Bekende beperkingen van Google Chat

Google Chat heeft de volgende bekende beperkingen. Lees ze allemaal zorgvuldig door om te verzekeren dat u de impact op uw organisatie begrijpt voordat u gebruikers overzet naar Chat.

Deelnemers- en antwoordlimieten voor gesprekken of ruimtes

Hoeveel deelnemers een groepsgesprek of ruimte met inline threads kan hebben, hangt af van het type chat:

Chat-type Beschrijving Maximumaantal deelnemers Maximumaantal antwoorden
Groepsgesprek Gesprek in het gedeelte Chat met 2 of meer mensen 400 N.v.t.
Ruimte met inline threads Eén gespreksthread 50.000 500

Chat gebruiken met gebruikers in andere organisaties

• Gebruikers in Google Workspace-organisaties waarvoor Chat nog niet is aangezet, zijn niet bereikbaar via Chat. Gebruikers kunnen berichten sturen naar externe gebruikers in organisaties waarvoor Chat aanstaat.
  • Gebruikers kunnen geen externe gasten toevoegen aan groepschats die zijn gemaakt in Chat.
  • Alleen Essentials-versie: Als u uw domeineigendom niet heeft bevestigd, kunnen gebruikers geen collega's van buiten hun Essentials-team toevoegen aan een groepschat. Iedereen buiten het Essentials-team wordt gezien als externe gast, inclusief mensen in de organisatie waar het Essentials-team bij hoort. Als het domeineigendom wel is bevestigd, kunnen gebruikers groepschats voeren met iedereen in hun organisatie.

Over audiogesprekken

• Telefoongesprekken en sms-berichten met Google Voice zijn niet rechtstreeks beschikbaar in Chat.

Gebruikers kunnen wisselen tussen apps om voice.google.com te gebruiken, zodat ze kunnen bellen of tekstberichten kunnen sturen of krijgen. Ze kunnen ook de Google Voice-app downloaden op hun mobiele apparaat (Android, iOS).

Als nieuwe gebruikers Voice nog niet hebben ingesteld voor hun Google Workspace-account, moet uw organisatie een Voice-licentie kopen zodat ze zich kunnen aanmelden voor Voice.

• Fi-gebruikers: Chat werkt niet met Google Fi. Google Fi-gebruikers die de klassieke versie van Hangouts gebruiken als standaard sms-app op hun mobiele Google Fi-apparaat, kunnen sms-berichten blijven sturen en krijgen via deze app.

Over videogesprekken

Gebruikers kunnen vergaderingen starten en eraan deelnemen via 1-op-1-chats met Google Chat in Gmail op Android- en iOS-apparaten. Gebruikers die de Gmail-app hebben geïnstalleerd, kunnen ook deelnemen aan audio- of videogesprekken via de mobiele Chat-app.

Voor andere situaties, zoals groepsgesprekken en Chat op het web, geldt het volgende:

• Vanuit Chat kunnen gebruikers deelnemen aan ongeplande online vergaderingen via Google Meet door op een link naar Meet te klikken. Dit is anders dan videogesprekken in de klassieke versie van Hangouts, omdat er geen beltoon of oproepstatus is.
  • Gebruikers die op hun telefoon willen deelnemen aan vergaderingen, moeten de Meet-app downloaden op hun mobiele apparaat (Android, iOS) en inloggen op hun Google Workspace-account.

Meer informatie over de beperkingen in de zelfstandige Chat-app

Ga naar De zelfstandige Google Chat-app gebruiken voor mogelijke beperkingen.

Chatberichten zoeken in de Gmail-inbox

Voor klanten die Chat zijn gaan gebruiken vóór juni 2020 met de service-instelling Chat heeft de voorkeur:

• Als gebruikers niet zijn ingelogd bij de klassieke versie van Hangouts, gaan alle chatberichten naar hun Gmail-inbox om ze te laten weten dat er gemiste of ongelezen berichten zijn.
  • Nadat gebruikers zijn ingelogd bij de klassieke versie van Hangouts via hangouts.google.com, slaan chatberichten de inbox over en worden ze gefilterd met het label Chats.

Alle gebruikers kunnen chatberichten nog steeds zien in Gmail als ze filters gebruiken om chatberichten naar hun inbox te sturen of als ze content weergeven met het label Alle e-mail.

Problemen met ontwikkelaars en API's

Als u de Google Workspace Email Audit API gebruikt, geldt de parameter chatMonitorLevel alleen voor de klassieke versie van Hangouts, niet voor Google Chat.

Voor Google Chat kunt u een archiveringsoplossing van derden gebruiken. Meer informatie hierover vindt u in beheerdershulp en de hulp voor ontwikkelaars.