Slå TalkBack på eller av

Med TalkBack-skjermleseren får du taletilbakemeldinger og -varsler.

Innhold

Alternativ 1: Med volumtast-snarveien

Alternativ 2: med Google-assistenten

Alternativ 3: med enhetsinnstillinger

Få hjelp

Alternativ 1: Trykk på begge volumtastene

Du kan bruke volumtastsnarveien til å slå TalkBack på eller av.

1. Begge volumtastene er på siden av enheten.
  2. Trykk og hold inne begge volumtastene i tre sekunder.
  3. For å bekrefte at du vil slå TalkBack på eller av, trykk på begge volumtastene igjen i tre sekunder.

Tips: For å slå av volumtastsnarveien permanent, gå til Innstillinger og så Tilgjengelighet og så TalkBack. Slå deretter TalkBack-snarveien avFinn ut hvordan du endrer TalkBack-snarveien.

Alternativ 2: med Google-assistenten

1. Når du har slått på Google-assistenten, kan du si «Hey Google» i konfigureringsveiviseren eller i innstillingene.
  2. Si «Slå av TalkBack» eller «Slå på TalkBack».

Alternativ 3: med enhetsinnstillinger

1. Åpne Innstillinger Innstillinger-app på enheten.
  2. Velg Tilgjengelighet og så TalkBack.
  3. Slå Bruk TalkBack på eller av.
  4. Velg Ok.

Nyttig å vite når TalkBack er på

• Trykk for å velge et element, og dobbelttrykk for å slå det på.
  • Bruk to fingre for å rulle.
  • Når «Systemnavigasjon» er satt til «Navigasjon med bevegelser», kan du bruke to fingre i stedet for én for bevegelser som hjem, tilbake og nylige apper.
  • Som standard leser TalkBack opp passordtegn. For å sørge for at telefonen ikke leser opp tegn i sikre felt, kan du endre innstillingen. Finn ut mer om oppleste passord.

Få mer hjelp

Hvis du trenger mer hjelp med TalkBack, kan du kontakte Google brukerstøtte for personer med nedsatt funksjonsevne.