Aan de slag: Voice-installatiehandleiding voor beheerders

Voice-nummers toewijzen aan gebruikers

Nadat u licenties heeft toegewezen aan gebruikers, kunt u een Google Voice-nummer toewijzen aan elke gebruiker of gebruikers zelf een Voice-nummer laten kiezen. Elk Voice-nummer kan slechts 1 keer worden toegewezen en aan elke gebruiker kan slechts 1 nummer tegelijk worden toegewezen. Het kan 48 uur duren voordat Voice-nummers actief worden.

Zie Hoe de facturering voor Voice werkt voor meer informatie over de facturering.

Opmerking: Vóór Voice voor Google Workspace konden mensen in de VS zich met hun werk- of schoolaccount aanmelden voor Voice. Als uw gebruikers onbeheerde accounts hebben, moet u deze migreren voordat u nummers kunt toewijzen. Ga naar Gebruikers migreren naar beheerde accounts voor meer informatie.

Adres voor noodhulpdiensten

Als gebruikers het alarmnummer bellen, stuurt Voice hun servicelocatie naar de hulpdiensten. U voegt het adres voor noodhulpdiensten van een gebruiker toe wanneer u het Voice-nummer toewijst. Als u gebruikers hun eigen telefoonnummer laat kiezen, voegen ze hun adres voor noodhulpdiensten toe wanneer ze zich aanmelden voor Voice.

Er is ook aanvullende functionaliteit beschikbaar voor inkomende en uitgaande gesprekken, waaronder bellen naar alarmnummers voor gebruikers die inkomende en uitgaande gesprekken kunnen voeren.

Kiezen hoe nummers worden toegewezen

Alles openen  |  Alles sluiten

Gebruikers hun eigen nummer laten kiezen

Deze functie wordt alleen ondersteund in de VS en Canada.

U kunt gebruikers in uw organisatie hun eigen telefoonnummer laten kiezen en hun adres voor noodhulpdiensten laten opgeven wanneer ze zich aanmelden voor Voice.

Voordat u begint

• Voeg uw locatie toe voor elk land of elke regio waarin u Voice-nummers wilt toewijzen.
  • Als u buiten uw eigen land telefoonnummers wilt toewijzen, moet u een Premier-abonnement hebben.
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenGoogle Voice.
  3. Klik op Instellingenand thenAanmelden door gebruikers.
  4. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid of een configuratiegroep.
  5. Vink het vakje aan voor Iedereen toestaan zich aan te melden voor Google Voice.
  6. Klik op Opslaan. Als je een organisatie-eenheid of groep hebt ingesteld, kun je de instelling mogelijk laten overnemen of overschrijven van een bovenliggende organisatie-eenheid of instellen op Niet ingesteld voor een groep.

Gebruikers uitnodigen zich aan te melden

Nadat u aanmelden door gebruikers heeft aangezet, kunt u gebruikers laten weten hoe ze zich kunnen aanmelden voor Voice, hun eigen nummer kunnen kiezen en hun adres voor noodhulpdiensten kunnen invoeren.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenGoogle Voice.
  3. Klik op Gebruikers.
    Op de pagina Gebruikers staan alle gebruikers met hun Voice-nummer. Deze pagina is leeg als u nog geen licenties heeft toegewezen aan uw gebruikers.
  4. Klik rechtsboven op Meer and then Uitnodigingen sturen.
  5. Klik in het bevestigingsvenster op Uitnodigingen sturen.

Voice stuurt een e-mail naar de gebruikers met de volgende informatie:

• Dat zelf aanmelden is aangezet voor hun organisatie-eenheid
  • Dat ze een Voice-licentie hebben gekregen, maar geen Voice-nummer

Opmerking: Als een gebruiker zich buiten de VS of Canada bevindt, staat in de e-mail dat de gebruiker contact moet opnemen met de beheerder, omdat zelf aanmelden niet beschikbaar is.

Nummers individueel toewijzen aan gebruikers
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenGoogle Voice.
  3. Klik op Gebruikers.
    Op de pagina Gebruikers staan alle gebruikers met hun Voice-nummer. Deze pagina is leeg als u nog geen licenties heeft toegewezen aan uw gebruikers.
    Belangrijk:
    • Als een gebruiker nog geen licentie heeft, wordt er een toegewezen.
    • Als er een fout is bij het toewijzen van licenties, bijvoorbeeld als de gekochte licenties op zijn, krijgt de beheerder een melding per e-mail.
  4. Plaats de muisaanwijzer op een van de gebruikers aan wie u een nummer wilt toewijzen en klik op Telefoonnummer toewijzen.
    Het venster om nummers toe te wijzen wordt geopend.
  5. Klik op Het adres voor noodhulpdiensten toevoegen.
    Er wordt een nieuw venster geopend.
  6. Kies een optie:
    • Zoek een bestaande locatie om als adres voor noodhulpdiensten te gebruiken.
    • Klik op Een nieuw adres invoeren.
    Opmerking: U kunt een van uw bestaande Voice-locaties gebruiken met een extra adresregel (optioneel) of een nieuw adres invullen op het daarvoor bestemde formulier.
  7. In het veld Google Voice-nummer staat een beschikbaar nummer:
    • Klik op Toewijzen om dit nummer te gebruiken.
    • Ga als volgt te werk om een ander nummer te zoeken:
      1. Klik op Wijzigen.
      2. Klik naast een nummer in de lijst op Selecteren.
      3. Klik op Toewijzen.
Nummers toewijzen aan meerdere gebruikers tegelijk

