Notificacions de sons: rebre notificacions sobre els sons importants del teu voltant

Les notificacions de so t'ajuden a saber què passa a casa teva. Quan estiguin activades, el telèfon intentarà detectar constantment els sons sobre els quals vols rebre notificacions, com ara una alarma de fum o un timbre.

Pas 1: baixa Transcripció instantània i notificacions de sons

Nota: si tens un telèfon Pixel, ves directament al pas 2 més avall. La funció Notificacions de so ja està instal·lada als telèfons Pixel i en alguns telèfons Android.

Per a la resta de telèfons, baixa l'aplicació Transcripció instantània i notificacions de sons a Google Play.

Pas 2: activa les notificacions de so

Per activar les notificacions de so, segueix aquests passos:

1. Obre l'aplicació Configuració Aplicació Configuració del dispositiu.
  2. Toca Accessibilitat i, a continuació, Notificacions de so.
  3. Toca Obre Notificacions de so.
  4. Per acceptar els permisos, toca D'acord.
  5. Opcional: canvia la drecera de Notificacions de so. Obtén informació sobre les dreceres d'accessibilitat.
  6. Per iniciar la funció Notificacions de so, fes servir la drecera corresponent (fes lliscar dos dits cap amunt o toca el botó d'accessibilitat Accessibilitat).

Consell: si el dispositiu té una versió anterior d'Android 9, com ara Android P o una versió anterior, no pots utilitzar "Hey Google" ni "Ok Google" quan la funció Notificacions de sons estigui activada. Si vols utilitzar l'Assistent de Google mitjançant una ordre de veu en aquests dispositius, posa en pausa la funció Notificacions de so. Obtén informació sobre com pots comprovar quina versió d'Android tens.

Com es poden utilitzar les notificacions de so

La funció Notificacions de so mai no envia converses de fons o àudio a Google sense el teu consentiment. Tot l'àudio es processa localment i no surt mai del dispositiu.

Quan reps notificacions de so al telèfon, pots fer el següent:

• Per silenciar la notificació, toca Silencia aquesta alerta.
  • Per enviar suggeriments sobre la notificació, toca Envia suggeriments.
  • Per veure una cronologia, toca la notificació.

Per obtenir els millors resultats, segueix aquests consells:

• Col·loca el telèfon al centre de l'habitació on vols detectar l'àudio.
  • Assegura't que res no bloquegi el telèfon.
  • Mantén la resta de sons de casa teva, com ara el del televisor, amb un volum baix.
  • La funció Notificacions de so sempre està activada i és possible que l'ús de la bateria augmenti; per tant, et recomanem que carreguis el telèfon cada dia.

Triar quins sons vols detectar

1. Obre l'aplicació Configuració Aplicació Configuració del dispositiu.
  2. Toca Accessibilitat i, a continuació, Notificacions de so.
  3. Toca Obre Notificacions de so i, a continuació, Configuració Configuració.
  4. Toca Notificacions de so està activat.
  5. Tria els sons que vols detectar:
    • Alarmes de fum i d'incendi
    • Sirena
    • Crits
    • Sons de nadó
    • Timbre de porta
    • Trucs a la porta
    • Gos bordant
    • So d'un electrodomèstic
    • Aigua corrent
    • Timbre de telèfon fix

Triar com vols rebre les notificacions

1. Obre l'aplicació Configuració Aplicació Configuració del dispositiu.
  2. Toca Accessibilitat i, a continuació, Notificacions de so.
  3. Toca Obre Notificacions de so i, a continuació, Configuració Configuració.
  4. Toca Preferències de notificacions.
  5. Tria com vols rebre les notificacions:
    • Vibra.
    • Llum intermitent.
    • Notifica als rellotges connectats. Aquesta opció s'aplica als rellotges Wear OS i a altres complements connectats. És possible que hagis de canviar la configuració de les notificacions dels complements connectats. Si no pots rebre notificacions, consulta la documentació d'ajuda del teu dispositiu connectat. Obtén més informació sobre les notificacions en complements connectats.

Obtén ajuda

Per obtenir més ajuda amb Accessibilitat d'Android, contacta amb l'equip d'assistència de Google per a persones amb discapacitat.