Lydvarsler: Bli varslet om viktige lyder i nærheten

Med lydvarsler får du vite hva som skjer i hjemmet ditt. Når lydvarsler er på, lytter telefonen alltid etter lyder du vil bli varslet om, for eksempel når en røykvarsler piper eller en ringeklokke ringer.

Trinn 1: Last ned Transkribering og lydvarsler

Merk: Hvis du har en Pixel-telefon, hopper du til trinn 2 nedenfor. Lydvarsler er allerede installert på Pixel-telefoner og enkelte andre Android-telefoner.

For andre telefoner kan du laste ned Transkribering og lydvarsler på Google Play.

Trinn 2: Slå på lydvarsler

Følg disse trinnene for å slå på lydvarsler:

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på enheten.
  2. Trykk på Tilgjengelighet og så Lydvarsler.
  3. Trykk på Åpne lydvarsler.
  4. For å godta tillatelsene, trykk på OK.
  5. Valgfritt: Endre snarveien til lydvarsler. Finn ut mer om tilgjengelighetssnarveier.
  6. For å starte lydvarsler, bruk snarveien til lydvarsler (sveip opp med to fingre eller trykk på Tilgjengelighet-knappen Tilgjengelighet).

Tips: Hvis enheten kjører en eldre versjon av Android 9, for eksempel Android P eller eldre, kan du ikke bruke «Hey Google» når lydvarsler er slått på. Hvis du vil bruke Google-assistenten med talekommandoer på disse enhetene, må du sette lydvarsler på pause. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Hvordan bruker jeg lydvarsler?

Lydvarsler sender aldri lyd eller bakgrunnssamtaler til Google uten ditt samtykke. All lyd behandles lokalt og forlater aldri enheten.

Når du mottar lydvarsler på telefonen, kan du

• dempe varselet: Trykk på Demp dette varselet.
  • sende tilbakemelding om varselet: Trykk på Send tilbakemelding.
  • se en tidslinje: Trykk på varselet.

Følg disse tipsene for å få best mulig resultat:

• Plassér telefonen midt i rommet du vil registrere lyd i.
  • Sørg for at ingenting blokkerer telefonen.
  • Sørg for at andre lyder i hjemmet er skrudd ned, for eksempel TV-en.
  • Lydvarsler er alltid på og kan øke batteribruken, så du bør lade telefonen hver dag.

Velg lyder som skal registreres

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på enheten.
  2. Trykk på Tilgjengelighet og så Lydvarsler.
  3. Trykk på Åpne lydvarsler og så Innstillinger Innstillinger.
  4. Trykk på Lydvarsler er aktive.
  5. Velg lydene du vil registrere:
    • røykvarslere og brannalarmer
    • sirene
    • roping
    • babylyder
    • ringing fra ringeklokke
    • banking
    • bjeffing
    • apparat som piper
    • rennende vann
    • ringing fra fasttelefon

Velg hvordan du blir varslet

1. Åpne Innstillinger-appen Innstillinger-app på enheten.
  2. Trykk på Tilgjengelighet og så Lydvarsler.
  3. Trykk på Åpne lydvarsler og så Innstillinger Innstillinger.
  4. Trykk på Varslingsinnstillinger.
  5. Velg hvordan du vil bli varslet:
    • vibrering
    • blinkende lys
    • Varsle på tilkoblede klokker. Dette alternativet gjelder for klokker med Wear OS og noen andre hapå-enheter. Du må kanskje endre varslingsinnstillingene for hapå-enheten. Hvis du ikke kan motta varsler, sjekker du hjelpedokumentasjonen for hapå-enheten. Finn ut mer om varsler på hapå-enheter.

Få hjelp

Hvis du trenger mer hjelp med Android-tilgjengelighet, kan du kontakte Google brukerstøtte for personer med nedsatt funksjonsevne.