Arbetar du med kollegor både på distans och på kontoret? Så här jobbar du bäst i hybridmiljöer.

Gör en grupp till gemensam inkorg

Om Google Grupper inte är tillgängligt för ditt jobb- eller skolkonto ber du administratören att aktivera Groups for Business. ” ”

Gruppägare och gruppansvariga kan göra sina grupper till en gemensam inkorg där gruppmedlemmar kan välja och tilldela konversationer samt utföra andra samarbetsuppgifter.

För avancerat samarbete skapar du delegerade konton i Gmail där du kan dela inkorgar mellan 40–1 000 användare. Mer information finns i Delegera och samarbeta i e-post.

Så här fungerar det

Medlemmar i en gemensam inkorg som har relevanta behörigheter kan

• välja en konversation som de anmäler sig frivilligt att svara på
  • tilldela ansvaret för en konversation till en annan gruppmedlem
  • markera en konversation som slutförd, som en dubblett eller som att ingen åtgärd krävs
  • söka efter konversationer baserat på upplösningsstatus eller tilldelad person.

Steg 1: Skapa en grupp

Skapa den grupp du vill använda som en gemensam inkorg. Lägg sedan till medlemmar som ska tilldela och spåra konversationer.

Du hittar stegen i Skapa en grupp.

Steg 2: Aktivera funktioner för gemensam inkorg

Om du vill aktivera funktionerna för Gemensam inkorg måste du aktivera konversationshistorik. Mer information finns i Aktivera eller inaktivera konversationshistorik.

1. Logga in på Google Grupper.
  2. Klicka på namnet på en grupp.
  3. Klicka på Gruppinställningar till vänster.
  4. Under Aktivera ytterligare funktioner i Google Grupper väljer du Gemensam inkorg.

Steg 3: Tilldela behörigheter

Om användarna ska kunna dra nytta av funktionerna i en gemensam inkorg måste gruppägare eller gruppansvariga ge dem relevanta behörigheter:

Uppgift Behörighet krävs
  • Delta i en konversation
  • Tilldela eller ta bort tilldelningen för en konversation
  • Markera en konversation som slutförd
Vilka som kan moderera metadata
  • Markera en konversation som duplicerad
  • Markera en konversation som att ingen åtgärd krävs
Vilka som kan moderera innehåll

Mer information finns i Ange behörigheter för att hantera en grupp.

Nästa steg