Bekende beperkingen van Google Chat

Google Chat heeft de volgende bekende beperkingen. Lees ze allemaal zorgvuldig door om te verzekeren dat u de impact op uw organisatie begrijpt voordat u gebruikers overzet naar Chat.

Interoperabiliteit tussen de klassieke versie van Hangouts en Google Chat

Directe 1:1-berichten, nieuwe groepschats en ruimtes zonder threads in Chat worden weergegeven in de klassieke versie van Hangouts en andersom. Oude groepschats en ruimtes met threads in Chat worden echter niet gesynchroniseerd met de klassieke versie van Hangouts.

Meer informatie over interoperabiliteit van Chat en de klassieke versie van Hangouts.

Deelnemerslimieten voor groepsgesprekken en ruimtes

Hoeveel deelnemers een groepsgesprek of ruimte kan hebben, hangt af van het type Chat:

Chat-type Beschrijving Maximumaantal deelnemers
Groepsgesprek Gesprek in het gedeelte Chat met 2 of meer mensen 400
Ruimte zonder threads 1 gespreksstream (standaard ruimtetype) 8000
Ruimte met threads Aparte gesprekken gegroepeerd op onderwerp 8000

Netwerk voor externe chats

• Gebruikers in Google Workspace-organisaties waarvoor Chat nog niet is aangezet, zijn niet bereikbaar via Chat. Gebruikers kunnen berichten sturen naar externe gebruikers in organisaties waarvoor Chat is aangezet.
  • Gebruikers kunnen hangouts.google.com nog steeds gebruiken voor externe chats. De berichten uit de klassieke versie van Hangouts Chat worden weergegeven in Chat.
  • Externe gasten kunnen niet worden toegevoegd aan groepschats die zijn gemaakt in Chat. Gebruikers voor wie echter de klassieke versie van Hangouts aanstaat, kunnen groepsgesprekken zonder naam maken in de klassieke versie van Hangouts als de instelling Extern chatten is aangezet. Het groepsgesprek in de klassieke versie van Hangouts kan dan worden weergegeven in Chat als een nieuwe groepschat met externe gasten.
  • Alleen Essentials-versie: Als u uw domeineigendom niet heeft bevestigd, kunnen gebruikers geen collega's van buiten hun Essentials-team toevoegen aan een groepschat. Iedereen buiten het Essentials-team wordt gezien als externe gast, inclusief mensen in de organisatie waar het Essentials-team bij hoort. Als het domeineigendom wel is bevestigd, kunnen gebruikers groepschats voeren met iedereen in hun organisatie.

Gevolgen voor de mobiele apps voor de klassieke versie van Hangouts en Chat

Als u apps voor de klassieke versie van Hangouts uitzet en uw organisatie migreert naar Chat met de service-instelling 'Chat heeft de voorkeur', geldt het volgende:

• Gebruikers moeten de nieuwste versie van de mobiele app voor de klassieke versie van Hangouts (Android, iOS) installeren om de berichten te zien waarmee ze worden doorgestuurd om de Gmail-app te downloaden. In de mobiele Gmail-app zijn de tabbladen Chat en Ruimtes actief. Android-gebruikers moeten daarnaast Android 6.0 of hoger hebben.
  • Gebruikers die een eerdere versie van de mobiele apps voor de klassieke versie van Hangouts gebruiken, zien alle eerdere berichten, ook al staat de app uit. Ze kunnen echter geen nieuwe berichten sturen of ontvangen en krijgen geen meldingen.
  • Gebruikers wordt gevraagd de Gmail-app te gebruiken om Chat te openen. Als hun Gmail-app echter ouder is dan september 2020, zien ze Chat niet in Gmail. Gebruikers moeten de nieuwste versie van de mobiele Gmail-app (Android, iOS) installeren.

Audiogesprekken

• Telefoongesprekken en sms-berichten met Google Voice zijn niet rechtstreeks beschikbaar in Chat.

Gebruikers kunnen schakelen tussen apps om voice.google.com te gebruiken zodat ze telefoongesprekken kunnen voeren of sms-berichten kunnen sturen of ontvangen. Of ze kunnen de Google Voice-app downloaden op hun mobiele apparaat (Android, iOS).

