Gebruikers toestaan chat-apps te installeren

U kunt chat-apps gebruiken in ruimtes of privéchats om verbinding te maken met services in Google Chat en informatie op te zoeken, vergaderingen te plannen of taken uit te voeren.

U kunt ook webhooks gebruiken om de bestaande workflows van uw organisatie te integreren in Chat. U kunt bijvoorbeeld webhooks gebruiken om een melding te sturen als er serverproblemen zijn of als er een nieuwe werknemer aan uw bedrijfsdirectory wordt toegevoegd.

Als beheerder kunt u ook chat-apps installeren voor gebruikers in uw organisatie. Als u chat-apps installeert namens uw organisatie, staan deze in het venster met privéchats van gebruikers.  Gebruikers kunnen meldingen uitzetten voor de apps, maar ze kunnen de apps niet verwijderen. Ga naar Marketplace-apps installeren in uw domein voor stappen.

Informatie die beschikbaar is voor apps

Als u communiceert met een app in Chat, kan de app uw e-mailadres, avatar en andere algemene gebruikersgegevens, uw land en tijdzone en interactiegegevens zien. De app kan ook de algemene gebruikersgegevens van andere mensen in de chat zien, maar kan alleen hun e-mailadres of avatar zien als deze gebruikers ook rechtstreeks communiceren met de app.

Apps die u installeert vanuit de Google Workspace Marketplace kunnen zijn gemaakt door ontwikkelaars van buiten uw organisatie. Als u apps van derden gebruikt, bekijkt u de Servicevoorwaarden en het Privacybeleid van de ontwikkelaars van de apps voor meer informatie over het gebruik van uw gegevens door derden.

Rechten geven aan Chat-apps

Sommige Chat-apps hebben toegang tot de gegevens van gebruikers en kunnen namens hen acties uitvoeren, zoals chatruimtes maken en daar mensen aan toevoegen. Deze apps vragen gebruikers toegang tot hun gegevens en werken namens hen met OAuth-bereiken. Hiermee krijgen de apps toegang tot specifieke gegevens of toestemming om bepaalde taken uit te voeren.

Apps toestaan in Chat

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen

Stap 1: Gebruikers toestaan apps te installeren in Chat
Opmerking: Voor sommige apps is toegang tot de organisatie-eenheid op het hoogste niveau vereist om apps te kunnen installeren in Chat. Als u dit niet toestaat, werken Chat API's mogelijk niet goed. Als een beheerder bepaalde organisatie-eenheden toegang heeft gegeven om chat-apps te installeren en een gebruiker in de geselecteerde organisatie-eenheid een app installeert die bepaalde API's gebruikt, werkt de app niet volledig.
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then  Appsand thenGoogle Workspaceand thenGoogle Chat.
  3. Klik op Chat-apps.
  4. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  5. Selecteer bij Gebruikers toestaan chat-apps te installeren de optie Aan.
  6. Klik op Opslaan. Als je een organisatie-eenheid of groep hebt ingesteld, kun je de instelling mogelijk laten overnemen of overschrijven van een bovenliggende organisatie-eenheid of instellen op Niet ingesteld voor een groep.
Stap 2: Bepaal welke apps gebruikers kunnen installeren
Opmerking: Als u gebruikers toestaat apps te installeren uit de Google Workspace Marketplace, kunnen ze apps installeren die u toestaat, zelfs als ze geen apps in Chat kunnen installeren.
Volg de stappen in Google Workspace Marketplace-apps verbergen of tonen voor uw gebruikers om te bepalen welke bots gebruikers kunnen installeren.
Stap 3: Marketplace-apps op de toelatingslijst zetten (optioneel)
Als u apps toestaat voor uw organisatie en u een toelatingslijst voor apps gebruikt of instelt dat gebruikers bepaalde apps niet kunnen zien in de Google Workspace Marketplace, kunnen gebruikers nog steeds apps installeren voor persoonlijk gebruik. Ontwikkelaars kunnen de Chat API gebruiken om apps te publiceren die niet op de toelatingslijst staan, voor maximaal 5 gebruikers. Als u niet wilt dat mensen persoonlijke apps gebruiken in uw organisatie, moet u instellen dat gebruikers geen enkele app kunnen installeren.
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then  Appsand thenGoogle Workspace Marketplace-appsand thenApp-lijst selecteren.
  3. Klik op App op toelatingslijst zetten.
  4. Geef in het zoekvak de naam op van de app die u wilt toevoegen (bijvoorbeeld Google Drive-app in Google Chat).

Belangrijk: Vul de volledige naam in, anders wordt de app niet getoond in de zoekresultaten.

5. Klik naast de app die u wilt toevoegen op Selecteren.
  6. Kies wat u wilt toestaan:
    • Gebruikers toestaan deze app te installeren: Gebruikers kunnen de app installeren.
    • Gebruikers niet toestaan deze app te installeren (blokkeren): Gebruikers kunnen de app niet installeren.
  7. Klik op Doorgaan.
  8. Kies op wie de rechten worden toegepast. U kunt instellen dat de instellingen gelden voor iedereen, voor bepaalde groepen of voor bepaalde organisatie-eenheden.
  9. Klik op Voltooien.

Alle apps in Chat beperken

Opmerking: Als u Gebruikers toestaan chat-apps te installeren uitzet, wordt al het app-gebruik uitgezet, inclusief persoonlijk app-gebruik.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then  Appsand thenGoogle Workspaceand thenGoogle Chat.
  3. Klik op Chat-apps.
  4. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  5. Selecteer onder Gebruikers toestaan chat-apps te installeren de optie Uit.
  6. Klik op Opslaan. Als je een onderliggende organisatie-eenheid hebt geconfigureerd, kun je mogelijk de instellingen van de bovenliggende organisatie-eenheid Overnemen of Overschrijven.

Gebruikers toestaan webhooks toe te voegen en te gebruiken in Chat

Als u wilt dat gebruikers webhooks kunnen gebruiken in uw organisatie, moeten gebruikers ze kunnen instellen in Chat. Webhooks kunnen geen andere chatberichten lezen. Alleen gebruikers in uw organisatie kunnen webhooks maken.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then  Appsand thenGoogle Workspaceand thenGoogle Chat.
  3. Klik op Chat-apps.
  4. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  5. Selecteer onder Gebruikers toestaan binnenkomende webhooks toe te voegen en te gebruiken de optie Ingeschakeld.

De instelling wordt toegepast op alle binnenkomende webhooks.

6. Klik op Opslaan. Als je een onderliggende organisatie-eenheid hebt geconfigureerd, kun je mogelijk de instellingen van de bovenliggende organisatie-eenheid Overnemen of Overschrijven.