Vanliga frågor om Drive-lagring för administratörer

Här är några vanliga frågor och svar om användares lagringsutrymme för administratörer som hanterar Google Drive för en organisation.

Frågor

Vilka storleksgränser gäller för Drive Lagring och Drive-filer?

Detta lagringsutrymme delas mellan Google Drive, Gmail och Google Foto. Mängden fritt lagringsutrymme för varje användare beror på kontotypen:

• G Suite Basic
30 GB
  • G Suite Business
  • G Suite for Education
  • G Suite Enterprise
  • G Suite Enterprise for Education
Obegränsat lagringsutrymme
(1 TB vid 4 eller färre användare)
  • Google Apps – kostnadsfri utgåva (erbjuds inte längre)
  • Enskilda konsumentkonton
15 GB
  • Drive Enterprise

Inga lagringskvoter
Kostnaden baseras på använt lagringsutrymme

Om det behövs kan du köpa ytterligare lagringsutrymme.

Innehåll som skapas med Dokumentredigerare eller Mina kartor räknas inte in i lagringskvoterna. Mer information finns i Vad används mitt lagringsutrymme till?.

Enskilda användare kan bara ladda upp 750 GB varje dag mellan Min enhet och alla delade enheter. Användare som når gränsen på 750 GB eller laddar upp en fil som är större än 750 GB kan inte ladda upp fler filer den dagen. Uppladdningar som pågår slutförs. Den maximala enskilda filstorlek som du kan ladda upp eller synkronisera är 5 TB.

Vad är skillnaden mellan Google Drive Lagring och Google Cloud Storage?

Drive Lagring är till avsedd för användare och Cloud Storage är avsedd för utvecklare.

Räknas flera versioner av en fil in i användningen av lagringsutrymme?

Flera versioner av en fil är tillgängliga online, men bara den senaste versionen är tillgänglig på datorn. Onlineversionerna påverkar inte din lagringskvot om du inte har angett att du vill behålla äldre versioner.

Om en fil finns i flera Google Drive-mappar på webben, räknas den då in i min kvot flera gånger?

Nej. Bara en version räknas i lagringskvoten.

Räknas filer som har delats med mig in i min användning av lagringsutrymme?

Nej, filer som har delats med dig på Drive räknas inte in i din användning av lagringsutrymme, även om du flyttar dem till Min enhet.

Läs mer om vad som räknas in i lagringsutrymmet.

Vad händer om jag använder mer lagringsutrymme online än jag har tillgängligt på datorn?

Det gör inget med Drive Direktsynk. Filerna lagras endast online såvida du inte gör dem tillgängliga för offlineåtkomst.

Med Säkerhetskopiera och synkronisera kan du välja om du vill synkronisera en undergrupp av mappar på Drive om du inte har tillräckligt med lagringsutrymme på datorn. Läs mer i Säkerhetskopiera och synkronisera filer med Google Drive.

Vad händer om en användare överskrider sin kvot eller om en licens för lagringsutrymme tas bort?

Användaren kan fortfarande komma åt alla filer som redan finns på Drive, men en varning visas och det går inte att lägga till ytterligare filer förrän lagringsutrymmet befinner sig under kvoten eller kvoten har utökats.

Relaterade ämnen