Uw website koppelen aan een domein dat is geregistreerd via Google

Als u uw domein heeft gekocht toen u zich aanmeldde voor Google Workspace, volgt u deze stappen om uw domeinnaam aan uw website te koppelen.

Voordat u begint

Als u uw website wilt koppelen, moet u werken met technische instellingen, genaamd DNS-records. Als u niet bekend bent met DNS-records, moet u dit artikel delen met uw webmaster. U kunt ook contact opnemen met uw webhost, die u door het proces kan leiden. Voorbeelden van webhosts of websitebouwers die ook websites hosten, zijn GoDaddy, Bluehost, SquareSpace, WordPress en Wix.

Vereisten:

• U heeft uw domeinnaam (example.com) gekocht toen u zich aanmeldde.
  • Uw website is al klaar (Google Workspace biedt geen websitehosting).
  • U heeft bij uw webhost de instructies voor DNS-records of automatisch koppelen opgehaald.

Als u zich heeft aangemeld voor Google Workspace met een domein waarvan u al de eigenaar was, neemt u contact op met uw domeinregistreerder en webhost voor instructies.

Stap 1: Uw domeinregistreerder identificeren

Als u een domein koopt wanneer u zich aanmeldt voor Google Workspace, wordt het geregistreerd bij een van deze registreerders:
  • Google Domains
  • GoDaddy
  • Enom
  • DomainDiscount24

Volg deze stappen om te zien wie uw domeinregistreerder is en wat de inlognaam en het wachtwoord van uw account zijn:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Accountand thenDomeinen.
  3. Klik op Domeinen beheren.
  4. Klik naast het domein dat u aan een website wilt koppelen op Details weergeven.

Er wordt een venster geopend met uw partnerhost en uw domeinregistratiegegevens.

De domeinregistratiegegevens en het menu 'Geavanceerde DNS-instellingen' worden weergegeven.

5. Klik op Geavanceerde DNS-instellingen om uw inlognaam en het wachtwoord bij uw domeinregistreerder te bekijken en in te loggen bij de DNS-console waar u uw domein kunt ontgrendelen.
  6. Noteer de inlognaam, het wachtwoord en de pincode om toegang te krijgen tot uw account bij de domeinregistreerder.
  7. Ga verder met stap 2 en volg de instructies voor uw domeinregistreerder.

Tip: Als u uw domeinregistreerder niet ziet, heeft u uw domein niet gekocht toen u zich aanmeldde voor Google Workspace. Neem voor hulp bij het koppelen aan uw website contact op met het bedrijf waarbij u uw domein heeft gekocht.

Stap 2: Uw webhostrecord toevoegen aan de DNS-console

Klik op de link voor uw domeinregistreerder voor verdere instructies:

Mijn domeinregistreerder is Google Domains

Tip: Bekijk de instructies voor enkele veelgebruikte webhosts.

1. Log in bij Google Domains.
  2. Als u meerdere domeinen heeft, klikt u op de naam van het domein dat u wilt ontgrendelen.

Opmerking: Als u uw domein niet ziet staan, bent u wellicht ingelogd op een ander account. Meer informatie over schakelen tussen accounts.

3. Klik links op de pagina 'Domains overview' (Domeinoverzicht) op DNS.

De optie DNS is geselecteerd in het linkermenu.

4. Selecteer de DNS-record die u bij uw webhost ziet voor instructies over hoe u deze toevoegt aan de DNS-records van uw domein.

Doe het volgende voor een A-record:

1. Scrol naar Aangepaste bronrecords.
    2. Selecteer A in de lijst Type.
    3. Laat de standaardwaarde staan in de velden Naam en TTL.
    4. Voer in het veld Data (Gegevens) de A-record in die u van uw webhost heeft gekregen. (Dit zijn vier sets getallen, gescheiden door punten.)
    5. Klik op Add (Toevoegen) om de nieuwe A-record op te slaan.

Een A-record toevoegen.

Doe het volgende voor een CNAME-record:

1. Scrol naar Aangepaste bronrecords.
    2. Selecteer CNAME in de lijst Type.
    3. Voer in het veld Name (Naam) het alias- of host data (hostgegevens)-gedeelte van de CNAME-record (meestal www) die u van uw webhost heeft gekregen.
    4. Laat de standaardwaarde staan in het veld TTL.
    5. Voer in het veld Data (Gegevens) het gedeelte points to (wijst naar) of destination (bestemming) in van de CNAME-record van uw webhost. Dit gedeelte bevat meestal de naam van uw webhost en lijkt op www.example.com.
    6. Klik op Add (Toevoegen) om de nieuwe CNAME-record op te slaan.

