Migrera e-post med datamigreringstjänsten

Överföra e-postdata åt användarna

Den här artikeln är till för administratörer som vill flytta organisationens e-postdata till Google Workspace. Om du är användare och vill flytta från Google Workspace till Gmail följer du stegen i Få enbart gamla meddelanden istället.

Du kan migrera användarnas e-postdata till Google Workspace med hjälp av datamigreringstjänsten om du migrerar från:

• Microsoft Exchange Server 2003, 2007, 2010, 2013, 2016 eller Exchange Online (Microsoft 365)
  • En webbmailleverantör som använder IMAP-protokollet, till exempel 1&1 IONOS, AOL, Apple iCloud, Bluehost, Yahoo! eller Zoho
  • Ett annat Google Workspace-konto
  • Ett personligt Gmail-konto (@gmail.com)

Du måste vara inloggad som avancerad administratör för den här uppgiften.

Migrera från Exchange eller Exchange Online

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Steg 1: Konfigurera datamigreringstjänsten

Alternativ 1: Konfigurera Exchange Online

Innan du börjar: Slutför stegen i Förbered källkontot: Exchange Online.

1. För Startdatum för migrering godkänner du alternativet som visas eller väljer ett startdatum för din migrering.
  2. För Migreringsalternativ godkänner du alternativen som visas eller väljer att utesluta viss data.
  3. Klicka på Välj användare.

Alternativ 2: Konfigurera andra versioner av Exchange

Innan du börjar: Slutför stegen i Förbered källkontot: Exchange 2007 eller senare.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Kontoföljt avDatamigrering.
  3. Klicka på Konfigurera datamigrering.
  4. Under Migreringskälla väljer du din version av Exchange.

Välj sedan E-post som datatyp.

5. Välj ett alternativ för Anslutningsprotokoll:
    • Välj automatiskt (rekommenderas)
    • Exchange Web Services (EWS) och i fältet Server-URI anger du namnet på EWS-servern (exempelvis https://outlook.office365.com/EWS/Exchange.asmx)
  6. Under Rollkonto anger du e-postadressen och lösenordet för ditt rollkonto.
  7. Klicka på Start.
  8. (Valfritt) Om anslutningen misslyckas kontrollerar du att rollkontokontot och anslutningsprotokollet är korrekt. Klicka sedan på Start igen.
  9. För Startdatum för migrering godkänner du alternativet som visas eller väljer ett startdatum för din migrering.
  10. För Migreringsalternativ godkänner du alternativen som visas eller väljer att utesluta viss data.
  11. Klicka på Välj användare.
Steg 2: Migrera e-post från Exchange

Migrera e-post för en enskild användare

1. Klicka på Lägg till användare.
  2. För E-postkälla anger du användarens e-postadress i källkontot.
  3. För E-post i Google Workspace börjar du ange användarens nya e-postadress och väljer från listan med föreslagna användare.
  4. Klicka på Start.
  5. (Valfritt) Om du vill migrera en annan användares e-post upprepar du de här stegen.

Migrera e-post för flera användare

1. Klicka på Massuppladda med csv.
  2. Klicka på Bifoga fil om du vill ladda upp CSV-filen för migrering med de äldre e-postadresserna och de nya e-postadresserna.
    Inkludera enbart de adresser som du vill migrera i CSV-filen. Det kan vara alla eller några av adresserna på din server. Mer information om hur du formaterar filen finns i Använda CSV-filer med datamigreringstjänsten.
  3. Klicka på Ladda upp och starta migrering.
  4. Om det finns fel i filen väljer du ett alternativ:
    • Klicka på Avbryt om du vill uppdatera filen. Ladda sedan upp den uppdaterade filen.
    • Om du vill ignorera de felaktiga mappningarna markerar du rutan Ignorera fel.

Tips! Om du vill avsluta en slutförd migrering klickar du på Merföljt avAvsluta migrering.

