Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

Over het meldingencentrum

Als beheerder kunt u in het meldingencentrum meldingen over mogelijke problemen in uw domein bekijken en actie ondernemen (zoals eindgebruikers trainen of bestaande beleidsregels en instellingen updaten) om deze problemen op te lossen en uw organisatie te beschermen tegen beveiligingsbedreigingen.

Het meldingencentrum gebruiken

In het meldingencentrum ziet u een lijst met meldingen. Klik op een item in de lijst om meer informatie te bekijken over de melding. Als uw organisatie een Enterprise-versie gebruikt, is uw meldingencentrum gekoppeld aan de tool voor beveiligingsonderzoek en kunt u rechtstreeks vanuit het meldingencentrum een onderzoek starten. Vanuit de onderzoekstool kunt u indien nodig de beveiligingsinstellingen in de Google Beheerdersconsole aanpassen of andere acties uitvoeren op de melding.

Ga aan de slag met het meldingencentrum:

Alert Center API

Met de Alert Center API kunt u meldingen over problemen met uw domein beheren.

Domeinbeheerders kunnen meldingen bekijken en handmatig beheren in de Google Beheerdersconsole. Met de Alert Center API kunt u echter instellen dat apps die u maakt, meldingsgegevens en -feedback ophalen. De API kan ook nieuwe meldingsfeedback maken voor bestaande meldingen.

Een controle-app kan bijvoorbeeld de Alert Center API gebruiken om de meest recente meldingen voor een domein op te halen, deze prioriteit te geven en vervolgens leden van uw organisatie op de hoogte te stellen. Nadat uw teamleden actie hebben uitgevoerd naar aanleiding van de melding, kan de app feedback toevoegen aan de melding op basis van hun bevindingen.

Zie Google Workspace Alert Center API en Alert Center API voor meer informatie over de Alert Center API.

Actie uitvoeren naar aanleiding van meldingen

Als u een Enterprise-beheerder bent, kunt u een onderzoek starten en actie ondernemen. Klik op een van de vergrootglasiconen rechts in het meldingencentrum. Of klik op de gegevenspagina op Melding onderzoeken. Vervolgens kunt u via de onderzoekstool acties uitvoeren, zoals een apparaat wissen of een gebruiker opschorten. Zie Een onderzoek starten voor instructies.

Meldingen bewaren

Meldingen worden ongeveer tien jaar bewaard in het meldingencentrum.

Opmerking: Vanaf april 2024 is de bewaarperiode voor meldingen 6 maanden.

Wat is het verschil tussen het meldingencentrum en e-mailmeldingen voor beheerders?

Het meldingencentrum werkt anders dan de e-mailmeldingen voor beheerders die worden beschreven in Over rapporten en meldingen:

• In het meldingencentrum kunt u meldingen en meldingsgegevens rechtstreeks in de Google Beheerdersconsole bekijken. Het meldingencentrum bevat aanvullende uitgebreide informatie op basis waarvan u acties kunt uitvoeren om verschillende problemen op te lossen die van invloed kunnen zijn op uw domein. Ook ziet u belangrijke meldingen die zijn gebaseerd op geavanceerde technologieën, zoals machine learning.
  • Met e-mailmeldingen voor beheerders kunnen beheerders e-mailmeldingen instellen. Zo worden ze op de hoogte gesteld van verdachte inlogpogingen of veranderingen in de service-instellingen door andere beheerders. U kunt deze meldingen aanpassen in het gedeelte Rapporten in de Google Beheerdersconsole.
  • Beheerders kunnen e-mailmeldingen voor het meldingencentrum instellen door een regel te maken in de Google Beheerdersconsole.
  • Sommige meldingen in het meldingencentrum lijken op de e-mailmeldingen voor beheerders. De meldingen in het meldingencentrum komen echter niet één op één overeen met de meldingen voor beheerders.