Mijn e-mails worden niet bezorgd bij bepaalde ontvangers

Zoals u in Google Workspace kunt aanpassen wat er gebeurt met ontvangen e-mails, kunnen externe ontvangers ook hun e-mailsysteem aanpassen aan hun behoeften. Er kunnen daardoor problemen optreden met e-mails die u naar deze gebruikers stuurt.

Veelvoorkomende problemen en aanbevolen acties

Het duurt een uur voordat een e-mail verschijnt in de inbox van de ontvanger
  • Als de e-mail minder dan dertig dagen geleden is verzonden, kunt u met Zoeken in e-maillogboeken de route van uw bericht naar het e-mailsysteem van de ontvanger bekijken.
  • U kunt er ook op een andere manier achter komen waardoor een e-mail vertraagd is bezorgd. Kopieer de berichtkop en plak deze in de koptekstanalysetool. U ziet dan of de e-mail is vertraagd tijdens het doorsturen of nadat de e-mailserver van de ontvanger het bericht heeft geaccepteerd voor bezorging.
De e-mailserver van de ontvanger weigert verbindingen van Google

Als de server van een ontvanger een extern verzonden bericht weigert dat wordt verzonden door de Google-servers, maakt Google een weigeringsrapport. Dit wordt ook wel een 'bouncebericht' genoemd. Het bericht verschijnt in de inbox van de gebruiker. In het bericht staat dat de e-mail is geweigerd.

In het bouncebericht staat meestal de SMTP-reactie van de ontvangende server. Hieraan kunt u vaak zien waarom de server het bericht heeft geweigerd.

1. Vertel de ontvanger over het probleem. Vraag de ontvanger uw domein of e-mailadres op de toelatingslijst te zetten.
  2. Neem contact op met support als u nog meer hulp nodig heeft.
Het systeem van de ontvanger markeert verzonden e-mails als spam

SPF-, DKIM- en DMARC-records instellen voor uw domein. Zo kunnen ontvangers de authenticiteit en bron verifiëren van de berichten die ze van u krijgen.

Praktische tips voor het verzenden van e-mails

Beheerders moeten de volgende acties uitvoeren om te voorkomen dat zich bovenstaande problemen voordoen.

Alle uitgaande e-mails van uw organisatie verifiëren

SPF-, DKIM- en DMARC-records instellen voor uw domein. Zo kunnen ontvangers de authenticiteit en bron verifiëren van de berichten die ze van u krijgen. U bent zo ook beschermd tegen spammers die uw e-mailadres proberen na te bootsen.

Onze richtlijnen voor bulkafzenders volgen

Volg de praktische tips in Voorkomen dat e-mails aan Gmail-gebruikers worden geblokkeerd of gemarkeerd als spam als u enquêtes, flyers of andere communicaties naar veel mensen tegelijk stuurt via Google Workspace of een e-mailsysteem van derden. Zo is er minder kans dat de e-mailsystemen van de ontvangers uw e-mails markeren als spam of uw domein blokkeren.

E-mails uit andere systemen via Google Workspace sturen

In de volgende situaties kunt u SMTP-relay gebruiken:

• Als u instelt dat een scanner, printer of web-app e-mails kan verzenden (bijvoorbeeld bij scannen naar e-mail).
  • Als u uitgaande berichten scant op spam met een ander e-mailsysteem dan dat van Google (zoals CRM, ticketsystemen of automatische marketingmails).

SMTP-relay zorgt dat deze e-mails worden geverifieerd, omdat het lijkt alsof deze niet-Google-mails afkomstig zijn uit uw Google Workspace-domein.

De ontvanger vragen uw domein op de toelatingslijst te zetten

Een toelatingslijst is een lijst met goedgekeurde afzenders. Hoewel de ontvanger zelf mag bepalen welke domeinen deze op de toelatingslijst zet, kan deze zo zorgen dat toekomstige e-mails wel worden bezorgd. U kunt hetzelfde doen door het domein van de ontvanger toe te voegen aan het spamfilter.