Gebruikers migreren naar beheerde accounts

Voordat Google Voice voor Google Workspace beschikbaar was, konden mensen in de VS zich aanmelden voor Google Voice met hun werk- of schoolaccount. U kunt deze onbeheerde accounts migreren naar beheerde accounts.

Opmerking: Nadat u iemands account heeft gemigreerd, kunt u het niet terugzetten zodat het weer een onbeheerd account wordt.

Voordat u begint

• Mensen kunnen hun Voice-nummer pas gebruiken als u uw Voice-locaties heeft ingesteld. Zie Voice-locaties toevoegen voor meer informatie.
  • U kunt alleen accounts migreren van mensen met een Voice-licentie. Zie Voice-licenties toewijzen aan gebruikers voor meer informatie.
  • U kunt bepaalde soorten accounts niet migreren, zoals Google Fiber- of Google Fi-accounts.
  • U kunt alleen accounts met één nummer migreren. Als u een account met meerdere nummers wilt migreren, moeten de bestaande nummers worden overgedragen, overgezet of verwijderd totdat er maar één nummer is.

Opmerking: Bestaande Voice-gegevens in het onbeheerde account worden beheerd door uw organisatie. We raden u aan gebruikers op de hoogte te stellen van deze wijziging voordat u hun account migreert.

Gebruikersaccounts migreren

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenGoogle Voice.
  3. Klik op Gebruikers.
    Er wordt een venster geopend met de gebruikers die een account hebben dat u moet migreren.
  4. Als u uw primaire adres in de VS moet toevoegen, klikt u op Ga naar Locaties. Ga anders naar stap 5.
    • Zie Voice-locaties toevoegen voor meer informatie over het toevoegen van uw adres.
    • Ga nadat u uw adres heeft toegevoegd terug naar stap 3.
  5. Klik op Deze gebruikers migreren.

Na de migratie

Nadat de migratie is afgerond, geldt het volgende:

• Op de pagina Gebruikers worden de gemigreerde accounts weergegeven.
  • Gebruikers krijgen een e-mail waarin staat dat hun Voice-nummer is gemigreerd naar een beheerd account.
  • Mensen kunnen een terugbetaling aanvragen als ze nog krediet hadden in het account.