Verificatie in twee stappen

Een account herstellen dat is beveiligd met verificatie in twee stappen

Als verificatie in twee stappen wordt afgedwongen in uw bedrijf, kunnen beheerders of gebruikers niet inloggen op hun account als ze de toegang tot hun methode voor verificatie in twee stappen kwijtraken. Bijvoorbeeld:
  • Een beheerder of gebruiker verliest zijn beveiligingssleutel.
  • Een gebruiker heeft zich aan het einde van de inschrijvingsperiode voor nieuwe gebruikers nog niet ingeschreven voor verificatie in twee stappen.
  • Een gebruiker die verificatiecodes voor verificatie in twee stappen ontvangt of een Google-prompt gebruikt op zijn telefoon, verliest zijn telefoon.

Voorbereiden op accountherstel

Back-upcodes gebruiken voor accountherstel

Gebruik back-upcodes om een account te herstellen. Het account wordt dan nog steeds beveiligd door verificatie in twee stappen, en back-upcodes zijn eenvoudig te genereren. Accounts worden wellicht niet beveiligd door verificatie in twee stappen als u gebruikers verplaatst naar een uitzonderingsgroep waarvoor verificatie in twee stappen niet is vereist.

U gebruikt een uitzonderingsgroep voor verificatie in twee stappen wanneer u de organisatiestructuur wijzigt en veel gebruikers moet verplaatsen van de ene organisatie-eenheid naar de andere. Zie Gebruikers verplaatsen wanneer verificatie in twee stappen wordt afgedwongen.

Een account herstellen

Gebruikersaccount

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Gebruikers.
  3. Klik op de juiste gebruiker in de lijst.
    U ziet een overzicht van de gebruikersgegevens. Zie Een gebruikersaccount zoeken als u hulp nodig heeft.
  4. Klik op Beveiliging.
  5. Klik op Verificatie in twee stappen.
  6. Klik op Back-upverificatiecodes ophalen.
  7. Kopieer een van de verificatiecodes.
  8. Klik op Gereed.
  9. Stuur de back-upcode naar de gebruiker via een chatbericht of sms.
    De gebruiker kan inloggen op zijn account met zijn wachtwoord en de back-upcode.

Beheerdersaccount

1. Vraag een andere beheerder van uw bedrijf back-upcodes te genereren, zoals hierboven beschreven bij het herstellen van een gebruikersaccount.
  2. Als er geen andere beheerder beschikbaar is, volgt u de instructies om uw beheerderswachtwoord te resetten.

Over het gebruik van een secundaire gebruikersnaam voor accountherstel

In sommige gevallen kunt u een secundaire gebruikersnaam gebruiken om uw account te herstellen. Dit wordt echter afgeraden, omdat deze methode niet veilig is. Als voor de secundaire gebruikersnaam geen verificatie in twee stappen wordt gebruikt, kan deze worden gehackt, en uw beheerdersaccount dus ook.

Als uw bedrijf drie of meer hoofdgebruikers of meer dan vijfhonderd gebruikers heeft, kunt u geen secundaire gebruikersnaam gebruiken voor accountherstel (dit is uitgeschakeld).