Migrera användare till hanterade konton

Innan Google Voice för Google Workspace var tillgängligt kunde personer i USA använda sitt jobb- eller skolkonto för att registrera sig för Google Voice. Du kan migrera dessa ohanterade konton till hanterade konton.

Obs! När du har migrerat en persons konto kan du inte återställa det till ett ohanterat konto.

Innan du börjar

• Användarna kan inte använda sina Voice-nummer förrän du har konfigurerat dina Voice-platser. Mer information finns i Lägga till Voice-platser.
  • Du kan bara migrera konton för personer med en Voice-licens. Mer information finns i Tilldela Voice-licenser till användare.
  • Du kan inte kan migrera vissa typer av konton, exempelvis Google Fiber- eller Google Fi-konton.
  • Du kan bara migrera konton med ett nummer. Om du vill migrera ett konto med flera nummer måste användaren portera, överföra eller radera sina befintliga nummer tills de har ett kvar.

Obs! Befintlig Voice-data från det ohanterade kontot kontrolleras av organisationen. Vi rekommenderar att du informerar användarna om den här ändringen innan du migrerar deras konto.

Migrera användarkonton

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Voice.
  3. Klicka på Användare.
    Ett fönster med användare som har konton som måste migreras öppnas.
  4. Om du behöver lägga till din primära adress i USA klickar du på Öppna platser. Gå annars till steg 5.
    • Om du vill veta hur du lägger till adressen går du till Lägga till Voice-platser.
    • När du har lagt till din adress går du tillbaka till steg 3.
  5. Klicka på Migrera dessa användare.

Efter migreringen

När migreringen är klar:

• De migrerade kontona visas på sidan Användare.
  • Användarna får ett e-postmeddelande om att deras Voice-nummer har migrerats till ett hanterat konto.
  • Användarna kan begära en återbetalning om de hade ett saldo på sitt konto.