TalkBackin laittaminen päälle

TalkBack on saavutettavuusominaisuus, joka auttaa sokeita ja heikkonäköisiä käyttämään Android-laitteita kosketus- ja äänipalautteen avulla.

Kun TalkBack on päällä, näytöllä olevat kohteet on merkitty tarkennuskentällä, ja laite antaa äänivihjeitä näytön sisällöstä. Tyypillisten kosketustoimintojen sijaan voit siirtyä laitteella TalkBack-eleillä. Tutustu TalkBackin perusteisiin katsomalla videon.

Vinkki: Voit laittaa TalkBackin päälle eri tavoilla laitteen valmistajan, Android-version ja TalkBack-version mukaan. Alla olevat tiedot koskevat useimpia laitteita, mutta joitakin eroja voi ilmetä.

Kun otat puhelimen käyttöön

Paina puhelimen käyttöönoton aikana äänenvoimakkuuspainikkeita muutaman sekunnin ajan laittaaksesi TalkBackin päälle. Kun käyttöönotto on valmis, voit laittaa TalkBackin päälle tai pois päältä pikanäppäimillä.

Vinkki: Voit laittaa äänenvoimakkuuden pikanäppäimet pysyvästi pois päältä käyttöönoton jälkeen valitsemalla Asetukset ja sitten Saavutettavuus ja sitten TalkBack. Valitse TalkBack-pikanäppäin ja laita se pois päältä, niin se poistetaan käytöstä. Katso, miten voit muuttaa TalkBackin pikanäppäimiä.

Puhelimen käyttöönoton jälkeen

Vaihtoehto 1: Käytä laiteasetuksia

1. Avaa laitteen Asetukset Asetukset.
  2. Valitse Saavutettavuus ja sitten TalkBack.
  3. Valitse Käytä palvelua.

Kun TalkBack on päällä, ohjaa laitetta TalkBack-eleillä.

Vaihtoehto 2: Saavutettavuuspikanäppäinten käyttö

Kun saavutettavuuspikanäppäin on päällä, voit laittaa TalkBackin päälle tai pois päältä näytöllä tai fyysisillä näppäimillä.

1. Avaa laitteen Asetukset Asetukset.
  2. Valitse Saavutettavuus ja sitten TalkBack ja sitten TalkBack-pikanäppäin.
  3. Laita TalkBack-pikanäppäin päälle.
  4. Valitse pikanäppäinasetus laitemallillesi seuraamalla ohjeita näytöllä. Voit myös katsoa muita tapoja saavutettavuuspikakuvakkeen määrittämiseen.

Vaihtoehto 3: Käytä Google Assistantia

1. Jos olet ottanut Google Assistantin käyttöön, sano "Hey Google".
  2. Sano "Turn on TalkBack" tai "Turn off TalkBack".

Navigoiminen, kun TalkBack on päällä

• Jos haluat valita kohteen, kohdista kohdistus koskettamalla sitä yhdellä sormella ja aktivoi kohde kaksoisnapauttamalla sitä yhdellä sormella.
  • Vieritä näytöllä ylös tai alas asettamalla kaksi sormea näytölle ja vetämällä ne ylös tai alas.
  • Kun Järjestelmänavigointi-asetukseksi on valittu Eleillä navigointi, käytä etusivulle siirtymiseen, palaamiseen ja viimeaikaisiin sovelluksiin liittyviä eleitä kahdella sormea yhden sijaan. Lue lisää TalkBack-eleistä.

Vinkki: TalkBack sanoo oletuksena ääneen salasanan merkit. Muuttamalla asetusta voit varmistaa, että puhelimesi ei sano suojatuissa kentissä olevia merkkejä.

Lisäohjeita

Jos laitoit sen päälle vahingossa, lue lisää TalkBackin laittamisesta pois päältä.

Jos tarvitset lisää apua TalkBackin kanssa, ota yhteyttä Googlen tukeen toimintarajoitteisille ja vammaisille.