TalkBack aan- of uitzetten

De TalkBack-schermlezer geeft u gesproken feedback en meldingen.

TalkBack aan- of uitzetten

Optie 1: Druk op beide volumetoetsen

Je kunt de volumeknop als sneltoets gebruiken om TalkBack aan of uit te zetten. Gebruik deze sneltoets als je je apparaat voor het eerst aanzet en instelt of nadat je apparaat is ingesteld. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

1. Zoek beide volumetoetsen aan de zijkant van je apparaat.
  2. Houd beide volumetoetsen 3 seconden ingedrukt.
  3. Druk nog een keer 3 seconden op beide volumetoetsen om te bevestigen dat je TalkBack wilt aan- of uitzetten.

Tip: TalkBack leest standaard de tekens van wachtwoorden voor. Je kunt deze instelling wijzigen, zodat je telefoon geen tekens in beveiligde velden voorleest, tenzij je een hoofdtelefoon hebt aangesloten. Meer informatie over gesproken wachtwoorden

Meer informatie over hoe je de TalkBack-sneltoets wijzigt

Optie 2: Met de Google Assistent

1. Zeg 'Hey Google'.
  2. Zeg 'Zet TalkBack uit' of 'Zet TalkBack aan'.

Optie 3: Met apparaatinstellingen

Als je een beperkt gezichtsvermogen hebt of een blinde persoon helpt, kun je door de instellingen navigeren om TalkBack aan of uit te zetten.

Belangrijk: Als TalkBack aan staat, dubbeltik je in plaats van één keer tikken.

1. Open Instellingen Instellingen-app op je apparaat.
  2. Selecteer Toegankelijkheid en dan TalkBack.
  3. Zet TalkBack gebruiken aan of uit.
  4. Selecteer OK.

Tip: Je kunt de sneltoets voor de volumeknop uitzetten. Meer informatie over sneltoetsen voor toegankelijkheid

Voor meer hulp met TalkBack neem je contact op met het Google-supportteam voor gebruikers met een beperking.