Slå TalkBack til eller fra

Med TalkBack-skærmlæseren bliver tekst, handlinger og notifikationer læst op.

Slå TalkBack til eller fra

Mulighed 1: Tryk på begge lydstyrkeknapper

Du kan bruge genvejen via lydstyrkeknapperne til at slå TalkBack til eller fra. Brug genvejen, første gang du tænder og konfigurerer din enhed, eller efter din enhed er konfigureret. Se, hvordan du kan tjekke, hvilken Android-version du har.

1. Find begge lydstyrkeknapper på siden af din enhed.
  2. Hold begge lydstyrkeknapper nede i 3 sekunder.
  3. Hold begge lydstyrkeknapper nede i 3 sekunder igen for at bekræfte, at du vil slå TalkBack til eller fra.

Tip! TalkBack læser som standard adgangskodetegn højt for dig. Du kan ændre indstillingen, så telefonen ikke oplæser tegn i adgangskodefelter, medmindre du har tilsluttet høretelefoner. Få flere oplysninger om oplæsning af adgangskoder.

Se, hvordan du ændrer din TalkBack-genvej.

Mulighed 2: Med Google Assistent

1. Sig "Hey Google".
  2. Sig "Deaktiver TalkBack" eller "Aktivér TalkBack".

Mulighed 3: Med enhedsindstillinger

Hvis du har stærkt nedsat syn, eller du hjælper en, der er blind, kan du bruge indstillingerne til at aktivere eller deaktivere TalkBack.

Vigtigt! Når TalkBack er aktiveret, skal du trykke to gange i stedet for én.

1. Åbn Indstillinger Appen Indstillinger på din enhed.
  2. Vælg Hjælpefunktioner efterfulgt af TalkBack.
  3. Slå Brug TalkBack til eller fra.
  4. Vælg OK.

Tip! Du kan deaktivere genvejen via lydstyrkeknapperne. Få flere oplysninger om genveje til hjælpefunktioner.

Hvis du har brug for yderligere hjælp, kan du kontakte Googles support for brugere med nedsat funktionsevne.