Aktivera möten och samtal i Meet för organisationen

Viktigt: Om du inte är IT-administratör för organisationen läser du Starta eller schemalägga ett Google Meet-videomöte i stället.

Du kan aktivera möten och samtal i Google Meet, hantera avancerade funktioner eller göra någon annan på Google Workspace-kontot till administratör för att hjälpa dig utföra hanteringsuppgifter i Meet.

Aktivera möten och samtal i Meet

När tjänsten Google Meet är aktiverad kan användare i organisationen:

• Skapa och gå med i Meet-möten i Google Meet
  • Använda Meet i den integrerade Gmail-upplevelsen om organisationen använder Gmail. Läs mer om integrerade Gmail.

Användarna kan fortfarande använda andra konferenstjänster när Meet är aktiverat.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Meet.
  3.  Klicka på nedåtpilen  bredvid Tjänststatus.
  4. Om du vill aktivera eller inaktivera en tjänst för alla inom organisationen klickar du på alternativet På för alla eller Av för alla och sedan på Spara.

5. (Valfritt) Om du vill aktivera eller inaktivera en tjänst för en organisationsenhet:
    1. Välj organisationsenheten till vänster.
    2. Om du vill ändra tjänstens status väljer du eller Av.
    3. Välj ett alternativ:
      • Om tjänstens status är inställd på Ärvd och du vill behålla den uppdaterade inställningen klickar du på Åsidosätt även om den överordnade inställningen ändras.
      • Om tjänstens status är Åsidosatt klickar du på Ärv för att återgå till samma inställning som dess överordnade eller så klickar du på Spara för att behålla den nya inställningen, även om den överordnade inställningen ändras.
        Obs! Läs mer om organisationsstrukturen.
  6. Om du vill aktivera en tjänst för en grupp av användare inom en organisationsenhet eller i olika organisationsenheter väljer du en åtkomstgrupp. Mer information finns i Slå på en tjänst för en grupp.

Det kan ta upp till 24 timmar att införa ändringar, men det går oftast snabbare. Läs mer

En videokonferenslänk läggs automatiskt till i alla nya Google Kalender-händelser för användare som kan skapa videomöten. Administratörer kan inaktivera länkar för videokonferenser för alla nya kalenderhändelser eller så kan användarna justera inställningarna för videokonferenser för sitt konto.

Om du vill veta mer om hur en avstängning av Meet-tjänsten påverkar användarna i organisationen läser du Stänga av Meet-möten för organisationen.

Hantera säkerhetsinställningar för Meet

Du kan styra vem som kan gå med i möten och samtal på domänen och vilka möten och samtal användarna kan gå med i. Mer information finns i Hantera säkerhetsinställningar för Meet

Ge åtkomst för att hantera Meet-inställningar (valfritt)

Gör någon annan till administratör som hjälper dig att utföra Meet-hanteringsuppgifter på Googles administratörskonsol. Om du är upptagen eller är på semester kan personen hjälpa till med saker du vill ha gjorda.

Du hittar mer information på:

Om du hanterar Meet för en utbildningsorganisation

Om du hanterar Meet för en utbildningsorganisation finns det ytterligare information tillgänglig för dig. Öppna Konfigurera Meet (för Education-administratörer).

Granska HIPAA-efterlevnad

Organisationer som omfattas av HIPAA (Health Insurance Portability and Accountability Act) ska läsa HIPAA-efterlevnad med Google Workspace och Cloud Identity.