Het gedeelte 'Custom resource records' (Aangepaste bronrecords).

Doe het volgende voor een naamserverrecord (NS-record):

Als u nieuwe naamserverrecords (NS-records) toevoegt, kan het zijn dat Gmail en andere Google Workspace-services niet meer goed werken. Nadat u de NS-records heeft toegevoegd, laten we u weten hoe u uw services kunt herstellen.

1. Klik in het gedeelte Name Servers (Naamservers) bovenaan de pagina op Use custom name servers (Aangepaste naamservers gebruiken).
    2. Voer in het veld Name Server (Naamserver) de naamserver-record in die u van uw webhost heeft gekregen.
    3. Als u meer dan één naamserverrecord wilt toevoegen, klikt u naast het veld 'Name Server' (Naamserver) op Add (Toevoegen)  en voegt u de volgende record toe. Herhaal deze stap zo vaak als nodig.
    4. Nadat u de naamserverrecords van uw webhost heeft toegevoegd, klikt u op Save (Opslaan).

Er zijn twee voorbeeldnaamserverrecords toegevoegd aan de tabel met naamserverrecords.

5. Nadat u de naamservers heeft gewijzigd, voegt u de Google Workspace-services toe aan uw website.
Mijn domeinregistreerder is GoDaddy

Belangrijk: Als u hulp nodig heeft bij het toevoegen van de DNS-record van uw webhost, moet u GoDaddy-support e-mailen en ze vragen de records voor u te wijzigen. Vermeld in de e-mail de record die u moet toevoegen en uw pincode voor de GoDaddy-klantenservice. U vindt deze onder Geavanceerde DNS-instellingen in de Beheerdersconsole.

1. Klik in het venster 'Geavanceerde DNS-instellingen' op Inloggen bij DNS-console.
  2. Log in bij de DNS-console met de inlognaam en het wachtwoord die u heeft genoteerd.

De pagina 'My Domains' (Mijn domeinen) wordt geopend in een nieuw tabblad.

3. Selecteer de DNS-record die u bij uw webhost ziet voor instructies over hoe u deze toevoegt aan de DNS-records van uw domein.

Automatisch koppelen aan veelgebruikte websites of websitebouwers

1. Klik op de pagina 'My Domains' (Mijn domeinen) op Use My Domain (Mijn domein gebruiken).

De knop 'Use my domain' (Mijn domein gebruiken) staat rechts van de domeinnaam.

2. Klik op Connect (Koppelen).
  3. Kies uw webhost in de lijst Destinations (Bestemmingen).

De pagina 'Destinations' (Bestemmingen) van GoDaddy.

4. Volg de instructies voor de door u gekozen bestemming.

Als uw webhost hier niet bij staat, kunt u uw domein op twee manieren koppelen aan uw website:

• Voer in het veld Forward To Any Site (Doorsturen naar een site) de URL in van uw website en klik op Next (Volgende).
  • Voeg de DNS-record van de webhost toe (A, CNAME of NS) zoals uitgelegd in de instructies hieronder.

Doe het volgende voor een A-record:

1. Klik naast de domeinnaam die u wilt ontgrendelen op More (Meer) en selecteer Manage DNS (DNS beheren).

De lijst 'More' (Meer) is geopend en 'Domain settings' (Domeininstellingen) is geselecteerd in de lijst.

De pagina 'DNS Management' (DNS-beheer) wordt geopend.

2. Scroll naar onderen in de tabel 'Records' en klik op Add (Toevoegen).

De tabel 'Records' wordt weergegeven en een rode cirkel markeert de knop 'Add' (Toevoegen).

3. Selecteer A in de lijst Type.

'A' is geselecteerd in het dropdownmenu 'Type'.

4. Voer @ in het veld Host in.
  5. Voer in het veld Points to (Wijst naar) de A-record (IP-adres) in die u van uw webhost heeft gekregen.
  6. Laat de standaardwaarde staan in het veld TTL.

Het dialoogvenster 'A-record' wordt weergegeven.

7. Klik op Save (Opslaan).

Doe het volgende voor een CNAME-record:

1. Klik naast de domeinnaam die u wilt ontgrendelen op More (Meer) en selecteer Manage DNS (DNS beheren).

'Manage DNS' (DNS beheren) is geselecteerd in de lijst 'More' (Meer).

