Välja när användarna ska få nya funktioner

Obs! Vi gör allt för att lansera produkter och funktioner på det sätt som beskrivs nedan, men vi kan inte garantera att varje ändring görs enligt dessa riktlinjer. Vi förbehåller oss rätten att ändra proceduren när som helst.

Du behöver inte installera programuppdateringar för att få nya funktioner i G Suite. Normalt dyker de nya funktionerna upp i användarnas konton automatiskt. Som administratör kan du välja om funktionerna ska göras tillgängliga kort efter lanseringen eller senare genom att välja en lanseringskanal. Vissa funktioner måste aktiveras innan de kan användas. De flesta funktioner görs tillgängliga med både snabb och schemalagd publicering på flera språk.

Tips! Det finns flera resurser som hjälper dig att hålla koll på G Suite-lanseringar som kan påverka användarna. Mer information finns i Olika sätt att hålla koll på nya lanseringar.

Välja en lanseringskanal

Du kan välja snabb eller schemalagd publicering för en domän.

• Snabb publicering – Dina användare är bland de första att få nya funktioner i G Suite när de släpps. Det innebär att dina användare normalt får tillgång till nya funktioner direkt efter att de har lanserats till konsumenterna, eller kort därpå.
  • Schemalagd publicering (standard) – Dina användare får nya funktioner minst en vecka efter att de har lanserats på domäner med snabb publicering. Det ger dig mer tid att förbereda organisationen för förändringar.

Tips! Välj schemalagd publicering för produktionsdomänen. Konfigurera sedan en testdomän med snabb publicering där du kan testa nya funktioner innan användarna får dem.

Vilka lanseringar används lanseringskanalerna för?

Normalt används kanalerna för lanseringar som medför betydande förändringar för användarna i de webbaserade versionerna av följande produkter: Gmail, Hangouts Meet och Google Kalender, Drive, Dokument, Kalkylark, Presentationer, Grupper, Keep, Voice och Sites.

Lanseringskanalerna brukar normalt inte användas för följande:

• Administrativa funktioner som inte påverkar användarna
  • Användarfunktioner som styrs av administratören (dvs, administratören måste aktivera funktionen)
  • Funktioner för mobila enheter
  • Synliga förändringar i produkter som inte står med ovan.

Lanseringstakt inom kanalerna

Google lanserar funktioner i olika takt beroende på typ och komplexitet, så att distributionen ska flyta smidigt. I varje publiceringsmeddelande om en ny funktion på bloggen om G Suite-uppdateringar anges någon av lanseringstakterna nedan samt vilket datum som lanseringen påbörjas i varje lanseringskanal:

• Fullständig lansering (1–3 dagar innan funktionerna visas)
  • Successiv lansering (upp till 15 dagar innan funktionerna visas)
  • Förlängd lansering (kan dröja längre än 15 dagar innan funktionerna visas)

Visa och ändra lanseringskanal

Varning! Om du byter från snabb till schemalagd publicering kan användarna förlora åtkomsten till funktioner som för närvarande är tillgängliga med snabb publicering.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Företagsprofil följt av Profil på startsidan för administratörskonsolen.
  3. Välj Snabb publicering eller Schemalagd publicering i avsnittet Nya användarfunktioner.
  4. Klicka på Spara.

Det kan ta upp till 24 timmar innan ändringarna träder i kraft.

Relaterade ämnen