Skapa ett anpassat diagram baserat på en undersökning

Säkerhetsöversikt och verktyg för säkerhetsundersökning

Som administratör kan du skapa ett anpassat diagram i översikten som är baserad på en sökning som du har angett i utredningsverktyget. Du kan bara skapa anpassade diagram för datakällor som baseras på logghändelser. Du kan exempelvis skapa ett anpassat diagram för logghändelser för Gmail men inte för Gmail-meddelanden.

Obs! Varje administratör kan skapa högst 25 anpassade diagram.

Din åtkomst till verktyget för säkerhetsutredningar

• De utgåvor som stöds för verktyget för säkerhetsutredningar är Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus och Enterprise Essentials Plus.
  • Administratörer med Cloud Identity-premiumversion, Frontline Standard, Enterprise Standard och Education Standard kan också använda utredningsverktyget för en delmängd av datakällorna.
  • Möjligheten att göra en sökning i utredningsverktyget beror på din Google-utgåva, dina administrativa behörigheter och datakällan. Om du inte kan köra en sökning i utredningsverktyget för en viss datakälla kan du i allmänhet använda gransknings- och utredningssidan i stället. Mer information finns i Förbättrad granskning och utredning.
  • Du kan köra en sökning i utredningsverktyget på alla användare, oavsett vilken Google-utgåva de har.

Skapa ett anpassat diagram baserat på en utredning

1. Starta en sökning i utredningsverktyget.
    Du hittar anvisningar i Anpassa sökningar med utredningsverktyget.
  2. På sidan Undersökning klickar du på ikonen  uppe till höger på sidan och väljer Skapa anpassat diagram.
  3. I fönstret Skapa översiktswidget från sökning anger du en titel och en kort beskrivning för ditt anpassade diagram.
  4. I widgeten kan du förhandsgranska hur diagrammet visas i översikten.
  5. Klicka på SPARA I ÖVERSIKT.
  6. Om du vill visa det nya diagrammet i översikten öppnar du Säkerhet > Översikt i menyn till vänster. Det nya diagrammet visas nu som det övre vänstra diagrammet i översikten.
  7. Valfritt: Klicka på ikonen Anpassa översikten  uppe till höger på sidan.
    När du anpassar översikten kan du flytta det här nyskapade anpassade diagrammet till valfri plats i översikten. Du kan även ta bort det längre fram om du inte behöver det.

Du kan också starta en undersökning baserat på några av översiktsdiagrammen. Anvisningar finns i Starta en utredning baserat på ett översiktsdiagram.