De pagina 'DNS Management' (DNS-beheer) wordt geopend.

2. Scroll naar onderen in de tabel 'Records' en klik op Add (Toevoegen).

De tabel 'Records' wordt weergegeven en een rode cirkel markeert de knop 'Add' (Toevoegen).

3. Selecteer CNAME in de lijst Type.

'CNAME' is geselecteerd in het dropdownmenu 'Type'.

4. Voer in het veld Host het gedeelte Name, Label of Host in (meestal www) van de record die u van uw webhost heeft gekregen.
  5. Voer in het veld Points to (Wijst naar) het gedeelte in van de record dat de naam van uw webhost bevat (zoals www.squarespace.com).
  6. Laat de standaardwaarde staan in het veld TTL.

Het dialoogvenster 'CNAME' wordt weergegeven.

7. Klik op Save (Opslaan).

Doe het volgende voor een naamserverrecord (NS-record):

Als u nieuwe naamserverrecords (NS-records) toevoegt, kan het zijn dat Gmail en andere Google Workspace-services niet meer goed werken. Nadat u de NS-records heeft toegevoegd, laten we u weten hoe u uw services kunt herstellen.

1. Klik naast de domeinnaam die u aan een website wilt koppelen op More (Meer) en selecteer Manage DNS (DNS beheren).

'Manage DNS' (DNS beheren) is geselecteerd in de lijst 'More' (Meer).

De pagina 'DNS Management' (DNS-beheer) wordt geopend.

2. Scroll naar Nameservers (Naamservers) en klik op Change (Wijzigen).

De knop 'Change' (Wijzigen) is geselecteerd in het venster 'Nameservers' (Naamservers).

De pagina 'Connect My Domain to a Website' (Mijn domein koppelen aan een website) wordt geopend.

De twee opties zijn 'Connect my domain to a website I've built' (Mijn domein koppelen aan een website die ik heb gemaakt) en 'I want to use hosting to build a website' (Ik wil hosting gebruiken om een website te maken). Onder deze twee opties staat de optie 'Enter my own nameservers (advanced)' (Mijn eigen naamservers invoeren (geavanceerd)).

3. Klik op Enter my own nameservers (advanced) (Mijn eigen naamservers invoeren (geavanceerd)).
  4. Voer in het eerste veld Nameserver de naamserver in die u van uw webhost heeft gekregen.
  5. Als u meer dan één naamserver wilt toevoegen, voert u de volgende in het tweede veld Nameserver in.

Als u meer dan twee naamservervelden nodig heeft, klikt u op Add Nameserver (Naamserver toevoegen) om meer velden toe te voegen.

De velden voor de naamserver worden weergegeven in het venster 'Nameservers' (Naamservers) in de DNS-console.

6. Klik op Save (Opslaan).
  7. Nadat u de naamservers heeft gewijzigd, voegt u de Google Workspace-services toe.
Mijn domeinregistreerder is Enom

Belangrijk: Als u hulp nodig heeft bij het toevoegen van de DNS-record van uw webhost, moet u Enom-support e-mailen en ze vragen de records voor u te wijzigen. Vermeld in de e-mail de record die u moet toevoegen en uw pincode voor de Enom-klantenservice (u vindt deze onder Geavanceerde DNS-instellingen in de Beheerdersconsole).

1. Klik in het venster 'Geavanceerde DNS-instellingen' op Inloggen bij DNS-console.
  2. Log in bij de DNS-console met de inlognaam en het wachtwoord die u heeft genoteerd.

De pagina 'Domain Settings' (Domeininstellingen) wordt geopend in een nieuw tabblad.

3. Selecteer de DNS-record die u bij uw webhost ziet voor instructies over hoe u deze toevoegt aan de DNS-records van uw domein.

Doe het volgende voor een A-record:

1. Scrol naar de tabel Host Records (Hostrecords) en klik op Edit (Bewerken).

De knop 'Edit' (Bewerken) in de tabel 'Host Records' (Hostrecords).

2. Klik op Add New (Nieuwe toevoegen).
  3. Selecteer A (Address) (Adres) uit de lijst Record Type (Recordtype).

'A (Address)' is het geselecteerde recordtype.

