Conèixer totes les opcions de configuració de TalkBack

Pots ajustar la configuració de TalkBack segons les teves preferències.

Pas 1: obre la configuració de TalkBack

1. Obre l'aplicació Configuració Aplicació Configuració del dispositiu.
  2. Obre Accessibilitat i, a continuació, TalkBack.
  3. Obre Configuració.

Pas 2: consulta o canvia la configuració de TalkBack

Nota: la configuració varia en funció del dispositiu i de la versió de TalkBack. Si la teva configuració és diferent de la que es descriu a continuació, consulta la secció Configuració de versions anteriors de TalkBack més avall.

Parla

Opció de configuració

Descripció

Opcions

Configuració de text a parla Tria el motor, l'idioma, la velocitat i el to de text a parla que prefereixis.  Obtén més informació sobre la configuració de text a parla.
Exhaustivitat

Tria el grau d'exhaustivitat de TalkBack. Tria Personalitzada (configuració predeterminada) per ajustar totes les preferències de parla:

• Eco del teclat
  • Enuncia els consells d'ús
  • Enuncia la informació de llistes i quadrícules
  • Enuncia el nombre d'elements de la llista de la pantalla
  • Enuncia el tipus d'element
  • Enuncia les lletres fonètiques
  • Utilitza canvis de to
  • Enuncia amb la pantalla desactivada
  • Ordre de descripció dels elements
  • Enuncia els identificadors dels elements
Personalitzada; Alta; Baixa
Utilitza el sensor de proximitat

Si el dispositiu té un sensor de proximitat, utilitza aquesta opció per silenciar TalkBack.

• Telèfons: mou el dit a prop del sensor de proximitat per silenciar TalkBack.
  • Tauletes: toca qualsevol aplicació de la pantalla. Torna a tocar la pantalla per reiniciar TalkBack.
El sensor de proximitat silencia la veu; El sensor de proximitat no controla la veu
Enuncia les contrasenyes Tria si vols que TalkBack enunciï sempre les contrasenyes o només les llegeixi quan es facin servir auriculars. Activat; Desactivat

Altres avisos

Opció de configuració

Descripció

Opcions

Avisos amb vibració Rep avisos amb vibració per a les teves accions, com ara quan seleccionis un objecte o quan naveguis pel dispositiu. Activat; Desactivat
Avisos sonors Rep avisos sonors a més de verbalitzacions mentre navegues. Activat; Desactivat
Reducció del volum de l'àudio (dona prioritat a l'àudio de la veu) Abaixa el volum d'altres sons quan TalkBack estigui parlant. Activat; Desactivat
Volum del so Controla el volum del so dels avisos de TalkBack relacionats amb el volum del sistema. Està disponible quan els avisos sonors estan activats. Utilitza el volum de multimèdia; 75% del volum de multimèdia; 50% del volum de multimèdia; 25% del volum de multimèdia

Navegació

Opció de configuració

Descripció

Opcions

Activació amb un sol toc (experimental) Toca l'element ressaltat només una vegada per activar-lo, en lloc de fer-hi doble toc. Activat; Desactivat
Mostra el menú contextual com a llista Selecciona aquesta opció perquè els menús contextuals global i local es mostrin com a llistes en comptes de com a cercles. Obtén més informació sobre els menús contextuals global i local. Activat; Desactivat
Gestos Selecciona aquesta opció per canviar el significat dels gestos de TalkBack. Obtén més informació sobre els gestos de TalkBack.
Selector Disponible en dispositius amb Android 8 i versions posteriors que tinguin un sensor d'empremtes digitals. Quan aquesta opció de configuració estigui activada, utilitza el sensor d'empremtes digitals per navegar amb TalkBack.   Obtén més informació sobre com pots utilitzar el selector.
Tecles de drecera Canvia la configuració de les tecles de drecera de TalkBack. Obtén més informació sobre les tecles de drecera de TalkBack.
Etiquetes personalitzades Utilitza aquesta opció per gestionar les etiquetes personalitzades que has creat amb el menú contextual local, com ara importar-les o exportar-les. Obtén més informació sobre els menús contextuals global i local.
Exploració tàctil

Nota: a partir de la versió 8.1 de Suite d'accessibilitat d'Android, trobaràs aquesta opció a Configuració per a desenvolupadors.

Toca la pantalla per escoltar què hi ha on tens el dit. Aquesta opció de configuració està activada de manera predeterminada. Si la desactives, el dispositiu deixarà de respondre als gestos de drecera i tampoc no enunciarà els elements que toques a la pantalla. Obtén més informació sobre l'exploració tàctil.

Activat; Desactivat

Configuració de versions anteriors de TalkBack

Esbrinar quina versió de TalkBack tens

1. Obre l'aplicació Configuració Aplicació Configuració del dispositiu.
  2. Obre Aplicacions i, a continuació, TalkBack.
  3. El número de versió es troba a la part superior de la pantalla (com ara versió 5.2).

Configuració de versions anteriors de TalkBack

• Desplaça llistes automàticament: les llistes es desplacen soles durant la navegació lineal. A partir de la versió 8.1 de Suite d'accessibilitat d'Android, aquesta opció de configuració està activada de manera predeterminada.
  • Sacseja per iniciar la lectura contínua: en sacsejar el dispositiu s'activa la lectura contínua.
  • Focus millorat: quan canvies de pantalla, TalkBack posa el focus en el primer element de la pantalla en què es pugui posar el focus. Si tornes a una pantalla que has visitat abans, el focus es posa en l'últim element consultat. A partir de la versió 8.1 de Suite d'accessibilitat d'Android, aquesta opció de configuració està activada de manera predeterminada.
  • Atenua la pantalla quan TalkBack estigui activat: la brillantor de la pantalla disminueix quan TalkBack està activat.A partir de la versió 8.1 de Suite d'accessibilitat d'Android, el control Atenua la pantalla només està disponible al menú contextual global.
  • Drecera per atenuar la pantalla: prem les dues tecles de volum tres vegades ràpidament per activar o desactivar l'atenuació de la pantalla.
  • Volum de la veu: defineix que el volum de la veu de TalkBack sigui igual o inferior al volum de multimèdia, és a dir, al volum d'altres sons del dispositiu.
  • Enuncia l'ID de trucada: escolta la identitat de la persona que et truca abans de contestar.
  • Drecera per suspendre i reprendre TalkBack: si aquesta funció està activada, pots mantenir premudes les tecles d'apujar i abaixar el volum per suspendre i reprendre TalkBack.
  • Reprèn des de suspensió: tria com vols que TalkBack es reactivi després d'haver-lo suspès.