Migrera från IMAP-baserade e-postleverantörer

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Steg 1: Konfigurera datamigreringstjänsten

Innan du börjar: Slutför stegen i Förbered källkontot: IMAP-server

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Kontoföljt avDatamigrering.
  3. Klicka på Konfigurera datamigrering.
  4. Under Migreringskälla väljer du Annan IMAP-server.

Kontrollera att E-post har valts som datatyp.

5. Välj ett alternativ för Anslutningsprotokoll:
  6. Under Rollkonto anger du e-postadressen och lösenordet för ditt rollkonto.
  7. Klicka på Start.
  8. (Valfritt) Om anslutningen misslyckas kontrollerar du att rollkontokontot och anslutningsprotokollet är korrekt. Klicka sedan på Start igen.
  9. För Startdatum för migrering godkänner du alternativet som visas eller väljer ett startdatum för din migrering.
  10. För Migreringsalternativ godkänner du alternativen som visas eller väljer att utesluta viss data.
  11. Klicka på Välj användare.
Steg 2: Migrera e-post från IMAP-baserade webbmailleverantörer

Migrera e-post för en enskild användare

1. Klicka på Lägg till användare.
  2. I fältet E-postkälla anger du användarens e-postadress i källkontot.
  3. För E-post i Google Workspace börjar du ange användarens nya e-postadress i Google Workspace och väljer från listan med föreslagna användare.
  4. För Lösenord anger du användarens lösenord för e-postkällkontot.
  5. Klicka på Start.
  6. (Valfritt) Om du vill migrera en annan användares e-post upprepar du de här stegen.

Migrera e-post för flera användare

1. Klicka på Massuppladda med csv.
  2. Klicka på Bifoga fil om du vill ladda upp CSV-filen för migrering med de äldre e-postadresserna och de nya e-postadresserna för Google Workspace.

Mer information om hur du formaterar filen finns i Använda CSV-filer med datamigreringstjänsten.

3. Klicka på Ladda upp och starta migrering.
  4. Om det finns fel i filen väljer du ett alternativ:
    • Klicka på Avbryt om du vill uppdatera filen. Ladda sedan upp den uppdaterade filen.
    • Om du vill ignorera de felaktiga mappningarna markerar du rutan Ignorera fel.

Tips! Om du vill avsluta en slutförd migrering klickar du på Merföljt avAvsluta migrering.

Anslutningsinformation för vanliga IMAP-baserade webbmailleverantörer

Om din leverantör inte finns med här kollar du leverantörsdokumentationen efter dessa uppgifter. Kontrollera även att ditt användarnamn och lösenord är nära till hands.

Webmailleverantör IMAP-servernamn
123 Reg
  • imap.123-reg.co.uk
  • imap.secureserver.net
1&1 IONOS
  • imap.ionos.com
  • imap.ionos.co.uk
  • imap.ionos.fr
  • imap.1and1.com
AOL imap.aol.com
Apple iCloud imap.mail.me.com
Bluehost mail.exempel.com (där exempel.com är ditt domännamn)
DreamHost imap.dreamhost.com
Fastmail imap.fastmail.com
Gandi.net mail.gandi.net
HostGator gator####.hostgator.com (där #### är ditt HostGator-servernamn till vänster i cPanel)
Hostinger imap.hostinger.com
Locaweb email-ssl.com.br
Namecheap mail.privateemail.com

Microsoft 365, Outlook, Hotmail, MSN och live.com

outlook.office365.com
one.com imap.one.com
OVHcloud ssl0.ovh.net
Rackspace secure.emailsrvr.com
Yahoo! (inklusive Yahoo! Small Business) imap.mail.yahoo.com
Yandex
  • imap.yandex.ru
  • imap.yandex.com
Zoho
  • imap.zoho.com (för privata användare med en e-postadress som användarnamn@zoho.com)
  • imappro.zoho.com (för organisationsanvändare med en domänbaserad e-postadress som du@ditt-företag.com)

Migrera från Google Workspace

Om du migrerar e-post från Google Workspace kan du använda vår nya datamigreringstjänst. Det är en nyare version av datamigreringstjänsten och erbjuder en enklare konfigurationsprocess för Google Workspace-migreringar. Mer information finns i Datamigrering (ny).

