'Donker thema' en 'Kleurinversie'

Sommige van deze stappen werken alleen in Android 11.0 en hoger. Meer informatie over hoe u uw Android-versie checkt.

U kunt uw scherm wijzigen naar een donkere achtergrond met een donker thema of kleurinversie.

• 'Donker thema' is van toepassing op de gebruikersinterface van het Android-systeem en op ondersteunde apps. Kleuren in media, zoals video's, worden niet veranderd.
  • 'Kleurinversie' is van toepassing op alles op uw apparaat, inclusief media. Zwarte tekst op een wit scherm wordt bijvoorbeeld gewijzigd in witte tekst op een zwart scherm. Er kunnen problemen zijn met de kleurkwaliteit of leesbaarheid.

'Donker thema' inschakelen

1. Open de app Instellingen Instellingen-app op uw apparaat.
  2. Tik op Toegankelijkheid.
  3. Ga naar Scherm en schakel Donker thema in.

'Kleurinversie' inschakelen

1. Open de app Instellingen Instellingen-app op uw apparaat.
  2. Tik op Toegankelijkheid.
  3. Tik onder Scherm op Kleurinversie
  4. Schakel Kleurinversie gebruiken in.
  5. Optioneel: Schakel de snelkoppeling voor kleurinversie in. Meer informatie over snelkoppelingen voor toegankelijkheid.

'Donker thema' en 'Kleurinversie' samen gebruiken

• Android 10 of hoger: Als u een app opent die geen donker thema ondersteunt, schakelt u naast 'Donker thema' ook 'Kleurinversie' in.
  • Android 9 of lager: U kunt slechts één van deze instellingen tegelijk gebruiken. Als u bijvoorbeeld 'Donker thema' inschakelt, wordt 'Kleurinversie' automatisch uitgeschakeld.