Een abonnement overzetten naar een reseller

Geldt voor versies van Google Workspace en andere betaalde abonnementen in de Google Beheerdersconsole.

Als Google u rechtstreeks factureert voor uw Google Workspace- of Cloud Identity-abonnement, kunt u het abonnementsbeheer overzetten naar een Google-reseller. Een reseller kan abonnementen voor uw organisatie beheren en services bieden, zoals implementatie, support en werktransformatie.

Een geautoriseerde reseller zoeken

Zoek een Google Cloud Partner om een geautoriseerde reseller te vinden in uw regio.

Hoe overdrachten werken

• Hoofdbeheerders in uw organisatie krijgen een e-mail met informatie over de overdracht.
  • Overdrachten kunnen niet ongedaan worden gemaakt.
  • Als u een Google Workspace-abonnement overzet, wordt het gekoppelde Cloud-factureringsaccount niet automatisch overgezet.
  • Overdrachten hebben geen invloed op uw gegevens of beschikbaarheid. (U kunt Google-services zoals gewoonlijk gebruiken tijdens een overdracht.)

Als u een G Suite-abonnement heeft om over te zetten

• G Suite Business- en G Suite Basic-abonnementen worden tijdens de overdracht geüpgraded naar Google Workspace-abonnementen. Neem contact op met een reseller voor opties en prijzen.
  • Als u meerdere versies van G Suite gebruikt, neemt u contact op met een Google-salesmedewerker om de overdracht voor u uit te voeren.

Welke toegang heeft de reseller tot mijn account?

• Voor abonnementen die u heeft gekocht bij een reseller: Als u abonnementen overzet, kan de reseller gebruikers toevoegen of verwijderen, gebruikerswachtwoorden updaten, organisatie-eenheden bewerken en andere instellingen beheren.
  • Voor abonnementen die u bij Google heeft gekocht: Als u na de overdracht nog abonnementen aanschaft bij Google, kunt u uw reseller toegang geven tot deze abonnementen om deze licenties en andere services te beheren. Vraag de reseller om toestemming voordat u de reseller toegang geeft. Als u toegang verleent, heeft de reseller toegang tot deze services in de Beheerdersconsole.

Zie De toegang van een reseller tot de Beheerdersconsole wijzigen voor meer informatie over de toegang van een reseller tot uw account, waaronder hoe u toegang kunt geven of beperken.

Reselleropties tijdens de overdracht

Nadat de overdracht is afgerond, heeft de reseller facturerings- en licentie-opties als hij het nieuwe, door de reseller beheerde abonnement instelt. Neem contact op met de reseller om de opties te bespreken.

Alles uitvouwen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

Opties met betalingsplannen en kosteloze proefperioden

Abonnementen waarvoor u momenteel het flexibele model heeft

De reseller kiest een flexibel model of jaarmodel (een van de twee versies). Het jaarmodel is niet beschikbaar voor add-onservices, zoals Google Vault.

Abonnementen waarvoor u momenteel een jaarmodel heeft

• De reseller kan voor alle abonnementen een nieuw jaarmodel kiezen (met maandelijkse of jaarlijkse betalingen).
  • Binnen 30 dagen voor de verlengingsdatum van het abonnement kan de reseller een jaarmodel (een van de twee versies) of een flexibel model kiezen.

Abonnementen in een kosteloze proefperiode van 30 dagen

Nadat een proefperiode van 30 dagen is verstreken, kunt u alleen overstappen naar een nieuw, resellerbeheerd abonnement. Als uw proefperiode nog niet voorbij is en u deze overzet naar een reseller, kan de reseller het abonnement overzetten naar:

• Nog 30 dagen op proef
  • Een nieuw abonnement
Opties voor vereisten aan gebruikerslicenties

Het nieuwe abonnement moet hetzelfde aantal of meer licenties bevatten dan het oude abonnement. Als uw huidige contract bijvoorbeeld 200 gebruikerslicenties heeft, kan de reseller het contract niet verminderen tot 150 gebruikerslicenties tijdens de overdracht.

Uitzondering: Voor abonnementen met een jaarmodel en binnen 30 dagen van het einde van de termijn kan de reseller het aantal licenties verminderen.

Hoe facturering werkt na de overdracht

Tot de overdrachtsdatum factureert Google de kosten voor uw abonnement rechtstreeks aan u.

Wanneer de overdracht is voltooid door uw reseller, wordt het abonnement een nieuw abonnement. De reseller factureert u vanaf dat moment, niet Google.

Als uw overdracht op een andere dag dan de eerste van de maand wordt uitgevoerd, ontvangt u 2 facturen voor die maand:

• Een van Google, voor de datums vóór de overdracht.
  • Een van de reseller, voor de datums vanaf het moment dat de overdracht was voltooid.

Daarna krijgt u slechts één factuur van de reseller.

Voor Google Workspace en Cloud Identity Premium hangen de gevolgen van de overdracht op de facturering af van uw eerdere factureringsmodel. Neem contact op met uw reseller voor meer informatie.

Wat als ik een jaarmodel heb?

• Als u maandelijkse betalingen doet: Google factureert u de kosten tot de overdrachtsdatum. De kosten zijn voor de rest van uw contract, berekend naar verhouding.
  • Als u jaarlijkse betalingen doet: Na de overdracht ontvangt u geen terugbetaling voor de vooraf betaalde serviceperiode.

Een overdrachtstoken genereren

Met een overdrachtstoken kan een reseller het beheer van uw account overnemen.

Voordat u begint: Vraag de reseller om een openbare ID van 9 tekens.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga naar Overdrachtstoken ophalen.
  3. Voer de ID in die u van uw reseller heeft gekregen en klik op Reseller-ID bevestigen.

U ziet het dialoogvenster Openbare reseller-ID invoeren.

4. Lees de Algemene Voorwaarden en klik vervolgens op Overdrachtstoken genereren.
  5. Laat uw reseller weten dat u de token heeft gemaakt, zodat deze de overdracht kan starten.
    U hoeft de token niet te kopiëren of naar uw reseller te sturen.

Overdrachtsproblemen oplossen

Als de reseller de overdracht niet kan voltooien, logt u opnieuw in en herhaalt u de stappen hierboven. In de volgende gevallen kunnen overdrachtsproblemen optreden:

• De token is verlopen. Tokens verlopen 30 dagen nadat deze zijn gemaakt.
  • U brengt wijzigingen aan in uw abonnementen (zoals een abonnement opzeggen) nadat u de token heeft gemaakt, maar voordat de reseller de overdracht heeft afgerond.