Aktivér TalkBack

TalkBack er en hjælpefunktion, der hjælper personer, som er blinde eller har stærkt nedsat syn, med at interagere med deres Android-enheder ved hjælp af berørings- og talefeedback.

Når TalkBack er aktiveret, vises elementer på skærmen med et fokusfelt, og enheden udsender lydsignaler om, hvad der er på skærmen. I stedet for almindelige interaktioner ved hjælp af berøring kan du navigere på enheden med TalkBack-bevægelser. Se en video for at få grundlæggende oplysninger om TalkBack.

Tip! Mulighederne for at aktivere TalkBack varierer afhængigt af producenten af enheden, Android-versionen og TalkBack-versionen. Nedenstående oplysninger gælder for de fleste enheder, men du kan opleve nogle forskelle.

Når du konfigurerer din telefon

Under konfigurationen af telefonen skal du holde begge lydstyrkeknapper nede i et par sekunder for at aktivere TalkBack. Du kan fortsætte med at bruge lydstyrkeknapperne som en genvej til at slå TalkBack til eller fra, når du har afsluttet konfigurationen.

Tip! Hvis du vil deaktivere genvejen via lydstyrkeknapperne permanent efter konfigurationen, skal du gå til Indstillinger og derefter Hjælpefunktioner og derefter TalkBack. Vælg Genvej til TalkBack, og slå funktionen fra for at deaktivere den. Se, hvordan du ændrer din TalkBack-genvej.

Når du har konfigureret din telefon

Mulighed 1: Brug enhedsindstillinger

1. Åbn Indstillinger Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Hjælpefunktioner og derefter TalkBack.
  3. Vælg Brug TalkBack.

Når du har aktiveret TalkBack, kan du styre din enhed med TalkBack-bevægelser.

Mulighed 2: Brug genveje til hjælpefunktioner

Når genvejen til hjælpefunktioner er aktiveret, kan du bruge den til at slå TalkBack til eller fra med en knap på skærmen eller fysiske taster.

1. Åbn Indstillinger Indstillinger på din enhed.
  2. Tryk på Hjælpefunktionerog derefterTalkBackog derefterGenvej til TalkBack.
  3. Aktivér Genvej til TalkBack.
  4. Følg vejledningen på skærmen for at konfigurere genvejspræference for din enhedsmodel. Du kan også se flere måder, du kan konfigurere genvejen til hjælpefunktioner på.

Mulighed 3: Brug Google Assistent

1. Hvis du har konfigureret Google Assistent, skal du sige "Hey Google".
  2. Sig "Aktivér TalkBack" eller "Deaktiver TalkBack".

Naviger med TalkBack aktiveret

• Hvis du vil vælge et element, skal du fokusere på det pågældende element ved at trykke på det med én finger og derefter trykke to gange med én finger for at aktivere elementet.
  • Hvis du vil rulle op eller ned på skærmen, skal du placere to fingre på skærmen og trække op eller ned.
  • Når "Systemnavigation" er indstillet til "Navigation med bevægelser" for bevægelser som f.eks. start, tilbage eller seneste apps, skal du bruge 2 fingre i stedet for én. Få flere oplysninger om TalkBack-bevægelser.

Tip! TalkBack læser som standard adgangskodetegn højt for dig. Du kan ændre indstillingen, så telefonen ikke oplæser tegn i adgangskodefelter.

Få yderligere hjælp

Hvis du har aktiveret funktionen ved en fejl, kan du se, hvordan du deaktiverer TalkBack.

Hvis du har brug for yderligere hjælp, kan du kontakte Googles support til brugere med handicap.