Konfigurera funktionslanseringar för G Suite-användare

Du behöver inte uppgradera programvaran för att ta del av nya funktioner i G Suite. I stället visas funktionerna i användarnas konton automatiskt. Som administratör kan du en kort tid fördröja när nya funktioner* i G Suite släpps för användarna. Då har du tid att testa funktionerna först och utbilda användarna om ändringarna. Om du vill fördröja nya funktioner väljer du schemalagd publicering (se detaljer nedan).

Följ med i vad som är nytt genom att hålla koll på nya utgåvor

Två tillgängliga publiceringsspår

• Schemalagd publicering (rekommenderas) – användarna får nya funktioner cirka en vecka efter att de har lanserats för allmänheten. Det ger dig tid att förbereda användarna på förändringar.
  • Snabb publicering – användarna får nya funktioner så snart Google lanserar dem för allmänheten. Funktionerna kvalitetssäkras genom testning.

Tips! Välj schemalagd publicering för användarna. Konfigurera sedan snabb publicering i ett testkonto för G Suite och testa nya funktioner innan användarna får dem. Du måste använda testkontot för G Suite på en separat domän.

Välja publiceringsalternativ

Varning! Om du byter från snabb publicering till schemalagd publicering kan användarna förlora åtkomst till funktioner som för närvarande är tillgängliga via snabb publicering. Mer information om aktuella funktioner i den snabba publiceringen finns i versionskalendern för Google Apps.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Företagsprofil och sedan Profil på startsidan för administratörskonsolen.
  3. I avsnittet Nya användarfunktioner väljer du Schemalagd publicering eller Snabb publicering.
  4. Klicka på Spara.

Det kan ta upp till 24 timmar innan ändringarna träder i kraft.

Gäller enbart för användarfunktioner

Publiceringsspåret du väljer här påverkar inte när nya funktioner visas på administratörskonsolen. Oavsett vilket publiceringsspår du väljer får alla administratörer nya funktioner på administratörskonsolen samtidigt.

Distributionstakt

En smidig distribution säkerställs genom att funktionerna släpps i olika takt beroende på typ och komplexitet. I publiceringsmeddelandet för de olika funktionerna i bloggen G Suite Update anges en av följande lanseringstakter:

• Fullständig lansering (1–3 dagar för funktionssynlighet)

ELLER
  • Successiv lansering (upp till 15 dagar för funktionssynlighet)

ELLER
  • Förlängd lansering (eventuellt längre än 15 dagar för funktionssynlighet)

*Ansvarsfriskrivning

I den här artikeln beskrivs publiceringsprocessen för G Suite, vilken enbart gäller Gmail, Google Kalender, Google Drive (inklusive Google Dokument, Kalkylark och Presentationer), Google Grupper och Google Sites. Inga mobila lanseringar eller lanseringar för andra tjänster eller labs omfattas av processen. Google gör allt för att följa denna process men garanterar inte att det alltid kommer att göras. Vi förbehåller oss rätten att ändra publiceringsprocessen när som helst. De flesta funktioner är tillgängliga för både snabb och schemalagd publicering på flera språk.