Finn ut mer om TalkBack-innstillingene

Du kan administrere TalkBack-innstillinger som tilbakemelding, talehastighet, bevegelser og punktskrifttastatur.

Finn TalkBack-versjonen du har

1. Åpne TalkBack-menyen.
    • På enheter med bevegelser med flere fingre: Trykk med tre fingre. Du kan også sveipe ned og deretter til høyre i én bevegelse.
    • På enheter uten bevegelser med flere fingre (før oppdatert Android R med TalkBack 9.1): Sveip ned og så til høyre i én bevegelse.
  2. Velg TalkBack-innstillinger.
  3. TalkBack-versjonen vises enten øverst eller nederst på skjermen.

Trinn 1: Åpne TalkBack-innstillingene

1. Åpne TalkBack-menyen.
    • På enheter med bevegelser med flere fingre: Trykk med tre fingre. Du kan også sveipe ned og deretter til høyre i én bevegelse.
    • På enheter uten bevegelser med flere fingre (før oppdatert Android R med TalkBack 9.1): Sveip ned og så til høyre i én bevegelse.
  2. Velg TalkBack-innstillinger.
  3. Sjekk eller endre hvilke som helst av de følgende innstillingene.

Trinn 2: Sjekk eller endre TalkBack-innstillingene

Innstillinger for TalkBack 9.1 eller nyere

Når du oppdaterer TalkBack, endres noen funksjoner fra de tidligere versjonene. Når oppdateringen er fullført, er disse funksjonene oppført på enheten.

Viktig: Innstillingene varierer etter hvilken enhet og TalkBack-versjon du har. Hvis innstillingene er annerledes enn de som beskrives nedenfor, kan du lese Innstillinger i tidligere TalkBack-versjoner.

Lyd

Innstilling

Beskrivelse

Alternativer

Innstillinger for tekst til tale Velg språk, stemme, talehastighet og tonehøyde for tekst til tale. Finn ut mer om innstillinger for tekst til tale.
Detaljnivå

Velg hvor mye TalkBack sier.

• For å administrere taleinnstillinger, for eksempel tastaturekko eller brukstips, sett det til Tilpasset.
Tilpasset, Høy, Lav
Opplesning av passord Velg om TalkBack skal lese opp passordtegn når du ikke bruker hodetelefoner.

På, Av

Finn ut mer om hvordan du bruker Opplesning av passord.

Lyd og vibrering Tilpass:
  • Tilbakemelding med lyd
  • Volum for tilbakemelding med lyd
  • Demp lyden fra andre apper
  • Vibreringstilbakemelding
På, Av

Kontroller

Innstilling

Beskrivelse

Alternativer

Tilpass bevegelser Endre funksjonen til TalkBack-bevegelser. Finn ut mer om TalkBack-bevegelser.
Tilpass menyer Legg til eller fjern elementer fra TalkBack-menyen og lesekontrollene. Finn ut mer om hvordan du bruker TalkBack-menyen og lesekontrollene.
Punktskrifttastatur Åpne innstillingene for TalkBack-punktskrifttastaturet. Finn ut mer om hvordan du bruker TalkBack-punktskrifttastaturet.
Dekk avstandssensoren for å stoppe tale Hvis enheten har avstandssensor, kan du slå av talefunksjonen i TalkBack.
  • Telefoner: Beveg fingeren frem og tilbake på avstandssensoren.
  • Nettbrett: Trykk på en app på skjermen. Trykk på skjermen igjen for å starte TalkBack på nytt.
På, Av
Veiledning og hjelp Åpne TalkBack-veiledningen, øv på bevegelser, og få hjelp. --

Avanserte innstillinger

Innstilling

Beskrivelse

Alternativer

Egendefinerte etiketter Administrer egendefinerte etiketter som du har opprettet med TalkBack-menyen, for eksempel import og eksport. Importér etiketter, eksportér etiketter, tilbakestill importerte, endre lagrede etiketter
Ettrykksaktivering For å aktivere et fremhevet element, trykk på det én gang i stedet for å dobbelttrykke. På, Av
Hurtigtaster Endre hurtigtaster eller innstillinger for TalkBack. Finn ut mer om hurtigtaster i TalkBack.
Utviklerinnstillinger Apputviklere kan teste og feilsøke appene sine med TalkBack.
  • Disse innstillingene er nyttige for feilsøking. Du trenger vanligvis ikke å bruke dem hvis du ikke er utvikler.
--

Innstillinger i TalkBack 8.2 eller eldre

• Bla gjennom lister automatisk: Rull automatisk i lister når du bruker lineær navigering.
    • I Tilgjengelighetsverktøy for Android 8.1 eller nyere er dette standardinnstillingen.
  • Rist for å starte kontinuerlig lesing: Få TalkBack til å lese opp kontinuerlig når du rister enheten.
  • Forbedret fokus: Fremhev det første fokuserbare elementet når du går til en ny skjerm. Hvis du går til en skjerm du har besøkt tidligere, går fremhevingen til stedet du forlot den på.
    • I Tilgjengelighetsverktøy for Android 8.1 eller nyere er dette standardinnstillingen.
  • Skjul skjermen når TalkBack er på: Reduser lysstyrken på skjermen når TalkBack er på.
  • I Tilgjengelighetsverktøy for Android 8.1 eller nyere er «Ton ned skjermen»-alternativet i den globale kontekstuelle menyen.
  • Skjul skjermsnarveien: Ton ned skjermen når du trykker på begge volumtastene tre ganger.
  • Talevolum: Angi at talevolumet i TalkBack skal være det samme eller lavere enn medievolumet.
  • Les opp anrops-ID: Hør oppringerens identitet før du svarer.
  • Hurtigtast for å suspendere/fortsette TalkBack: Stopp eller gjenoppta TalkBack når du trykker og holder inne volum opp- og volum ned-knappene.
  • Aktiver TalkBack på nytt: Velg hvordan TalkBack gjenopptas etter at du har stoppet den.

Få hjelp

Hvis du trenger mer hjelp med Android-tilgjengelighet, kan du kontakte Google brukerstøtte for personer med nedsatt funksjonsevne.