Androidin käytön aloittaminen TalkBackin avulla

TalkBack on Android-laitteille asennettu Googlen näytönlukuohjelma. TalkBackin avulla voit käyttää laitetta näyttöön katsomatta.

Laitteesi asetuksiin vaikuttaa laitteen valmistaja, Android-versio ja TalkBack-versio. Nämä ohjesivut soveltuvat useimmille laitteille, mutta joitakin eroja voi esiintyä.

Tärkeää: Usean sormen eleet ovat saatavilla:

• TalkBack-versiolla 9.1 päivitetyissä Pixel 3 ‑laitteissa ja uudemmissa
  • joillakin OEM-laitteilla
  • maaliskuusta 2021 alkaen.

Lue lisää Android-laitteen TalkBackista näiltä ohjesivuilta:

TalkBackin ohjeen käyttö

TalkBackin ohjeen avulla saat lisätietoja laitteesi TalkBackista. Kun laitat TalkBackin ensimmäistä kertaa päälle laitteellasi, TalkBackin ohje avautuu automaattisesti.

Näin voit käydä ohjeen uudelleen läpi:

1. Avaa TalkBack-valikko.
    • Usean sormen eleitä tukevilla laitteilla (Pixel 3:lla, jossa on päivitetty Android R tai uudempi sekä Samsung Galaxyn kaltaisilla muilla OEM-laitteilla): Napauta kolmella sormella tai pyyhkäise yhdellä sormella alas ja sitten oikealle.
    • Yhden sormen eleitä tukevilla laitteilla (vanhemmat versiot kuin päivitetty Android R, jossa on TalkBack 9.1): Pyyhkäise alas ja sitten oikealle.
  2. Valitse TalkBack-asetukset ja sitten Ohje ja tuki.
  3. Valitse Ohje.

Jos tarvitset lisää apua TalkBackin kanssa, ota yhteyttä Googlen tukeen toimintarajoitteisille ja vammaisille.