Välja att använda nya tjänster

När Google lägger till en ny tjänst på Googles administratörskonsol kan du aktivera den för användare direkt. Annars kan du låta nya tjänster initialt vara inaktiverade, och sedan bestämma själv när de ska aktiveras för användare.

Aktivera eller inaktivera nya tjänster automatiskt

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Företagsprofil och sedan Profil på startsidan för administratörskonsolen.
  3. Bläddra till Nya produkter.
  4. Välj ett alternativ:

Automatiskt: Nya tjänster aktiveras direkt när de lanseras.
    Manuellt: Nya tjänster är inaktiverade tills du själv aktiverar dem.

5. Klicka på Spara längst ned.

Denna förändring kan ta upp till 24 timmar innan den träder i kraft.

Obs! Inställningen Nya produkter gäller bara för nyutgivna Google-produkter och inte där en ny på/av-kontroll har lagts till för en befintlig Google-produkt. Dessutom innehåller Drive Enterprise-utgåvan inte de flesta G Suite-tjänsterna och det finns ingen garanti för att nya tjänster läggs till i framtiden.

Gäller endast för nya tjänster

När du registrerar dig för ett Google Cloud konto som G Suite, är de flesta tjänster på kontot, som Gmail och Kalender, redan aktiverade. Inställningen som du gör här gäller endast för tjänster som Google lanserar senare.

Om du till exempel redan använde G Suite när vi lanserade Google+, så skulle den här inställningen ha bestämt om Google+ aktiverades initialt.

Gäller för alla dina domäner

Om du lägger till flera domäner på ditt konto gäller den här inställningen för användare på alla dina domäner.