Kom i gang med TalkBack på Android

TalkBack er Google-skjermleseren på Android-enheter. Med TalkBack kan du kontrollere enheten uten å være avhengig av synet.

Konfigurasjonen av enheten varierer avhengig av produsenten, Android-versjonen og TalkBack-versjonen. Disse hjelpesidene gjelder for de fleste enheter, men enkelte punkter kan variere.

Viktig: Bevegelser med flere fingre er tilgjengelig

• i TalkBack 9.1 på oppdaterte Pixel 3-telefoner eller nyere
  • på enkelte enheter fra andre produsenter
  • fra og med mars 2021

På disse hjelpesiden kan du finne ut mer om hvordan TalkBack fungerer på Android-enheten din:

Bruk TalkBack-veiledningen

I TalkBack-veiledningen kan du finne ut mer om hvordan TalkBack fungerer på enheten din. Veiledningen åpnes automatisk første gang du slår på TalkBack på enheten.

Slik går du tilbake til veiledningen:

1. Åpne TalkBack-menyen.
    • På enheter med bevegelser med flere fingre (oppdatert Android R på Pixel 3 eller nyere og enheter fra andre produsenter, for eksempel Samsung Galaxy): Trykk med tre fingre eller sveip ned og så til høyre med én finger.
    • På enheter med bevegelser med én finger (før oppdatert Android R med TalkBack 9.1): Sveip ned og så til høyre.
  2. Velg TalkBack-innstillinger og så Veiledning og hjelp.
  3. Velg Veiledning.

Hvis du trenger mer hjelp med TalkBack, kan du kontakte Google brukerstøtte for personer med nedsatt funksjonsevne.