Groottebeperkingen voor Gmail-instellingen

Als beheerder stelt u Gmail-instellingen in, zoals instellingen voor naleving, routing, aanstootgevende content en quarantaines. Zorg dat uw Gmail-instellingen binnen de volgende aanbevolen groottelimieten blijven om te zorgen dat Gmail goed blijft werken en e-mails zonder vertraging worden bezorgd.

Aanbevolen limieten

Deze limieten gelden voor uw hele Google Workspace-account, alle organisatie-eenheden en domeinen bij elkaar.

Beschrijving van instelling Accountlimiet in Google Workspace Meer informatie over deze instellingen
Instellingen: de groottelimiet voor alle Gmail-instellingen, zoals instellingen voor Spam, Compliance en Routing.
  • 5 MB. Deze limiet is de gecombineerde grootte van alle Gmail-instellingen in uw Google Workspace-account, nadat u ze heeft opgeslagen en ze zijn verwerkt door het systeem. Als u deze limiet heeft bereikt, kunt u geen nieuwe instellingen meer opslaan.
  • 1000 instellingen (niet meer dan 5 MB).
Beschrijvingen: het aantal tekens dat kan worden gebruikt om instellingen, reguliere expressies en andere items te beschrijven.
  • 1000 tekens per beschrijving.
Reguliere expressies: de richtlijnen voor reguliere expressies met eenvoudige en geavanceerde overeenkomsten.
  • 1000 expressies.
  • 4000 tekens per expressie.
Ontvangers: het aantal ontvangers in de instelling Ook verzenden naar.
  • 100 ontvangers
Aanstootgevende woorden: het aantal woorden in de instelling Aanstootgevende content.
  • 100.000 invoeren

E-mailadressen: het aantal adressen voor:

• Goedgekeurde en geblokkeerde afzenders.
  • Lijsten met specifieke adressen waarop instellingen worden toegepast of waarvoor instellingen worden overgeslagen.
  • 2000 adreslijsten
  • 100.000 adressen per lijst

E-mailadrestoewijzingen: de richtlijnen voor toewijzingen van ontvangers of aliastabellen.

S/MIME-certificaten: het aantal S/MIME-rootcertificaten.
  • 100 rootcertificaten
E-mailquarantaines: het aantal e-mailquarantaines.
  • 201 quarantaines
Bijlagen: hangt af van verschillende factoren, kan liggen tussen 25 MB voor uitgaande e-mails tot 150 MB voor binnenkomende e-mails naar @google.com-adressen.