Kom igång: Voice-konfigurationsguide för administratörer

Tilldela Voice-nummer till användare

När du har tilldelat licenser till användare kan du tilldela dem ett Google Voice-nummer var eller låta dem välja sitt Voice-nummer. Varje Voice-nummer kan bara tilldelas en gång och varje användare kan endast tilldelas ett nummer åt gången. Det kan ta upp till 48 timmar innan Voice-nummer aktiveras.

Mer information om fakturering finns i debitering av nummer.

Obs! Innan Voice for Google Workspace kan personer i USA använda sitt jobb- eller skolkonto för att registrera sig för Voice. Om användarna har ohanterade konton måste du migrera dem innan nummertilldelningen. Om du vill veta mer läser du Migrera användare till hanterade konton.

Adress för nödsamtal

Om en användare ringer ett nödnummer skickar Voice användarens adress för nödsamtal till räddningstjänsten. Du lägger till adress för nödsamtal när du tilldelar användarens Voice-nummer. Om du låter användarna välja sitt eget telefonnummer lägger de till sin adress för nödsamtal när de registrerar sig för Voice.

Ytterligare funktioner är också tillgängliga för inkommande och utgående samtal, inklusive samtal till nödnummer för användare som ringer med tvåvägssamtal.

Välj hur nummer ska tilldelas

Öppna alla   |   Stäng alla

Låta användarna välja ett eget nummer

Den här funktionen stöds endast i USA och Kanada.

Du kan låta användare i organisationen välja sitt telefonnummer och ange sin adress för nödsamtal när de registrerar sig för Voice.

Innan du börjar

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Voice.
  3. Klicka på Inställningarföljt avAnvändarregistrering.
  4. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj i annat fall en underordnad organisationsenhet eller en konfigurationsgrupp.
  5. Markera kryssrutan Låt alla registrera sig för Google Voice.
  6. Klicka på Spara. Om du har konfigurerat en organisationsenhet eller grupp kan något av alternativen Ärv eller Åsidosätt vara tillgängligt för en överordnad organisationsenhet eller Inget angivet för en grupp.

Bjud in användarna att registrera sig

När du har aktiverat användarregistrering kan du låta användarna veta hur de registrerar sig för Voice, väljer ett eget nummer och anger adress för nödsamtal.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Voice.
  3. Klicka på Användare.
    På sidan Användare visas varje användare och användarens Voice-nummer. Den här sidan är tom om du ännu inte har tilldelat licenser till dina användare.
  4. Klicka på Mer följt av Skicka inbjudningar längst upp till höger.
  5. Klicka på Skicka inbjudningar i bekräftelsefönstret.

Voice skickar e-post till användare med

• egenregistrering aktiverad för organisationsenheten
  • en Voice-licens och inget Voice-nummer.

Obs! Om en användare befinner sig utanför USA eller Kanada anger e-postmeddelandet att de ska kontakta administratören eftersom egenregistrering inte är möjlig.

Tilldela nummer till användarna individuellt
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Voice.
  3. Klicka på Användare.
    På sidan Användare visas varje användare och användarens Voice-nummer. Den här sidan är tom om du ännu inte har tilldelat licenser till dina användare.
    Viktigt!:
    • Om en användare inte redan har en licens tilldelas de en.
    • Om det finns ett fel i licenstilldelningen, till exempel om licenserna har förbrukats, meddelas administratören via e-post.
  4. Håll muspekaren över användaren som ska tilldelas ett nummer och klicka på Tilldela nummer.
    Fönstret för nummertilldelning visas.
  5. Klicka på Lägg till adress för nödsamtal.
    Ett nytt fönster öppnas.
  6. Välj ett alternativ:
    • Sök efter en befintlig plats som ska användas som adress för nödsamtal.
    • Klicka på Ange en ny adress i stället.
    Obs! Du kan använda en av dina befintliga Voice-platser med en extra adressrad (valfritt) eller ange en ny adress i formuläret.
  7. I fältet Google Voice-nummer visar Voice ett tillgängligt nummer:
    • Klicka på Tilldela om du vill behålla numret.
    • Om du vill hitta ett annat nummer:
      1. Klicka på Ändra.
      2. Klicka på Välj bredvid ett nummer på listan.
      3. Klicka på Tilldela.
Tilldela nummer till en stor grupp användare

