Om varningscentret

Som G Suite-administratör använder du varningscentret för att visa meddelanden om potentiella problem på domänen, vidta åtgärder för att lösa dessa problem och skydda organisationen mot säkerhetshot.

I varningscentret kan du visa en lista över varningar och klicka på ett objekt på listan för att se detaljer om varningen. Om organisationen använder G Suite Enterprise kan du även starta en undersökning från varningscentret genom att länka direkt till verktyget för säkerhetsundersökningar. Med hjälp av undersökningsverktyget kan du sedan göra viktiga anpassningar av säkerhetsinställningarna för Googles administratörskonsol om det behövs eller vidta andra åtgärder som svar på varningen.

Kom igång med varningscentret:

Alert Center API

Du kan också använda Alert center API för att hantera varningar om problem som påverkar din domän. För detaljer om API:t finns i Alert center API för G Suite.

Ta bort varningar

Varningar lagras i varningscentret i ca 10 år. Ett API finns tillgängligt som gör att du kan radera varningar innan lagringsperioden löper ut.

Så här skiljer varningscentret sig sig från e-postvarningar för administratörer

Varningscentralen är en annan funktion än de e-postvarningar för administratörer som beskrivs i Om rapporter och varningar:

• I varningscentret kan du visa varningar och varningsinformation direkt i Googles administratörskonsol. Varningscentret innehåller mer djupgående information som gör att du kan vidta åtgärder för att lösa många problem som kan påverka domänen samt kritiska varningar som bygger på avancerad teknik som maskininlärning
  • Administratörer kan använda e-postvarningar för administratörer för att ställa in e-postaviseringar, till exempel för att informera administratörer om misstänkta inloggningsförsök eller att meddela dem om ändringar av tjänstinställningar som gjorts av andra administratörer. Du kan ställa in dessa varningar i avsnittet Rapporter i Googles administratörskonsol.
  • Administratörer kan ställa in e-postaviseringar för varningar i varningscentret genom att konfigurera en regel i Googles administratörskonsol.
  • Vissa varningar i varningscentret liknar e-postvarningarna för administratörer, men varningscentret har ingen omfattande uppsättning varningar som matchar var och en av administratörsvarningarna.