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Steg 1: Konfigurera datamigreringstjänsten

Innan du börjar: Slutför stegen i Förbered källkontot: Befintligt Google Workspace-konto.

Utför följande steg på måldomänen Google Workspace (kontot du migrerar till):

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Kontoföljt avDatamigrering.
  3. Klicka på Konfigurera datamigrering.
  4. För Migreringskälla väljer du Google Workspace.
  5. Klicka på Start.
  6. För Startdatum för migrering godkänner du alternativet som visas eller väljer ett startdatum för din migrering.
  7. För Migreringsalternativ godkänner du alternativen som visas eller väljer att utesluta viss data.
  8. Klicka på Välj användare.
Steg 2: Migrera e-post från ett annat Google Workspace-konto

Utför följande steg på måldomänen Google Workspace (kontot du migrerar till).

Migrera e-post för en enskild användare

1. Klicka på Lägg till användare.
  2. För E-postkälla anger du användarens e-postadress för Google Workspace på källkontot.
  3. För E-post i Google Workspace börjar du ange användarens nya e-postadress i Google Workspace och väljer från listan med föreslagna användare.
  4. I fältet Lösenord anger du användarens lösenord för e-postkällkontot.
  5. Klicka på Start.
  6. (Valfritt) Om du vill migrera en annan användares e-post upprepar du de här stegen.

Migrera e-post för flera användare

1. Klicka på Massuppladda med csv.
  2. Klicka på Bifoga fil om du vill ladda upp CSV-filen för migrering med de äldre e-postadresserna och de nya e-postadresserna för Google Workspace.

Mer information om hur du formaterar filen finns i Använda CSV-filer med datamigreringstjänsten.

3. Klicka på Ladda upp och starta migrering.
  4. Om det finns fel i filen väljer du ett alternativ:
    • Klicka på Avbryt om du vill uppdatera filen. Ladda sedan upp den uppdaterade filen.
    • Om du vill ignorera de felaktiga mappningarna markerar du rutan Ignorera fel.

Tips! Om du vill avsluta en slutförd migrering klickar du på Merföljt avAvsluta migrering.

Migrera från personligt Gmail-konto

Konfigurera och migrera från Gmail

Innan du börjar

• Slutför stegen i Förbered källkontot: personligt Gmail-konto.
  • Se till att användaren vars data du migrerar kan logga in på sitt Gmail-konto och tillåta dig att migrera data. När de har auktoriserats har du 10 minuter på dig att ange användarens nya e-postadress och starta migreringen innan auktoriseringen löper ut.

Slutför sedan följande steg:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Kontoföljt avDatamigrering.
  3. Klicka på Konfigurera datamigrering.
  4. För Migreringskälla väljer du Gmail.
  5. Klicka på Start.
  6. För Startdatum för migrering godkänner du alternativet som visas eller väljer ett startdatum för din migrering.
  7. För Migreringsalternativ godkänner du alternativen som visas eller väljer att utesluta viss data.
  8. Klicka på Välj användareföljt avLägg till användare.
  9. För E-postkälla anger du användarens Gmail-adress.
  10. Klicka på Authorize (Auktorisera).
    • Gmail-kontoägaren uppmanas att logga in på Gmail.
    • Ägaren till Gmail-kontot måste granska begäran om behörighet att visa och hantera e-posten och klicka på Tillåt.
  11. För E-post i Google Workspace börjar du ange användarens nya e-postadress i Google Workspace och väljer från listan med föreslagna användare.
  12. Klicka på Start.

Du har 10 minuter på dig att ange användarens nya e-postadress och starta migreringen innan auktoriseringen löper ut.

13. (Valfritt) Om du vill migrera Gmail för en annan användare upprepar du de här stegen.

Migreringstips

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.