Ääni-ilmoitukset: Ilmoituksia tärkeistä ympäristön äänistä

Ääni-ilmoitusten avulla tiedät, mitä kotonasi tapahtuu. Kun ääni-ilmoitukset ovat päällä, puhelin seuraa aina ääniä, joista haluat ilmoituksen (esim. palohälyttimen piippaus tai ovikellon sointi).

Vaihe 1: Lataa Live Transcriben ääni-ilmoitukset

Huom. Jos sinulla on Pixel-puhelin, siirry alla olevaan vaiheeseen 2. Ääni-ilmoitukset on valmiiksi asennettu Pixel-puhelimille ja tietyille muille Android-puhelimille.

Jos sinulla on muu puhelin, lataa Live Transcriben ääni-ilmoitukset Google Playsta.

Vaihe 2: Laita ääni-ilmoitukset päälle

Näin laitat ääni-ilmoitukset päälle:

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Esteettömyys ja sitten Ääni-ilmoitukset.
  3. Valitse Avaa ääni-ilmoitukset.
  4. Hyväksy luvat valitsemalla OK.
  5. Valinnainen: Muuta ääni-ilmoitusten pikanäppäintä. Katso lisätietoja esteettömyystilan pikanäppäimistä.
  6. Käynnistä ääni-ilmoitukset käyttämällä ääni-ilmoitusten pikanäppäintä (pyyhkäise kahdella sormella ylöspäin tai napauta esteettömyyspainiketta Esteettömyys).

Vinkki: Jos laitteessasi on Android 9:n vanhempi versio, esim. Android P tai vanhempi, Ok Google ei toimi, kun ääni-ilmoitukset ovat päällä. Jos haluat käyttää Google Assistantia äänikomennoilla kyseisillä laitteilla, keskeytä ääni-ilmoitukset. Näin voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Miten ääni-ilmoituksia käytetään

Ääni-ilmoitukset eivät koskaan lähetä audiota tai taustakeskusteluita Googlelle ilman suostumustasi. Kaikki audio käsitellään paikallisesti, eikä se koskaan poistu laitteelta.

Kun olet laittanut ääni-ilmoitukset päälle puhelimellasi, voit tehdä seuraavia asioita:

• Hiljennä ilmoitus: Valitse Hiljennä tämä hälytys.
  • Lähetä ilmoituksesta palautetta: Valitse Lähetä palautetta.
  • Näytä aikajana: Napauta ilmoitusta.

Näin saat parhaat tulokset:

• Aseta puhelin keskelle huonetta, jonka ääniä haluat kuunnella.
  • Varmista, ettei puhelimen tiellä ole mitään.
  • Pidä muut kodin äänet hiljaisella (esim. TV).
  • Ääni-ilmoitukset ovat aina päällä ja voivat lisätä akun kulutusta, joten lataa puhelimesi päivittäin.

Havaittavien äänien valitseminen

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Esteettömyys ja sitten Ääni-ilmoitukset.
  3. Valitse Avaa ääni-ilmoitukset ja sitten Asetukset Asetukset.
  4. Valitse Ääni-ilmoitukset ovat päällä.
  5. Valitse, mitä ääniä haluat havaita:
    • Savu- ja palohälyttimet
    • Sireeni
    • Huudot
    • Vauvan äänet
    • Ovikellon sointi
    • Koputus
    • Koiran haukunta
    • Laitteen merkkiäänet
    • Juokseva vesi
    • Lankapuhelimen sointi

Ilmoitustavan valitseminen

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Esteettömyys ja sitten Ääni-ilmoitukset.
  3. Valitse Avaa ääni-ilmoitukset ja sitten Asetukset Asetukset.
  4. Valitse Ilmoitusasetukset.
  5. Valitse ilmoitustapa:
    • Värinä
    • Vilkkuva valo
    • Ilmoita yhdistetyissä kelloissa. Tämä vaihtoehto koskee Wear OS ‑kelloja ja muita puettavia. Sinun on ehkä muutettava puettavan ilmoitusasetuksia. Jos et voi vastaanottaa ilmoituksia, katso lisätietoja puettavan laitteen ohjeista. Lue lisää puettavien ilmoituksista.

Ohjeita

Jos tarvitset lisäapua Android Saavutettavuuden kanssa, ota yhteyttä Googlen vammaistukitiimiin.