TalkBackin käyttöönotto

TalkBack-näytönlukuohjelma antaa äänipalautetta ja lukee ilmoituksia.

Vaihtoehto 1: Molempien äänenvoimakkuuspainikkeiden painaminen

1. Paina molempia äänenvoimakkuuspainikkeita kolmen sekunnin ajan.
  2. Jos TalkBack ei käynnisty heti, paina painikkeita uudestaan kolmen sekunnin ajan.

Huomioitavaa:

Vaihtoehto 2: TalkBackin käyttöönotto laitteen asetuksissa

Tarvitset näkevän henkilön apua alla olevien vaiheiden suorittamiseen.

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus Asetukset.
  2. Valitse Esteettömyys ja sitten TalkBack.
  3. Ota TalkBack käyttöön.
    • Jos käyttöjärjestelmäsi on Android 4.0 tai sitä vanhempi, katso vanhempia Android-versioita koskevat ohjeet alempaa.
  4. Valitse vahvistusikkunassa OK.

Vanhempien Android-versioiden ohjeet

• Android 4.0: Valitse TalkBack ja liu'uta TalkBack-valitsin Käytössä-asentoon. Siirry sitten takaisin edelliseen näyttöön ja ota käyttöön Kosketuksella tutkiminen.
  • Android 3.2 ja vanhemmat: Valitse Esteettömyys-ruutu ja sen jälkeen TalkBack-ruutu.

Näin voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Vaihtoehto 3: TalkBackin käyttöönotto uuden Android-laitteen määrittämisen yhteydessä

Voit ottaa TalkBackin käyttöön käynnistäessäsi Android-laitteen ensimmäistä kertaa.

Pidä kuulokkeet saatavilla, jotta voit käyttää niitä laitteen kysyessä salasanoja, kuten Wi-Fi-yhteyden salasanaa. Näppäinkaiku on käytössä oletuksena vain, kun laitteeseen on yhdistetty kuulokkeet. Tätä asetusta voi muuttaa myöhemmin Android-laitteen asetuksissa.

• Android 4.1 tai uudempi: Paina määritysnäyttöä pitkään kahdella sormella. Kun laite tunnistaa eleen, TalkBack otetaan käyttöön ja käytön opastus käynnistyy.
  • Android 4.0: Piirrä sormella nelikulmio laitteen määritysnäytölle. Kun laite tunnistaa eleen, kuulet äänimerkin.