Meer informatie over instellingen voor TalkBack

Je kunt je TalkBack-instellingen beheren, zoals feedback, spraaksnelheid, gebaren of een brailletoetsenbord.

Je Talkback-versie vinden

1. Open het TalkBack-menu.
    • Op apparaten met gebaren met meerdere vingers: Tik met 3 vingers. Je kunt ook in 1 beweging omlaag en dan naar rechts swipen.
    • Op apparaten zonder gebaren met meerdere vingers (lager dan geüpdatete Android R met TalkBack 9.1): Swipe in één beweging omlaag en dan naar rechts.
  2. Selecteer TalkBack-instellingen.
  3. De TalkBack-versie wordt bovenaan of onderaan het scherm getoond.

Stap 1: Open de TalkBack-instellingen

1. Open het TalkBack-menu.
    • Op apparaten met gebaren met meerdere vingers: Tik met 3 vingers. Je kunt ook in 1 beweging omlaag en dan naar rechts swipen.
    • Op apparaten zonder gebaren met meerdere vingers (lager dan geüpdatete Android R met TalkBack 9.1): Swipe in één beweging omlaag en dan naar rechts.
  2. Selecteer TalkBack-instellingen.
  3. Check of wijzig een of meer van de volgende instellingen.

Stap 2: Check of wijzig TalkBack-instellingen

Instellingen voor TalkBack 9.1 en hoger

Als je TalkBack updatet, worden sommige functies uit de vorige versies gewijzigd. Na de update vind je deze functies op je apparaat.

Belangrijk: De instellingen verschillen per apparaat en TalkBack-versie. Als je instellingen anders zijn dan de instellingen die hieronder worden beschreven, bekijk je Instellingen in oudere TalkBack-versies hieronder.

Audio

Instelling

Beschrijving

Opties

Instellingen tekst-naar-spraak Kies je taal voor tekst-naar-spraak, stem, spreeksnelheid en toonhoogte. Meer informatie over tekst-naar-spraak-instellingen
Uitgebreidheidsniveau

Kies hoeveel TalkBack zegt.

• Als je de spraakvoorkeuren wilt beheren, zoals toetsenbordecho of gebruikstips, stel je deze in op Aangepast.
Aangepast, hoog, laag
Wachtwoorden voorlezen Kies of TalkBack wachtwoorden voorlees als je geen hoofdtelefoon gebruikt.

Aan, uit

Meer informatie over het voorlezen van wachtwoorden

Geluid en trillen Aanpassen:
  • Geluidsfeedback
  • Volume geluidsfeedback
  • Audiovolume verlagen
  • Trilfeedback
Aan, uit

Functies

Instelling

Beschrijving

Opties

Gebaren aanpassen Wijzig de functie van TalkBack-gebaren. Meer informatie over TalkBack-gebaren
Menu's aanpassen Voeg items toe of verwijder ze uit het TalkBack-menu en leesinstellingen. Bekijk meer informatie over hoe je het TalkBack-menu en de leesinstellingen gebruikt.
Brailletoetsenbord Open de instellingen voor het TalkBack-brailletoetsenbord. Bekijk meer informatie over hoe je het TalkBack-brailletoetsenbord gebruikt.
Afstandssensor afdekken om spraak te stoppen Als je apparaat een afstandssensor heeft, kun je het geluid van TalkBack uitzetten.
  • Telefoons: Zwaai met je vinger over de afstandssensor.
  • Tablets: Tik op een app op het scherm. Tik nog een keer op het scherm om TalkBack opnieuw te starten.
Aan, uit
Tutorial en hulp Open de TalkBack-tutorial, oefen gebaren en krijg hulp. --

Geavanceerde instellingen

Instelling

Beschrijving

Opties

Aangepaste labels Beheer aangepaste labels die je hebt gemaakt met het TalkBack-menu, zoals importeren en exporteren. Labels importeren, labels exporteren, geïmporteerde labels terugzetten, aangepaste labels bewerken
Activeren met 1 tik Tik 1 keer in de plaats van te dubbeltikken om een gefocust item te activeren. Aan, uit
Sneltoetsen Wijzig TalkBack-sneltoetsen of -instellingen. Meer informatie over sneltoetsen voor TalkBack
Ontwikkelaarsinstellingen App-ontwikkelaars kunnen hun app testen en fouten opsporen met TalkBack.
  • Deze instellingen zijn handig om fouten op te sporen en op te lossen. Wees voorzichtig met het gebruik hiervan als je geen ontwikkelaar bent.
--

Instellingen in TalkBack 8.2 en lagere versies

• Lijsten automatisch scrollen: Scroll automatisch door lijsten als je lineaire navigatie gebruikt.
    • In Android Toegankelijkheidstools 8.1 en hoger is dit de standaardinstelling.
  • Schudden om doorlopend lezen te starten: Laat TalkBack doorlopend lezen als je je apparaat schudt.
  • Verbeterde focus: Focus op het eerste focusbare item als je naar een nieuw scherm gaat. Als je naar een scherm gaat dat je eerder hebt bezocht, gaat de focus naar de plek waar je was gebleven.
    • In Android Toegankelijkheidstools 8.1 en hoger is dit de standaardinstelling.
  • Scherm verbergen als TalkBack aanstaat: Verlaag de helderheid van het scherm als TalkBack aanstaat.
  • In Android Toegankelijkheidstools 8.1 en hoger vind je de optie Scherm dimmen in het algemene contextmenu.
  • Snelkoppeling voor verbergen van scherm: Dim je scherm door 3 keer op beide volumetoetsen te drukken.
  • Spraakvolume: Stel het spraakvolume van TalkBack in zodat dit gelijk aan of lager is dan het mediavolume.
  • Beller-ID uitspreken: Hoor de identiteit van een beller voordat je opneemt.
  • Snelkoppeling om TalkBack op te schorten en te hervatten: Stop of hervat TalkBack als je de toetsen voor volume omhoog en omlaag ingedrukt houdt.
  • Hervatten uit opgeschorte toestand: Kies hoe TalkBack wordt hervat nadat je de functie hebt gestopt.

Hulp vragen

Neem contact op met het Google-supportteam voor gebruikers met een beperking voor meer hulp bij toegankelijkheid in Android.