Aktivér TalkBack

Med TalkBack-skærmlæseren bliver tekst, handlinger og underretninger læst op.

Mulighed 1: Tryk på begge lydstyrketaster

1. Hold begge lydstyrketaster nede i tre sekunder.
  2. Hvis TalkBack ikke aktiveres med det samme, skal du holde begge lydstyrketaster nede i tre sekunder igen.

Bemærkninger:

Mulighed 2: Aktivér TalkBack i indstillingerne på enheden

Vejledningen nedenfor kræver hjælp fra en seende.

1. Åbn appen Indstillinger Appen Indstillinger på enheden.
  2. Åbn Hjælpefunktioner og derefter TalkBack.
  3. Aktivér TalkBack.
    • Hvis du bruger Android 4.0 eller ældre, skal du se vejledningen til tidligere Android-versioner nedenfor.
  4. Tryk på OK i dialogboksen.

Vejledning til tidligere Android-versioner

• Android 4.0: Vælg TalkBack, og skyd TalkBack-kontakten til positionen Til. Gå derefter tilbage til den forrige skærm, og slå Udforsk ved berøring til.
  • Android 3.2 og ældre: Markér afkrydsningsfeltet Tilgængelighed,, og markér derefter afkrydsningsfeltet TalkBack.

Se, hvordan du finder ud af, hvilken Android-version du har.

Mulighed 3: Konfigurer en ny Android-enhed med TalkBack

Du kan slå TalkBack til, når du tænder din Android-enhed for allerførste gang.

Hav om muligt hovedtelefonerne ved hånden, så du kan tilslutte dem, når det er tid til at indtaste adgangskoder som f.eks. din Wi-Fi-adgangskode. Som standard er højtlæsning af tegn kun aktiveret, hvis hovedtelefonerne er sluttet til din enhed. Du kan ændre denne indstilling senere i indstillingerne for din Android-enhed.

• Android 4.1 og nyere: Tryk på konfigurationsskærmen med to fingre, og hold fingrene nede. Når din enhed genkender denne bevægelse, er TalkBack aktiveret, og et selvstudie går i gang.
  • Android 4.0: Brug din finger til at tegne et lukket rektangel på konfigurationsskærmen. Når din enhed genkender denne bevægelse, lyder der et bip.