De beheerde apparaten van een gebruiker bekijken

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Frontline Starter en Frontline Standard, Business Starter, Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard en Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade, Education Plus en Endpoint Education Upgrade, Essentials, Enterprise Essentials en Enterprise Essentials Plus, G Suite Basic, G Suite Business, Cloud Identity Free en Cloud Identity Premium. Versies vergelijken

U kunt een lijst bekijken met de apparaten van een gebruiker die worden beheerd door uw organisatie. Op de lijst staat informatie over apparaten, zoals wanneer werkgegevens voor het laatst zijn gesynchroniseerd met een apparaat.

Tip: Zie Mobiele apparaten bekijken en beheren om een lijst te bekijken met alle apparaten die in uw organisatie worden gebruikt, inclusief apparaten die eigendom zijn van het bedrijf.

De beheerde apparaten van een gebruiker bekijken

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenGebruikers.
  3. Zoek de gebruiker in de lijst Gebruikers. Zie Een gebruikersaccount zoeken als u hulp nodig heeft.
  4. Klik op de naam van de gebruiker om de accountpagina te openen.
  5. Klik op de pagina met gebruikersgegevens op Beheerde apparaten om een lijst met de apparaten van de gebruiker te bekijken.

De link 'Beheerde apparaten' wordt aangewezen.

Opmerking: De overzichtsinformatie op de kaart Beheerde apparaten bevat mogelijk niet alle beheerde apparaten, met name Windows-apparaten en apparaten die eigendom zijn van het bedrijf. Alle beheerde apparaten van een gebruiker staan wel op de lijst met apparaten. Als u weet dat een gebruiker beheerde apparaten heeft, maar deze niet in het overzicht staan, kunt u de apparaten van de gebruiker vinden in de lijst Apparaten:

1. Ga naar de lijst Apparaten. (Klik links in de Beheerdersconsole op Apparaten and thenMobiel en eindpuntenand thenApparaten.)
    2. Klik op Een filter toevoegenand thenGebruikersnaam.
    3. Vul de naam van de gebruiker in en klik op Toepassen.

Apparaten sorteren

Als u de lijst met apparaten wilt sorteren, klikt u op een kolomkop. Voorbeeld:

• Serienummer: Een uniek identificatienummer dat is gekoppeld aan het apparaat van de gebruiker.
  • Model: Het apparaatmodel, bijvoorbeeld Pixel 5.
  • OS: Het besturingssysteem van het apparaat, bijvoorbeeld Android 9.
  • Laatste synchronisatie: De datum waarop het apparaat voor het laatst is gesynchroniseerd met Google-eindpuntbeheer.

Als u een bepaalde kolom niet ziet, klikt u op Kolommen beheren  en voegt u kolommen toe of verwijdert u deze.

Een lijst met apparaten downloaden

U kunt een bestand met door komma's gescheiden waarden (csv-bestand) of een Google-spreadsheet downloaden met alle apparaten van een gebruiker.

1. Klik rechtsboven in de lijst met apparaten op Apparaatlijst downloaden .
  2. Bekijk de downloadopties en klik op Downloaden.
  3. De download wordt toegevoegd aan uw takenlijst. Als de lijst niet automatisch wordt geopend, klikt u naast de zoekbalk bovenaan op Taken .

Waar u moet klikken op 'Taken'.

4. (Optioneel) Als de gebruiker veel apparaten heeft, kan het even duren voordat het bestand is gedownload. Klik op Taken  om de takenlijst te sluiten en er later weer naar terug te keren. U kunt de voortgang van de download zien. Zie De status van grote taken controleren voor meer informatie.
  5. Klik in Uw taken op Csv downloaden of Openen in Google Spreadsheets.
  6. Als u een csv-bestand heeft gedownload, opent u het in een spreadsheet-app, zoals Google Spreadsheets.