Om du har många användare kan du tilldela deras nummer samtidigt från en Google Kalkylark-fil. Användare som inte har en Voice-licens tilldelas en licens under batchprocessen.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Voice.
  3. Klicka på Användare.
    På sidan Användare visas varje användare och användarens Voice-nummer. Den här sidan är tom om du ännu inte har tilldelat licenser till dina användare.
  4. Klicka på Grupptilldela nummer högst upp.
    Ett fönster med alternativ för att skapa en ny lista eller använda en befintlig öppnas.
  5. Klicka på Starta ny lista eller Använd befintlig:
    • Starta ny lista – ett kalkylark skapas i Voice med filnamnet Batchtilldelning den datum.
    • Använd befintlig – ett fönster öppnas som visar dina befintliga kalkylark.
      1. Klicka på namnet på kalkylarket som du vill använda. Om du vill använda ett kalkylark som inte finns med i listan klickar du på Ladda upp högst upp.
      2. Klicka på Välj.
  6. Klicka på namnet på kalkylarket.
    Filen öppnas i Google Kalkylark i en ny flik av webbläsaren.
  7. För varje användare du vill tilldela ett nummer fyller du i de fyra kolumnerna med e-postadress, land/region, adress för nödsamtal och telefonnummer.
    Obs!
    • Ange fullständig adress för varje användares plats. Den här adressen måste vara korrekt för räddningstjänsten.
    • Om en användare redan har ett telefonnummer bestämmer administratören om det aktuella numret ska tas bort eller markerar det som felaktigt i valideringssteget.
  8. När du har fyllt i kalkylarket går du tillbaka till administratörskonsolen och klickar på Fortsätt.
    Varje adress för nödsamtal och e-postadress verifieras i Voice:
    • Vid fel öppnas ett fönster där du kan åtgärda felen. Läs mer om verifieringsfel nedan.
    • När Voice har verifierat alla adresser öppnas ett fönster med användaruppgifter.
  9. Granska uppgifterna för varje användare och klicka på Uppdatera adresser.

Viktigt!

• Om en användare inte redan har en licens tilldelas de en. Om du inte har tillräckligt många Voice-licenser för alla användare som behöver en visas ett felmeddelande och det går inte att tilldela nummer.
    • Om du får meddelandet Fel vid behandling av begäran, försök igen, kan en av användarna ha ett avstängt konto. Ta bort den avstängda användaren från listan och skicka listan igen.
  10. Klicka på Uppgifter uppe till höger. Du ser statusen för tilldelning av nummer.
    Beroende på hur många användare du laddar upp och operatören kan det ta upp till 24 timmar att tilldela alla nummer.

Felsöka adressfel

Om ett felmeddelande visas åtgärdar du felet och försöker uppdatera adressen eller skicka listan med användare igen.

• Adressen kunde inte verifieras – den här adressen kan inte verifieras. Byt till en giltig adress. Mer information finns i Om adress för nödsamtal.
  • Har redan ett tilldelat nummer – den här användaren har ett Google Voice-nummer. Ta bort den här användaren från listan.
  • Inte kvalificerad för Google Voice – den här användaren är inte berättigad till ett Google Voice-nummer. Ta bort den här användaren från listan.
  • E-postformatet är felaktigt — använd formatet användarnamn@exempel.com.
  • Google Voice är inte tillgängligt i det här landet. Adressen för nödsamtal finns i ett land/en region där Google Voice inte är tillgängligt. Uppdatera med rätt adress eller ta bort användaren från listan.
  • Ingen e-postadress — lägg till e-postadressen i formatet användarnamn@exempel.com.
  • Ingen adress för nödsamtal – lägg till adressen för nödsamtal. Mer information finns i Om adress för nödsamtal.
  • Ingen användare har den här e-postadressen – den här e-postadressen tillhör inte en användare i din organisation. Ange en giltig e-postadress i formatet användarnamn@exempel.com.
  • Adressen för nödsamtal är ofullständig – information saknas i adressen. Lägg till hela adressen. Mer information finns i Om adress för nödsamtal.
  • Användaren måste migreras till hanterade konton – den här användaren har ett ohanterat Google Voice-konto. Migrera den till ett hanterat konto. Om du vill veta mer läser du Migrera användare till hanterade konton.