Tietoa TalkBack-asetuksista

Voit muuttaa TalkBack-asetuksia, kuten palautetta, puheen nopeutta, eleitä ja pistekirjoitusnäppäimistöä.

TalkBack-version selvittäminen

1. Avaa TalkBack-valikko.
    • Usean sormen eleen laitteilla: Napauta kolmella sormella. Voit myös pyyhkäistä yhdellä liikkeellä alas ja sitten oikealle.
    • Laitteilla, jotka eivät tue usean sormen eleitä (vanhemmat versiot kuin päivitetty Android R, jossa on TalkBack 9.1): Pyyhkäise yhdellä liikkeellä alas ja sitten oikealle.
  2. Valitse TalkBack-asetukset.
  3. TalkBack-versio näkyy joko näytön ylä- tai alareunassa.

Vaihe 1: TalkBack-asetusten avaaminen

1. Avaa TalkBack-valikko.
    • Usean sormen eleen laitteilla: Napauta kolmella sormella. Voit myös pyyhkäistä yhdellä liikkeellä alas ja sitten oikealle.
    • Laitteilla, jotka eivät tue usean sormen eleitä (vanhemmat versiot kuin päivitetty Android R, jossa on TalkBack 9.1): Pyyhkäise yhdellä liikkeellä alas ja sitten oikealle.
  2. Valitse TalkBack-asetukset.
  3. Tarkista tai muuta seuraavia asetuksia.

Vaihe 2: TalkBack-asetusten tarkistaminen ja muuttaminen

TalkBack-version 9.1 ja uudempien asetukset

Kun päivität TalkBackin, jotkin ominaisuudet muuttuvat aiemmista versioista. Löydät tiedot näistä ominaisuuksista laitteeltasi päivityksen jälkeen.

Tärkeää: Asetukset vaihtelevat laitteen ja TalkBack-version mukaan. Jos asetuksesi poikkeavat seuraavan kohdan kuvauksesta, katso Aiempien TalkBack-versioiden asetukset.

Audio

Asetus

Kuvaus

Asetukset

Tekstistä puheeksi ‑asetukset Valitse tekstistä puheeksi ‑ominaisuuden kieli, ääni, puheen nopeus ja äänenkorkeus. Lue lisää tekstistä puheeksi ‑asetuksista.
Puheen määrä

Valitse kuinka paljon TalkBack puhuu.

• Jos haluat tehdä puhevalintoja, kuten päättää painettujen näppäimien sanomisesta tai käyttövihjeistä, valitse Muokattu.
Muokattu, Korkea, Matala
Sano salasanat ääneen Valitse, sanooko TalkBack salasanojen merkit ääneen, kun käytössä ei ole kuulokkeita.

Käytössä, Ei käytössä

Lue lisää salasanojen sanomisesta.

Äänet ja värinä Muokkaa:
  • Äänipalaute
  • Äänipalautteen voimakkuus
  • Äänen vaimennus
  • Värinäpalaute
Käytössä, Ei käytössä

Ohjaimet

Asetus

Kuvaus

Valinnat

Yksilöi eleitä Muuta TalkBack-eleiden toimintaa. Lue lisää TalkBack-eleistä.
Muokkaa valikoita Lisää tai poista kohteita TalkBack-valikosta ja lukuasetuksista. Lue lisää TalkBack-valikon ja lukuasetusten käytöstä.
Pistekirjoitusnäppäimistö Avaa TalkBackin pistekirjoitusnäppäimistön asetukset. Lue lisää TalkBackin pistekirjoitusnäppäimistön käytöstä.
Lopeta puhe peittämällä lähestymisanturi Jos laitteessasi on lähestymisanturi, voit hiljentää TalkBackin.
  • Puhelimilla: Heiluta sormea lähestymisanturin kohdalla.
  • Tableteilla: Kosketa mitä tahansa näytöllä olevaa sovellusta. Palauta TalkBack käyttöön koskettamalla näyttöä uudelleen.
Käytössä, Ei käytössä
Ohje ja tuki Avaa TalkBackin ohje, niin voit harjoitella eleitä ja saada tukea. --

Lisäasetukset

Asetus

Kuvaus

Valinnat

Omat tunnisteet Hallitse TalkBack-valikkoon luomiasi omia tunnisteita, kuten tuonti- ja vientitunnisteita. Tuo tunnisteet, Vie tunnisteet, Palauta tuodut tunnisteet, Muokkaa tallennettuja tunnisteita
Aktivointi yhdellä kosketuksella Aktivoi kohdistettu valinta yhdellä napautuksella kaksoisnapautuksen sijaan. Käytössä, Ei käytössä
Pikanäppäimet Muuta TalkBack-pikanäppäimiä tai niiden asetuksia. Lue lisää TalkBack-pikanäppäimistä.
Kehittäjän asetukset Sovelluskehittäjät voivat testata sovelluksiaan ja korjata niiden virheitä TalkBackilla.
  • Nämä asetukset auttavat virheiden jäljittämisessä ja korjaamisessa sekä vianetsinnässä. Jos et ole kehittäjä, käytä niitä säästeliäästi.
--

TalkBack 8.2:n ja aikaisempien versioiden asetukset

• Vieritä luetteloita automaattisesti: Vieritä luetteloita automaattisesti, kun käytät lineaarista siirtymistä.
    • Tämä on oletusasetus Androidin esteettömyystyökalujen versiossa 8.1 ja uudemmissa.
  • Aloita jatkuva lukeminen ravistamalla: Aseta TalkBack lukemaan jatkuvasti, kun ravistat laitetta.
  • Paranna kohdistusta: Kohdista ensimmäiseen kohdistettavaan kohteeseen, kun siirryt uudelle näytölle. Jos palaat aiemmin avattuun näkymään, kohdistus palaa kohtaan, johon jäit.
    • Tämä on oletusasetus Androidin esteettömyystyökalujen versiossa 8.1 ja uudemmissa.
  • Himmennä näyttö, kun TalkBack on käytössä: Vähennä näytön kirkkautta, kun TalkBack on käytössä.
  • Androidin esteettömyystyökalujen versiosta 8.1 lähtien näytön himmennys löytyy yleisestä kontekstivalikosta.
  • Piilota näytön pikanäppäin: Näyttö himmenee, kun painat molempia äänenvoimakkuuspainikkeita kolme kertaa.
  • Puheen äänenvoimakkuus: Voit määrittää TalkBackin puheen äänenvoimakkuuden muun median äänenvoimakkuuden tasolle tai hiljaisemmaksi.
  • Sano soittajan tunnus: Kuule kuka soittaa ennen kuin vastaat.
  • TalkBackin keskeytyksen ja jatkamisen pikanäppäin: Lopeta TalkBackin käyttö tai jatka sitä painamalla äänenvoimakkuuspainikkeita pitkään.
  • Jatka käyttöä: Valitse, miten TalkBack palaa käyttöön keskeytyksen jälkeen.

Ohjeita

Jos tarvitset lisäapua Android Saavutettavuuden kanssa, ota yhteyttä Googlen vammaistukitiimiin.