Aan de slag met Google Workspace for Education Fundamentals voor thuisonderwijs

Dit artikel is bedoeld voor instellingen voor thuisonderwijs in de Verenigde Staten. Alleen instellingen voor thuisonderwijs in de VS komen in aanmerking. Als u geen instelling voor thuisonderwijs heeft, gaat u naar Aanmelden voor Google Workspace for Education.

Google Workspace for Education Fundamentals is een service waarmee u gratis zakelijke functies kunt gebruiken op kleuterscholen, basisscholen, middelbare scholen, instellingen voor hoger onderwijs en instellingen voor thuisonderwijs.

Als uw onderwijsinstelling geavanceerde IT-behoeften heeft, kunt u ook Google Workspace for Education Plus gebruiken.

Stap 1: Voer een Google Workspace for Education-domein in of vraag er een aan

1. Open het aanvraagformulier voor Google Workspace for Education en klik op Volgende.
  2. Voer de naam van uw instelling in en zet er Thuisonderwijs achter.
  3. Voer de relevante informatie in op het formulier. Kies een optie bij Heeft uw instelling een domein?:
    • Ja, ik heb een domein dat ik kan gebruiken: Voer uw domeinnaam in. Als u een foutmelding ziet als u zich aanmeldt voor Google Workspace for Education met uw domein, gaat u naar Ik kan me niet aanmelden voor een Google-service met mijn domein.
    • Nee, ik wil er een hebben: Voer een domeinnaam in en check of deze beschikbaar is.
  4. Voer de relevante informatie in op het formulier.
  5. Lees de Google Workspace for Education-overeenkomst.
  6. Vink het vakje aan voor Gebruiksvoorwaarden accepteren en klik op Ik ga akkoord.
  7. Klik op Registreren.

U krijgt een e-mail met informatie over uw nieuwe account.

Stap 2: Bevestig dat u de eigenaar bent van uw domein

U kunt deze stap overslaan als u uw domein heeft gekocht tijdens de aanmelding voor Google Workspace for Education of als u al heeft bevestigd dat u de eigenaar bent van uw domein.

Als u zich wilt aanmelden voor Google Workspace for Education met een domein waarvan u al de eigenaar bent, moet u eerst het eigendom van uw domein aantonen. Zo kunnen gebruikers die niet bij uw domein horen, de service niet zonder uw toestemming gebruiken of e-mails sturen waarvan het lijkt of die afkomstig zijn van uw school.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Bevestig dat u de eigenaar bent van het domein. Zie Uw domeineigendom bevestigen voor Google Workspace voor meer informatie.

Nadat uw aanvraag is ingediend en u heeft bevestigd dat u de eigenaar bent van uw domein, beoordeelt Google of uw onderwijsinstelling in aanmerking komt. U krijgt binnen 14 werkdagen een e-mail waarin staat of dit het geval is.

Stap 3: Voeg gebruikers toe, stel apps in en gebruik geavanceerde functies (na goedkeuring)

Nadat uw aanvraag is goedgekeurd, kunt u gebruikers toevoegen aan uw domein, uw apps instellen en geavanceerde functies gebruiken, zoals e-mailmigratie.