Lær TalkBack-indstillingerne at kende

Du kan administrere dine TalkBack-indstillinger, f.eks. feedback, talehastighed, bevægelser eller brailletastatur.

Find din TalkBack-version

1. Åbn TalkBack-menuen.
    • På enheder med bevægelser med flere fingre: Tryk med tre fingre. Du kan også stryge nedad og derefter til højre i én bevægelse.
    • På enheder uden bevægelser med flere fingre (Android R-enheder, der ikke er opdateret med TalkBack 9.1, og ældre): Stryg nedad og derefter til højre i én bevægelse.
  2. Vælg TalkBack-indstillinger.
  3. TalkBack-versionen vises enten øverst eller nederst på skærmen.

Trin 1: Åbn TalkBack-indstillinger

1. Åbn TalkBack-menuen.
    • På enheder med bevægelser med flere fingre: Tryk med tre fingre. Du kan også stryge nedad og derefter til højre i én bevægelse.
    • På enheder uden bevægelser med flere fingre (Android R-enheder, der ikke er opdateret med TalkBack 9.1, og ældre): Stryg nedad og derefter til højre i én bevægelse.
  2. Vælg TalkBack-indstillinger.
  3. Tjek eller skift enhver af følgende indstillinger.

Trin 2: Tjek eller skift TalkBack-indstillinger

Indstillinger i TalkBack 9.1 og nyere

Når du opdaterer TalkBack, vil nogle funktioner være anderledes end i de tidligere versioner. Når du har opdateret, kan du se disse funktioner på din enhed.

Vigtigt! Indstillingerne varierer afhængigt af enheden og TalkBack-versionen. Hvis dine indstillinger er anderledes end dem, der er beskrevet nedenfor, kan du gå til Indstillinger i tidligere TalkBack-versioner.

Lyd

Indstilling

Beskrivelse

Valgmuligheder

Indstillinger for oplæsning Vælg sproget for oplæsning, stemme, talehastighed og toneleje. Få flere oplysninger om indstillingerne for oplæsning.
Detaljering

Vælg, hvor meget TalkBack skal sige.

• Hvis du vil administrere præferencer for tale, f.eks. tastaturekko eller tips til brug, skal du vælge Tilpasset.
Tilpasset, høj, lav
Oplæs adgangskoder Vælg, om TalkBack skal oplæse adgangskodetegn, når du ikke bruger høretelefoner.

Til, fra

Få flere oplysninger om, hvordan du får oplæst adgangskoder.

Lyd og vibration Tilpas:
  • Lydfeedback
  • Lydstyrke for feedback
  • Lyddæmpning
  • Vibrationsfeedback
Til, fra

Styringselementer

Indstilling

Beskrivelse

Valgmuligheder

Tilpas bevægelser Juster funktionen for TalkBack-bevægelser. Få flere oplysninger om TalkBack-bevægelser.
Tilpas menuer Tilføj eller fjern elementer fra TalkBack-menuen indstillingerne for oplæsning. Få flere oplysninger om, hvordan du bruger TalkBack-menuen og indstillingerne for oplæsning.
Brailletastatur Åbn indstillingerne for TalkBack-brailletastaturet. Få flere oplysninger om, hvordan du bruger TalkBack-brailletastaturet.
Dæk nærhedssensoren til for at stoppe oplæsningen Hvis din enhed har en nærhedssensor, kan du slå TalkBack-lyden fra.
  • Telefoner: Vift med fingeren på nærhedssensoren.
  • Tablets: Tryk på en hvilken som helst app på skærmen. Tryk på skærmen igen for at genaktivere TalkBack.
Til, fra
Selvstudie og hjælp Åbn selvstudiet til TalkBack, prøv bevægelser, og få hjælp. --

Avancerede indstillinger

Indstilling

Beskrivelse

Valgmuligheder

Tilpassede etiketter Administrer tilpassede etiketter, du har oprettet ved hjælp af TalkBack-menuen, f.eks. import og eksport. Importér etiketter, eksportér etiketter, gendan importerede etiketter, rediger gemte etiketter
Aktivér med ét tryk Hvis du vil aktivere et fremhævet element, skal du trykke på det én gang, ikke to gange. Til, fra
Tastaturgenveje Juster TalkBack-tastaturgenveje og -indstillinger. Få flere oplysninger om tastaturgenveje til TalkBack.
Indstillinger for udviklere Appudviklere kan teste og fejlrette deres apps med TalkBack.
  • Disse indstillinger er nyttige i forbindelse med fejlretning og fejlfinding. Hvis du ikke er udvikler, bør de anvendes sparsomt.
--

Indstillinger i TalkBack 8.2 og ældre

• Rul lister automatisk: Rul lister automatisk, når du bruger lineær navigation.
    • Dette er standardindstillingen i Android Hjælpefunktioner 8.1 og nyere.
  • Ryst for at starte kontinuerlig læsning: Få TalkBack til at oplæse kontinuerligt, når du ryster din enhed.
  • Forbedret fokus: Fokuser på det første element, der kan fokuseres på, når du går til en ny skærm. Hvis du går til en skærm, du tidligere har besøgt, flyttes fokus til det sted, hvor du slap.
    • Dette er standardindstillingen i Android Hjælpefunktioner 8.1 og nyere.
  • Nedton skærmen, når TalkBack er aktiveret: Dæmp lysstyrken på skærmen, når TalkBack er aktiveret.
  • I Android Hjælpefunktioner 8.1 og nyere finder du valgmuligheden "Nedton skærm" i den globale genvejsmenu.
  • Genvejen Skjul skærm: Nedton din skærm, når du trykker på begge lydstyrkeknapper tre gange.
  • Talelydstyrke: Du kan indstille talelydstyrken for TalkBack, så den er den samme som eller lavere end medielydstyrken.
  • Oplæs opkalds-id: Hør, hvem der ringer, inden du besvarer opkaldet.
  • Genvej for suspendering og genoptagelse af TalkBack: Afbryd eller genoptag TalkBack, når du holder knapperne Lydstyrke op og Lydstyrke ned inde.
  • Fortsæt fra suspendering: Vælg, hvordan TalkBack skal genoptages, efter du har afbrudt det.

Få hjælp

Kontakt Googles support til brugere med handicap for at få yderligere hjælp til hjælpefunktioner i Android.