Överföra prenumerationer mellan Google och återförsäljare

Om du har en e-postverifierad Business-utgåva måste du verifiera att du äger domänen innan du överför.

Om du har flera Workspace- eller G Suite-prenumerationer kontaktar du Google Sales för att göra en överföring.

Du kan överföra hanteringen av en betald Google Workspace-, Cloud Identity- eller tilläggsprenumeration från Google till en återförsäljare, från en återförsäljare till Google eller från en återförsäljare till en annan.

En återförsäljare kan hantera prenumerationer och fakturering för organisationen och tillhandahålla tjänster, som att skicka in supportärenden och lägga till användare, grupper och organisationsenheter.

Så här fungerar överföringar  |  Före överföring till återförsäljare  |  Starta överföringen  |  Felsök

Så här fungerar överföringar

• Avancerade administratörer i organisationen får ett e-postmeddelande med information om överföringen.
  • Det går inte att ångra överföringar.
  • Om du överför en Workspace-prenumeration överförs inte det kopplade Cloud Billing-kontot automatiskt.
  • Överföringar påverkar inte din data eller tillgänglighet. Du kan använda Googles tjänster som vanligt under överföringen.
  • Om du överför en prenumeration till Google eller en annan återförsäljare kan du inte överföra någon prenumeration till den ursprungliga återförsäljaren på 18 månader.
  • Det går att överföra alla eller delar av dina prenumerationer, inklusive Google Workspace, Cloud Identity och tilläggsprenumerationer som Ytterligare lagringsutrymme i Google Workspace. För prenumerationer som tillhör samma produktgrupp måste du överföra alla tillsammans.
  • Om du har en G Suite Business- eller G Suite Basic-prenumeration uppgraderas prenumerationen till en Workspace-prenumeration vid överföringen. Om du överför till en återförsäljare kontaktar du återförsäljaren för information om alternativ och priser. Om du överför till Google blir du ombedd att konfigurera fakturering för en Workspace-prenumeration.
  • Du kan inte överföra en prenumeration till en återförsäljare mer än två gånger under ett kalenderår.

Innan du överför till en återförsäljare

Läs igenom den här informationen om du överför en prenumeration från Google till en återförsäljare eller från en återförsäljare till en annan. Sök efter en Google Cloud-partner om du vill hitta en auktoriserad återförsäljare i ditt område.

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Granska överföringsbegränsningar

Du kan inte överföra dina prenumerationer till återförsäljare mer än två gånger under ett kalenderår.

Om du överför en prenumeration från en återförsäljare till en annan får den nya återförsäljaren samtycke till köp för prenumerationens produktgrupp och den ursprungliga återförsäljarens samtycke återkallas. Mer information finns i Förstå köpsamtycke och produktgrupper.

Förstå faktureringseffekterna

Överföringar från Google

Fram till överföringsdatumet fakturerar Google dig direkt för prenumerationen med eventuella återstående avtalsavgifter inkluderade proportionellt. Du får ingen återbetalning för en förbetald årsavgift. Från och med överföringsdatumet faktureras du av återförsäljaren, inte av Google.

Om överföringsdatumet inte är den första i månaden får du två fakturor den månaden, en från Google och en från återförsäljaren. Därefter får du en faktura från återförsäljaren.

Effekten av överföringen på faktureringen beror på din tidigare faktureringsplan. Kontakta återförsäljaren om du vill ha mer information.

Överföringar från en annan återförsäljare

Om du har förbetalt eventuella kontoavgifter till din nuvarande återförsäljare och vill överföra ditt konto till en annan återförsäljare beror återbetalningsalternativen på din faktureringsplan hos den nuvarande återförsäljaren:

• Om du har årsavgift/fast längd med årsbetalning har du redan betalat för hela året och det går inte att få någon återbetalning. Ingen del av betalningen överförs heller till den nya prenumerationen. Du kan vänta tills prenumerationen förnyas för att byta återförsäljare.
  • Om du har en annan prenumeration och har förbetalt återförsäljaren är återbetalning möjlig enligt återförsäljarens eget gottfinnande.
Förstå återförsäljaråtkomst

När du överför prenumerationer får den nya återförsäljaren åtkomst till Googles administratörskonsol om du inte tar bort åtkomsten. Mer information finns i Återförsäljaråtkomst till administratörskonsolen.

Granska fakturerings- och licensieringsalternativ för återförsäljare

Återförsäljaren har fakturerings- och licensieringsalternativ när du konfigurerar en ny återförsäljarhanterad prenumeration. Kontakta återförsäljaren för att diskutera alternativen.

Alternativ med faktureringsplaner och kostnadsfria provperioder

• Prenumerationer som för närvarande har flexibel avgift – återförsäljaren kan välja flexibel avgift eller årsavgift/fast längd (månatliga eller årliga betalningar). Alternativet för årsavgift/fast längd är inte tillgängligt för tilläggstjänster som Google Arkiv.
  • Prenumerationer som för närvarande har årsavgift/fast längd – återförsäljaren kan välja en ny årsavgift/fast längd (månads- eller årsbetalning). Om det är inom 30 dagar från prenumerationens förnyelsedatum kan återförsäljaren även välja en flexibel avgift.
  • Prenumerationer i en kostnadsfri provperiod på 30 dagar – om du slutför provperioden kan du bara överföra till en ny, återförsäljarhanterad prenumeration. Om du fortfarande har en provperiod och överför till en återförsäljare kan återförsäljaren överföra prenumerationen till en ny prenumeration eller en ny provperiod på 30 dagar.

Alternativ för krav på användarlicens

En ny prenumeration måste ha samma antal licenser (eller fler) som den tidigare prenumerationen. Om din nuvarande prenumeration till exempel gäller 200 användarlicenser kan återförsäljaren inte minska det till 150 användarlicenser.

Undantag: För prenumerationer med årsavgift och inom 30 dagar från slutet av perioden kan återförsäljaren minska antalet licenser.

Starta en överföring

Du måste vara inloggad som avancerad administratör för den här uppgiften.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. I administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Kontoföljt avÅterförsäljarhantering.
    Om det här alternativet inte är tillgängligt kan du kontakta återförsäljaren för att få hjälp.
  3. Klicka på Transfer för produktgruppen som du vill överföra.
  4. Om du överför till en återförsäljare anger du återförsäljarens offentliga idföljt avklickar på Fortsätt.
  5. För varje produktgrupp som du vill överföra väljer du Överför till Google eller Överför till återförsäljarens namn.
  6. Om prenumerationer för flera produktgrupper visas och du inte vill överföra alla kan du välja Behåll hos återförsäljarens namn eller Behåll hos Google för de produktgrupper du inte vill överföra.
  7. Klicka på Fortsätt.
  8. Godkänn villkoren genom att markera kryssrutan följt avklicka på Skapa överföringsfullmåttighet.
  9. Klicka på Stäng.

Felsöka problem med överföring

Om återförsäljaren inte kan slutföra överföringen loggar du in igen och upprepar stegen ovan.