Als u veel gebruikers heeft, kunt u de nummers in één keer toewijzen met een Google Spreadsheets-bestand. Gebruikers die geen Voice-licentie hebben, krijgen tijdens dit proces een licentie toegewezen.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenGoogle Voice.
  3. Klik op Gebruikers.
    Op de pagina Gebruikers staan alle gebruikers met hun Voice-nummer. Deze pagina is leeg als u nog geen licenties heeft toegewezen aan uw gebruikers.
  4. Klik bovenaan op Nummers in bulk toewijzen.
    Er wordt een venster geopend met opties om een nieuwe lijst te maken of een bestaande lijst te gebruiken.
  5. Klik op Nieuwe lijst starten of Bestaande gebruiken:
    • Nieuwe lijst starten: Voice maakt een spreadsheet met de bestandsnaam Batchtoewijzing op datum.
    • Bestaande gebruiken: er wordt een venster geopend met uw bestaande spreadsheets.
      1. Klik op de naam van de spreadsheet die u wilt gebruiken. Als u een spreadsheet wilt gebruiken die hier niet bij staat, klikt u bovenaan op Uploaden.
      2. Klik op Selecteren.
  6. Klik op de naam van de spreadsheet.
    Het bestand wordt geopend in Google Spreadsheets in een nieuw tabblad in de browser.
  7. Vul voor elke gebruiker aan wie u een nummer wilt toewijzen de 4 kolommen in met het e-mailadres, land/regio, adres voor noodhulpdiensten en het telefoonnummer.
    Opmerking:
    • Vul het volledige adres in van de locatie van elke gebruiker. Dit adres moet juist zijn voor de hulpdiensten.
    • Als een gebruiker al een telefoonnummer heeft, bepaalt de beheerder of het huidige nummer wordt ingetrokken of wordt gemarkeerd als mislukt tijdens de verificatiestap.
  8. Ga nadat u de spreadsheet heeft ingevuld terug naar de Beheerdersconsole en klik op Doorgaan.
    Voice verifieert elk adres voor noodhulpdiensten en e-mailadres:
    • Als er fouten zijn, wordt er een venster geopend waarin u de fouten kunt oplossen. Hieronder vindt u meer informatie over verificatiefouten.
    • Nadat Voice alle adressen heeft geverifieerd, wordt er een venster geopend met de gebruikersgegevens.
  9. Controleer de gegevens voor elke gebruiker en klik op Nummers toewijzen.

Belangrijk:

• Als een gebruiker nog geen licentie heeft, wordt er een toegewezen. Als u niet genoeg Voice-licenties heeft voor alle gebruikers, ziet u een foutmelding en kunt u geen nummers toewijzen.
    • Als u de foutmelding 'Fout bij de verwerking van het verzoek. Probeer het later opnieuw.' ziet, heeft een van de gebruikers wellicht een opgeschort account. Verwijder de opgeschorte gebruiker uit de lijst en verzend de lijst opnieuw.
  10. Klik rechtsboven op Taken . U ziet de status van het toewijzen van nummers.
    Afhankelijk van uw provider en het aantal gebruikers dat u uploadt, kan het 24 uur duren voordat alle nummers zijn toegewezen.

Fouten met adressen oplossen

Als u een foutmelding krijgt, verbetert u deze en probeert u het adres opnieuw te updaten of de gebruikerslijst opnieuw te versturen.

• Adres kan niet worden geverifieerd: Dit adres kan niet worden geverifieerd. Wijzig het in een geldig adres. Zie Adressen voor noodhulpdiensten voor meer informatie.
  • Gebruiker heeft al een toegewezen nummer: Deze gebruiker heeft een Google Voice-nummer. Verwijder deze gebruiker uit de lijst.
  • Gebruiker komt niet in aanmerking voor Google Voice: Deze gebruiker komt niet in aanmerking voor een Google Voice-nummer. Verwijder deze gebruiker uit de lijst.
  • E-mailindeling is onjuist: Gebruik de indeling gebruikersnaam@example.com.
  • Google Voice is niet beschikbaar in deze regio: Het adres voor noodhulpdiensten bevindt zich in een land of regio waar Google Voice niet beschikbaar is. Voeg het juiste adres toe of verwijder de gebruiker van de lijst.
  • Geen e-mailadres: Voeg het e-mailadres toe met de indeling gebruikernsnaam@example.com.
  • Geen serviceadres: Voeg het adres voor noodhulpdiensten toe. Zie Adressen voor noodhulpdiensten voor meer informatie.
  • Er is geen gebruiker met dit e-mailadres: Dit e-mailadres hoort niet bij een gebruiker in uw organisatie. Wijzig het e-mailadres in een andres met de indeling gebruikersnaam@example.com.
  • Serviceadres is niet volledig: Er ontbreken gegevens in het adres. Voeg het volledige adres toe. Zie Adressen voor noodhulpdiensten voor meer informatie.
  • Gebruiker moet worden gemigreerd naar een beheerd account: Deze gebruiker heeft een onbeheerd Google Voice-account. Migreer het naar een beheerd account. Zie Gebruikers migreren naar beheerde accounts voor meer informatie.