Det går inte att lägga till en användare i en grupp

Den här sidan är till för administratörer. Om du vill hantera grupper för ditt eget konto besöker du hjälpen om Google Grupper.

Om du får ett meddelande om att en användare redan är medlem när du försöker lägga till hon eller henne i en grupp, kan det betyda att du har angett en ogiltig e-postadress. Det är också möjligt att användaren redan är med i gruppen – antingen med den e-postadress du angett eller en alternativ adress.

Steg 1: Kontrollera användarens e-postadress

Du har kanske angett en felaktig e-postadress. Kontrollera e-postadressen och försök igen.

Steg 2: Kontrollera om användaren redan är medlem

Visa gruppens medlemmar och kontrollera om e-postadressen redan används.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avGrupper.
  3. Klicka på namnet på gruppen.
  4. Klicka på Medlemmar för att se gruppens medlemmar och deras e-postadresser.

Tips! Klicka på Ladda ned  för att ladda ned medlemmens information i en CSV-fil (kommaavgränsade värden) eller i Google Kalkylark.

Steg 3: Kontrollera användarens alias och alternativa adresser

En e-postadress som är kopplad till användarens konto, till exempel ett e-postalias eller en alternativ e-postadress, kan redan vara gruppmedlem. Du kan kontrollera e-postalias i Googles administratörskonsol. Du kan inte få åtkomst till en användares alternativa e-postadresser, men användaren kan ge dem åt dig.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avAnvändare.
  3. Leta reda på användaren i listan Användare. Läs Söka efter ett användarkonto om du behöver hjälp.
  4. Öppna kontosidan genom att klicka på användarens namn.
  5. Om du vill söka efter e-postalias klickar du på Användarinformationföljt avE-postalias.
  6. Be användaren att logga in på sitt hanterade Google-konto och gå till https://myaccount.google.com/email. Uppmana användaren att ange alla sina alternativa e-postadresser under Alternativa e-postmeddelanden.
  7. Kontrollera om e-postalias eller alternativa e-postadresser redan är gruppmedlem (följ anvisningarna i steg 2).

Steg 4: Kontrollera typen av grupp

Om gruppen är en dynamisk grupp som hanterar medlemskap automatiskt kan du inte lägga till användare i gruppen manuellt. Kontrollera typen av grupp genom att öppna listan Grupper på administratörskonsolen. För dynamiska grupper visas Dynamisk i kolumnen Gruppetiketter. Läs mer om dynamiska grupper.

Steg 5: Kontrollera om användaren har nått medlemsgränsen

Om en användare har nått eller över det maximala antalet gruppmedlemskap kan de inte läggas till i nya grupper.

Om användaren vill gå med i fler grupper kan de ta bort vissa av medlemskapen tills de är under gränsen.

Mer information finns i Medlemskap i Policyer och gränser för grupper.