Aan de slag met Android met TalkBack

TalkBack is de schermlezer van Google die beschikbaar is op Android-apparaten. Met TalkBack kun je je apparaat bedienen zonder je ogen te gebruiken.

De configuratie van je apparaat is afhankelijk van de fabrikant van het apparaat, de Android-versie en de TalkBack-versie. Deze Help-pagina's zijn van toepassing op de meeste apparaten, maar bij sommige apparaten kan de werking enigszins verschillen.

Belangrijk: Er zijn gebaren met meerdere vingers beschikbaar:

• In TalkBack 9.1, op de geüpdatete Pixel 3 en hoger
  • Op sommige andere OEM-apparaten
  • Vanaf maart 2021

Probeer deze Help-pagina's voor meer informatie over TalkBack op je Android-apparaat:

De TalkBack-tutorial gebruiken

In de TalkBack-tutorial leer je meer over hoe je TalkBack op je apparaat gebruikt. Als je TalkBack aanzet op je apparaat, wordt de tutorial automatisch geopend.

De tutorial opnieuw bekijken:

1. Open het TalkBack-menu.
    • Op apparaten met gebaren met meerdere vingers (geüpdatete Android R op de Pixel 3 of hoger en andere OEM-apparaten, zoals de Samsung Galaxy): Tik met 3 vingers of swipe met 1 vinger omlaag.
    • Op apparaten met gebaren met 1 vinger. (vóór de update van Android R met TalkBack 9.1): Swipe omlaag en dan naar rechts.
  2. Selecteer TalkBack-instellingen en dan Tutorials en hulp.
  3. Selecteer Tutorial.

Voor meer hulp met TalkBack neem je contact op met het Google-supportteam voor gebruikers met een beperking.