Opmerking: Als nieuwe gebruikers Voice nog niet hebben ingesteld voor hun Google Workspace-account, moet uw organisatie een Voice-licentie kopen zodat ze zich kunnen aanmelden voor Voice.

• Fi-gebruikers: Chat biedt geen ondersteuning voor integratie met Google Fi. Google Fi-gebruikers die de klassieke versie van Hangouts als standaard sms-app hebben gekozen op hun apparaat, kunnen sms'jes blijven sturen en ontvangen via de app van de klassieke versie van Hangouts op hun mobiele Google Fi-apparaat.

Videogesprekken

Gebruikers kunnen vergaderingen starten en eraan deelnemen via 1-op-1 chats met Google Chat in Gmail op Android- en iOS-apparaten. Gebruikers die de Gmail-app hebben geïnstalleerd, kunnen ook deelnemen aan audio- of videogesprekken via de mobiele Chat-app.

Voor andere situaties, zoals groepsgesprekken en Chat op het web, geldt het volgende:

• Vanuit Chat kunnen gebruikers online deelnemen aan ad-hocvergaderingen via Google Meet door op een link naar Meet te klikken. Dit is anders dan videogesprekken in de klassieke versie van Hangouts, omdat er geen beltoon of oproepstatus is.
  • Gebruikers die op hun telefoon willen deelnemen aan vergaderingen, moeten de Meet-app downloaden op hun mobiele apparaat (Android, iOS) en inloggen op hun Google Workspace-account.

Bij videogesprekken tussen een gebruiker in Chat en een gebruiker in de klassieke versie van Hangouts zien beide deelnemers andere functies en een andere lay-out:

Beller Ontvanger Resultaat
Gesprek via Chat in Gmail op mobiele apparaten Klassieke versie van Hangouts
  • Beller bevindt zich in een 'gespreksstatus' (het klinkt voor de beller alsof de ontvanger wordt gebeld)
  • Ontvanger krijgt een link voor deelname aan videovergadering (geen beltoon)
In Chat, bij delen van Meet-link Klassieke versie van Hangouts
  • Beller deelt Meet-link
  • Ontvanger krijgt een link voor deelname aan videovergadering (geen beltoon)
Klassieke versie van Hangouts Chat
  • Beller bevindt zich in een 'gespreksstatus' (het klinkt voor de beller alsof de ontvanger wordt gebeld)
  • Ontvanger ziet een bericht in Chat: Er is geprobeerd een gesprek te starten vanuit Hangouts. Gesprekken vanuit Hangouts kunnen geen verbinding maken met Google Chat. U kunt in plaats daarvan een link naar een Meet-videogesprek delen.'

Zelfstandige Chat-app

Zie De zelfstandige Google Chat-app gebruiken voor mogelijke beperkingen.

Chatberichten in de Gmail-inbox

Voor klanten die Chat vóór juni 2020 zijn gaan gebruiken met de service-instelling Chat heeft de voorkeur: Als gebruikers nog nooit hebben ingelogd bij de klassieke versie van Hangouts, gaan alle chatberichten naar hun Gmail-inbox om ze te laten weten dat er gemiste of ongelezen berichten zijn. Nadat gebruikers zijn ingelogd bij de klassieke versie van Hangouts via hangouts.google.com, slaan chatberichten de inbox over en worden ze gefilterd met het label Chats.

Alle gebruikers kunnen chatberichten nog steeds zien in Gmail als ze filters gebruiken om chatberichten naar hun inbox te sturen of als ze content bekijken met het label Alle e-mail.

Probleem voor ontwikkelaars

Als u de Google Workspace Email Audit API gebruikt, geldt de parameter chatMonitorLevel alleen voor de klassieke versie van Hangouts, niet voor Google Chat.

Voor Google Chat kunt u ook een archiveringsoplossing van derden gebruiken. Meer informatie hierover vindt u in beheerdershulp en de hulp voor ontwikkelaars.