4. Voer @ in het veld Hostname (Hostnaam) in.
  5. Voer in het veld Address (Adres) de reeks getallen in (vier sets getallen, gescheiden door punten) uit de CNAME-record die u van uw webhost heeft gekregen.
  6. Klik op Save (Opslaan).

Doe het volgende voor een CNAME-record:

1. Scrol naar de tabel Host Records (Hostrecords) en klik op Edit (Bewerken).
  2. Klik op Add New (Nieuwe toevoegen).
  3. Selecteer CNAME (Alias) in de lijst Record Type (Recordtype).

'CNAME (Alias)' is het geselecteerde recordtype.

4. Voer in het veld Host Name (Hostnaam) het gedeelte Alias, Name/Host data (Alias/Naam/Hostgegevens) in (meestal www) van de record die u van uw webhost heeft gekregen.
  5. Voer in het veld Address (Adres) het gedeelte in van de record dat de naam van uw webhost bevat (zoals www.example.com).
  6. Klik op Save (Opslaan).

Doe het volgende voor een naamserverrecord (NS-record):

Als u nieuwe naamserverrecords (NS-records) toevoegt, kan het zijn dat Gmail en andere Google Workspace-services niet meer goed werken. Nadat u de NS-records heeft toegevoegd, laten we u weten hoe u uw services kunt herstellen.

1. Klik in de tabel DNS Information (DNS-gegevens) op Edit (Bewerken).
  2. Klik op Custom (Aangepast).

De tabel 'Edit DNS Information' (DNS-gegevens bewerken) wordt weergegeven.

3. Voer in het veld Domain Name Server 1 (Domeinnaamserver 1) de eerste naamserver van uw webhost in. Naamservers lijken op ns1.example.com en ns2.example.com.
  4. Voer de overige naamservers van uw webhost in de open velden voor Domain Name Server (Domeinnaamserver) in.

Klik op Add New (Nog een toevoegen) als u meer velden nodig heeft.

5. Klik op Save (Opslaan).
  6. Nadat u de naamservers heeft gewijzigd, voegt u de Google Workspace-services toe.
Mijn domeinregistreerder is DomainDiscount24

Belangrijk: Als u hulp nodig heeft bij het toevoegen van de DNS-record van uw webhost, moet u DomainDiscount24-support e-mailen en ze vragen de records voor u te wijzigen. Vermeld in de e-mail de record die u moet toevoegen, uw domeinnaam, uw inlognaam en uw wachtwoord. U vindt deze onder Geavanceerde DNS-instellingen in de Beheerdersconsole.

De inloggegevens van uw DNS-console voor DomainDiscount24 worden elke keer dat u inlogt gewijzigd. Gebruik de link en inloggegevens uit de Beheerdersconsole als u de DNS-records van uw domein wilt openen.

1. Klik in het venster 'Geavanceerde DNS-instellingen' op Inloggen bij DNS-console.
  2. Log in bij de DNS-console met de inlognaam en het wachtwoord die u heeft genoteerd.

De pagina Dashboard van DomainDiscount24 wordt geopend in een nieuw tabblad.

3. Klik in het menu aan de linkerkant op Domains (Domeinen)and thenMy Domains (Mijn domeinen).

Menu > Domains (Domeinen) > My Domains (Mijn domeinen)

Er wordt een pagina geopend met uw DomainDiscount24-domeinen.

4. Selecteer de DNS-record die u bij uw webhost ziet voor instructies over hoe u deze toevoegt aan de DNS-records van uw domein.

Doe het volgende voor een A-record:

1. Klik rechts van het domein dat u aan uw website wilt koppelen op More (Meer) and thenEdit DNS Settings (DNS-instellingen bewerken).

Een rode cirkel markeert de optie 'Edit DNS settings' (DNS-instellingen bewerken) in het menu 'More' (Meer).

2. Scroll naar het gedeelte Subdomain overview (Overzicht subdomeinen).
  3. Klik rechts van de regel in de tabel met de A-, MX- en TXT-records van uw domein op Edit (Bewerken).

Een rode cirkel markeert de knop 'Edit' (Bewerken) in het venster 'Subdomain overview' (Overzicht subdomeinen).

De pagina 'DNS settings' (DNS-instellingen) wordt geopend.

4. Klik naast het eerste veld voor een A/AAAA Record. De knop Add (Toevoegen) wordt weergegeven.

Een rode cirkel markeert de knop 'Add' (Toevoegen).

5. Klik op Add (Toevoegen).

Na de laatste A-record wordt een nieuw veld voor A/AAAA weergegeven.

