Aktivér TalkBack

Med TalkBack-skærmlæseren bliver tekst, handlinger og notifikationer læst op.

Mulighed 1: Tryk på begge lydstyrkeknapper

Vigtigt! Første gang du bruger denne indstilling på din enhed, bliver du bedt om at bekræfte, at du vil aktivere genvejen til lydstyrkeknapperne. Du bekræfter dette ved at vælge Aktivér eller trykke på begge lydstyrkeknapper i et par sekunder igen.

Hold begge lydstyrkeknapper inde i et par sekunder.

Tip! Hvis dette trin ikke virker, kan du følge vejledningen til genveje til hjælpefunktioner.

Mulighed 2: Aktivér TalkBack i indstillingerne på enheden

Vejledningen nedenfor kræver hjælp fra en seende.

1. Åbn appen Indstillinger Appen Indstillinger på din enhed.
  2. Vælg Hjælpefunktioner og derefter TalkBack.
  3. Vælg Brug TalkBack.
  4. Tryk på OK i dialogboksen til bekræftelse.
  5. Valgfrit: Skift din genvej for TalkBack. Få flere oplysninger om genveje til hjælpefunktioner.

Vejledning til tidligere Android-versioner

• Android 4.0: Vælg TalkBack, og skyd TalkBack-kontakten til positionen Til. Gå derefter tilbage til den forrige skærm, og aktivér Tryk for at høre.
  • Android 3.2 og ældre: Markér afkrydsningsfeltet Hjælpefunktioner, og markér derefter afkrydsningsfeltet TalkBack.

Se, hvordan du tjekker, hvilken Android-version du har.

Mulighed 3: Konfigurer en ny Android-enhed med TalkBack

Du kan aktivere TalkBack, når du tænder din Android-enhed for allerførste gang.

Hav gerne høretelefonerne ved hånden, så du kan tilslutte dem, når det er tid til at angive adgangskoder som f.eks. din Wi-Fi-adgangskode. Som standard er højtlæsning af tegn kun aktiveret, hvis hovedtelefonerne er sluttet til din enhed. Du kan ændre denne indstilling senere i indstillingerne for din Android-enhed.

• Android 4.1 og nyere: Tryk på konfigurationsskærmen med to fingre, og hold fingrene nede. Når din enhed genkender denne bevægelse, er TalkBack aktiveret, og et selvstudie går i gang.
  • Android 4.0: Brug din finger til at tegne et lukket rektangel på konfigurationsskærmen. Når din enhed genkender denne bevægelse, lyder der et bip.