Verificatie in twee stappen

Een account herstellen dat is beveiligd met verificatie in 2 stappen

Als verificatie in 2 stappen wordt afgedwongen in uw bedrijf, kunnen beheerders of gebruikers niet inloggen op hun account als ze de toegang tot hun verificatiemethode kwijtraken of als ze verificatie in 2 stappen niet hebben ingesteld. Voorbeeld:
  • Een beheerder of gebruiker verliest de beveiligingssleutel.
  • Een gebruiker raakt een telefoon kwijt en kan geen codes voor verificatie in 2 stappen maken.
  • Een gebruiker heeft zich aan het einde van de inschrijvingsperiode voor nieuwe gebruikers nog niet ingeschreven voor verificatie in 2 stappen.
  • Een nieuwe gebruiker kan niet inloggen op het account om verificatie in 2 stappen in te stellen.

Voorbereiden op accountherstel

• Beheerders moeten een reservebeveiligingssleutel hebben: We raden beheerders aan meer dan één beveiligingssleutel in te schrijven voor hun beheerdersaccount en deze op een veilige plaats op te slaan.
  • Sla back-upcodes van tevoren op: We raden beheerders en gebruikers aan back-upcodes te maken en af te drukken voor het geval ze deze nodig hebben. Bewaar de back-upcodes op een veilige plaats.
  • Maak codes voor een gebruiker: Als een gebruiker de toegang kwijtraakt tot het account en geen back-upcodes heeft, kunt u codes maken. Bekijk de instructies in Gebruikersaccount op deze pagina.
  • Stel een extra beheerder in: Als een beheerder niet kan inloggen op het beheerdersaccount, kan een andere beheerder back-upcodes maken.
  • Stel een respijtperiode in als beveiligingssleutels worden vereist: Als u verificatie in 2 stappen afdwingt, stelt u een respijtperiode in. Gebruikers kunnen tijdens de respijtperiode een back-upcode invullen bij verificatie in 2 stappen. Zie Verificatie in 2 stappen implementeren voor meer informatie.

Back-upcodes gebruiken voor accountherstel

Gebruik back-upcodes om een account te herstellen. Het account wordt dan nog steeds beveiligd door verificatie in 2 stappen, en back-upcodes zijn makkelijk te maken. Als u gebruikers verplaatst naar een configuratiegroep of hun organisatie-eenheid wijzigt en verificatie in 2 stappen niet vereist is, worden hun accounts niet meer beschermd door verificatie in 2 stappen. Zie Voorkomen dat mensen buiten hun account worden gesloten wanneer verificatie in 2 stappen wordt afgedwongen voor meer informatie.

Een account herstellen

Alles uitvouwen  |  Alles samenvouwen

Gebruikersaccount
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenGebruikers.
  3. Klik op de juiste gebruiker in de lijst.
    U ziet een overzicht van de gebruikersgegevens. Zie Een gebruikersaccount zoeken als u hulp nodig heeft.
  4. Klik op Beveiliging.
  5. Klik op Verificatie in 2 stappen.

Opmerking: U kunt de instellingen voor verificatie in 2 stappen alleen openen voor een gebruiker als verificatie in 2 stappen momenteel wordt afgedwongen voor uw organisatie.

6. Klik op Back-upverificatiecodes ophalen.
  7. Kopieer een van de verificatiecodes.
  8. Stuur de back-upcode naar de gebruiker via een chatbericht of sms.
    De gebruiker kan inloggen op het account met het wachtwoord en de back-upcode.
Beheerdersaccount
  1. Vraag een andere beheerder van uw bedrijf back-upcodes te genereren, zoals hierboven beschreven bij het herstellen van een gebruikersaccount.
  2. Als er geen andere beheerder beschikbaar is, volgt u de instructies om uw beheerderswachtwoord te resetten.

Over het gebruik van een secundaire gebruikersnaam voor accountherstel

In sommige gevallen kunt u een secundaire gebruikersnaam gebruiken om uw account te herstellen. Dit wordt echter afgeraden, omdat deze methode niet veilig is. Als voor de secundaire gebruikersnaam geen verificatie in 2 stappen wordt gebruikt, kan deze worden gehackt, en uw beheerdersaccount dus ook.

Als uw bedrijf 3 of meer hoofdbeheerders of meer dan 500 gebruikers heeft, kunt u geen secundaire gebruikersnaam gebruiken voor accountherstel (dit staat uit).