Een gebruiker kan niet worden toegevoegd aan een groep

Deze pagina is voor beheerders. Als u groepen voor uw eigen account wilt beheren, gaat u naar het Helpcentrum van Google Groepen.

Als u een gebruiker probeert toe te voegen aan een groep en u de melding krijgt dat de gebruiker al lid is, kan dit betekenen dat u een ongeldig e-mailadres heeft ingevoerd. Het is ook mogelijk dat de gebruiker al lid is van de groep met het e-mailadres dat u heeft ingevoerd of met een ander e-mailadres.

Stap 1: Het e-mailadres van de gebruiker controleren

U heeft wellicht een onjuist e-mailadres ingevoerd. Controleer het e-mailadres en probeer het opnieuw.

Stap 2: Controleren of de gebruiker al lid is

Bekijk de leden van de groep en controleer of het e-mailadres al in de lijst staat.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenGroepen.
  3. Klik op de naam van de groep.
  4. Klik op Leden om de groepsleden en hun e-mailadressen te bekijken.

Tip: Klik op Downloaden  om de gegevens van de leden te downloaden in een bestand met door komma's gescheiden waarden (csv) of in Google Spreadsheets.

Stap 3: De aliassen en alternatieve adressen van de gebruiker controleren

Een e-mailadres dat is gekoppeld aan het account van de gebruiker, zoals een e-mailalias of alternatief e-mailadres, kan al lid zijn van de groep. U kunt e-mailaliassen controleren in de Google Beheerdersconsole. U heeft geen toegang tot de alternatieve e-mailadressen van een gebruiker, maar de gebruiker kan u laten weten welke alternatieve e-mailadressen deze heeft.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenGebruikers.
  3. Zoek de gebruiker in de lijst Gebruikers. Zie Een gebruikersaccount zoeken als u hulp nodig heeft.
  4. Klik op de naam van de gebruiker om de accountpagina te openen.
  5. Klik op Gebruikersgegevensand thenE-mailaliassen om te kijken of de gebruiker een e-mailalias heeft.
  6. Vraag de gebruiker in te loggen op het beheerde Google-account en naar https://myaccount.google.com/email te gaan. Vraag de gebruiker u alle alternatieve e-mailadressen te geven die onder Alternatieve e-mailadressen staan.
  7. Controleer of de e-mailaliassen of alternatieve e-mailadressen van de gebruiker al lid zijn van de groep (volg de instructies in stap 2).

Stap 4: Het groepstype controleren

Als de groep een dynamische groep is waarvoor lidmaatschap automatisch wordt beheerd, kunt u gebruikers niet handmatig aan de groep toevoegen. Ga naar de groepslijst in de Beheerdersconsole om het groepstype te controleren. Bij dynamische groepen staat Dynamisch in de kolom Groepslabels. Meer informatie over dynamische groepen

Stap 5: Controleren of de gebruiker de lidmaatschapslimiet heeft bereikt

Als een gebruiker het maximumaantal groepslidmaatschappen heeft bereikt of heeft overschreden, kan deze niet worden toegevoegd aan nieuwe groepen.

Als een gebruiker lid wil worden van andere groepen, kan hij een paar van zijn lidmaatschappen verwijderen tot onder de limiet.

Bekijk Lidmaatschap in Groepsbeleid en -limieten begrijpen voor meer informatie.

Heb je meer hulp nodig?

Neem contact op met Google Workspace-support.