Werkt u met externe collega's en collega's op kantoor? Bekijk hoe u productief kunt blijven in hybride werkomgevingen

Van een groep een gezamenlijke inbox maken

Als Google Groepen niet beschikbaar is in uw werk- of schoolaccount, vraagt u uw beheerder om Google Groepen voor bedrijven aan te zetten. " "

Groepseigenaren en -beheerders kunnen van hun groepen een gezamenlijke inbox maken. Hierin kunnen groepsleden gesprekken aan zichzelf en anderen toewijzen en andere samenwerkingstaken uitvoeren.

Als u meer samenwerkingsfuncties wilt gebruiken, kunt u gemachtigde accounts instellen in Gmail. U kunt dan een inbox delen met 40 tot 1000 gebruikers. Zie E-mails machtigen en eraan samenwerken voor meer informatie.

Hoe het werkt

Leden van een gezamenlijke inbox met de juiste rechten kunnen het volgende doen:

• Een gesprek waarop ze willen reageren toewijzen aan zichzelf.
  • Verantwoordelijkheid voor een gesprek toewijzen aan een ander groepslid.
  • Een gesprek markeren als Voltooid, Duplicaat of Geen actie nodig.
  • Gesprekken zoeken op basis van behandelstatus of toegewezen persoon.

Stap 1: Een groep maken

Maak de groep die u wilt gebruiken als gezamenlijke inbox. Voeg vervolgens de leden toe die gesprekken moeten toewijzen en volgen.

U vindt de stappen in Een groep maken.

Stap 2: Functies aanzetten voor de gezamenlijke inbox

Als u functies voor de gezamenlijke inbox wilt activeren, moet u de gespreksgeschiedenis aanzetten. Zie Gespreksgeschiedenis aan- of uitzetten voor meer informatie

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Klik links op Groepsinstellingen.
  4. Selecteer Gezamenlijke inbox onder Aanvullende Google Groepen-functies inschakelen.

Stap 3: Rechten toewijzen

Groepseigenaren of -beheerders moeten gebruikers de juiste rechten geven voordat ze de functies van de gezamenlijke inbox kunnen gebruiken.

Taak Vereist recht
  • Een gesprek toewijzen aan zichzelf
  • Een gesprek toewijzen of intrekken
  • Een gesprek markeren als Voltooid
Wie kan metadata modereren
  • Een gesprek markeren als Duplicaat
  • Een gesprek markeren als Geen actie nodig
Wie kan content modereren

Zie Rechten instellen voor het beheer van een groep voor meer informatie.

Volgende stappen