació Configuració del dispositiu.
  2. Toca Accessibilitat i, a continuació, Accés amb interruptors i, a continuació, Configuració.
  3. Toca Cerca automàtica.
    • Si no veus l'opció "Cerca automàtica", toca Mètode de cerca i selecciona Cerca lineal o Fila-columna.
  4. A la part superior de la pantalla de la cerca automàtica, activa l'opció Cerca automàtica.
    • Opcional: ajusta la configuració de la cerca automàtica, incloses les opcions del temps de la cerca, el retard en el primer element i el nombre de cerques.
  5. Toca el botó Enrere per tornar a la configuració de l'accés amb interruptors.
  6. Toca Assigna interruptors per a la cerca.
  7. Toca Cerca automàtica.
  8. Quan s'obri el quadre de diàleg, prem l'interruptor.
  9. Toca Desa.

Cerca per passos amb dos o més interruptors

Amb la cerca per passos, prem un interruptor per moure la marca per la pantalla (l'interruptor "Següent"). Prem l'altre interruptor per seleccionar l'element marcat (l'interruptor "Selecciona").

Com es pot configurar la cerca per passos
  1. Obre l'aplicació Configuració Aplicació Configuració del dispositiu.
  2. Toca Accessibilitat i, a continuació, Accés amb interruptors i, a continuació, Configuració.
    • Comprova que l'opció Cerca automàtica estigui desactivada.
  3. Toca Assigna interruptors per a la cerca i, a continuació, Següent.
  4. Quan s'obri el quadre de diàleg, prem l'interruptor que vulguis fer servir com a "Següent".
  5. Al quadre de diàleg, toca Desa.
  6. Toca Selecciona.
  7. Quan s'obri el quadre de diàleg, prem l'interruptor que vulguis fer servir com a "Selecciona".
  8. Al quadre de diàleg, toca Desa.

Selecció de grup amb dos o més interruptors

La selecció de grup marca grups d'elements a la pantalla i permet restringir la mida del grup segons les teves preferències. Aquest mètode pot ser més ràpid que la cerca automàtica o la cerca per passos. En alguns dispositius, això s'anomena "Cerca d'opcions".

Com es pot configurar la selecció de grup
  1. Obre l'aplicació Configuració Aplicació Configuració del dispositiu.
  2. Toca Accessibilitat i, a continuació, Accés amb interruptors i, a continuació, Configuració.
    • Comprova que l'opció Cerca automàtica estigui desactivada.
  3. Toca Mètode de cerca i, a continuació, Selecció de grup.
  4. Toca Assigna interruptors per a la cerca i, a continuació, Interruptor de selecció de grup 1.
  5. Quan s'obri el quadre de diàleg, prem el primer interruptor.
  6. Al quadre de diàleg, toca Desa.
  7. Toca Interruptor de selecció de grup 2.
  8. Quan s'obri el quadre de diàleg, prem el segon interruptor.
  9. Al quadre de diàleg, toca Desa.

Opcional: per configurar més interruptors (fins a un total de cinc), repeteix els passos 7-9 per a cada interruptor. Si n'assignes més de dos, els elements de la pantalla es divideixen en més grups. Com a conseqüència d'això, cada grup és més petit, i has de prémer l'interruptor menys vegades per arribar a l'element que vols seleccionar.

Opcional: activar els avisos de veu

Per escoltar els elements de la pantalla en veu alta, pots activar els avisos de veu a Accés amb interruptors.

1. A la pantalla de configuració de l'accés amb interruptors, toca Veu, so i vibració.
  2. Activa l'opció Avisos de veu.

Ajustar les opcions dels avisos de veu

Enuncia el text descriptiu: escolta avisos de veu dels elements amb accions disponibles o que continguin text descriptiu. Aquesta opció pot ser útil si no pots veure la pantalla.

Verbositat: tria la quantitat d'informació que vols que s'enunciï.

Configuració de text a parla: canvia la configuració de text a parla del dispositiu.

Espera que acabi l'enunciació abans de continuar (només a la cerca automàtica): activa aquesta opció de configuració per esperar que els avisos de veu acabin (fins a 10 segons) abans de moure's a l'element següent.

Altres avisos: activa els avisos sonors o amb vibració, i ajusta'n les opcions de configuració.

Pas 4: activa Accés amb interruptors

1. A la pantalla de configuració d'Accés amb interruptors, toca el botó Enrere per tornar a la pantalla Accés amb interruptors.
  2. Toca Utilitza l'accés amb interruptors.
  3. Al quadre de diàleg de confirmació, selecciona D'acord per confirmar els permisos i activar l'accés amb interruptors.

Consell: pots crear una drecera d'Accés amb interruptors. Obtén informació sobre les dreceres d'accessibilitat.

Comunitat d'Accés amb interruptors

Uneix-te a la comunitat d'Accés amb interruptors per fer preguntes i connectar amb altres persones que utilitzen aquesta funció.

Obtén més ajuda

Per obtenir més ajuda amb Accés amb interruptors, contacta amb l'equip d'assistència de Google per a persones amb discapacitat.