6. Voer de A-record in het open veld in. Dit zijn vier sets getallen, gescheiden door punten.

Het open veld 'A/AAAA' en de knop 'Save' (Opslaan) worden weergegeven.

7. Klik op Save (Opslaan) om de records te bewaren.

Doe het volgende voor een CNAME-record:

1. Klik rechts van het domein dat u aan uw website wilt koppelen op More (Meer) and thenEdit DNS Settings (DNS-instellingen bewerken).

Een rode cirkel markeert de optie 'Edit DNS settings' (DNS-instellingen bewerken) in het menu 'More' (Meer).

De pagina 'DNS Settings' (DNS-instellingen) wordt geopend.

2. Scroll naar het gedeelte Create new subdomain (Nieuw subdomein maken) en voer de waarde uit het gedeelte Name (Naam), Label of Host in (meestal www) van de CNAME-record die u van uw webhost heeft gekregen.

'www' is ingevoerd in het subdomeinveld.

3. Klik op Create subdomain (Subdomein maken).

Het venster CNAME wordt weergegeven.

4. Voer in het veld CNAME de waarde uit het gedeelte Destination (Bestemming), Target (Doel) of Points to (Wijst naar) in van de CNAME-record die u van uw webhost heeft gekregen. Deze bevat meestal de naam van uw webhost (zoals www.example.com).
  5. Klik op Save (Opslaan).

De CNAME-record opslaan.

Doe het volgende voor een naamserverrecord (NS-record):

Als u nieuwe naamserverrecords (NS-records) toevoegt, kan het zijn dat Gmail en andere Google Workspace-services niet meer goed werken. Nadat u de NS-records heeft toegevoegd, laten we u weten hoe u uw services kunt herstellen.

1. Klik rechts van het domein dat u aan uw website wilt koppelen op More (Meer) and thenNameserver (Naamserver).

Een rode cirkel markeert 'Nameserver' (Naamserver) in de lijst 'More' (Meer).

De pagina 'Config nameserver' (Naamserver configureren) wordt geopend.

2. Klik op Typeand thenExternal nameserver (Externe naamserver).

Er verschijnen drie nieuwe naamservervelden.

3. Voer de eerste naamserver van uw webhost in het veld Nameserver 1 (Naamserver 1) in.
  4. Herhaal de vorige stap voor de overige naamservers van uw webhost.

De tabel met naamserverinstellingen wordt weergegeven.

5. Klik op Execute (Uitvoeren) om de records op te slaan.
  6. Nadat u de naamservers heeft gewijzigd, voegt u de Google Workspace-services toe.

Het kan zijn dat uw domein meteen wordt omgeleid naar uw website, maar dit kan ook maximaal 72 uur duren, afhankelijk van uw domeinhost. Als uw domein na 3 dagen nog niet is omgeleid naar uw website, neemt u contact op met de supportafdeling van uw domeinhost.

Als de NS-records zijn gewijzigd: Google Workspace-services toevoegen aan uw webhost

Belangrijk: U hoeft deze services alleen toe te voegen aan de DNS-records van uw webhost als u de naamservers (NS-records) heeft gewijzigd.

Zorg dat uw Google Workspace-services (zoals Gmail) blijven werken nadat u uw domein heeft gekoppeld aan uw website met een naamserverrecord door de DNS-records (TXT/SPF, MX en CNAME) die in de DNS-console van uw Google Workspace-domein staan te kopiëren en plakken in de DNS-records van uw website bij uw domeinhost.

Neem voor hulp contact op met uw webhost.

Gmail en beveiliging tegen spam
Als u wilt dat e-mails bezorgd blijven worden in uw Google Workspace-inbox, voegt u de MX-records van Google Workspace toe aan de DNS-records die zijn opgeslagen bij uw webhost. U moet deze records toevoegen:
MX-serveradres Prioriteit
ASPMX.L.GOOGLE.COM 1
ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM 5
ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM 5
ALT3.ASPMX.L.GOOGLE.COM 10
ALT4.ASPMX.L.GOOGLE.COM 10

Belangrijk: Bij sommige registreerders moet u een punt toevoegen na de .COM in het MX-serveradres.

Kopieer de SPF-record uit de DNS-console van uw Google Workspace-domein en plak deze in de DNS-records van uw website om te voorkomen dat e-mailontvangers e-mails die zijn verstuurd vanuit uw Gmail markeren als spam. De SPF-record is een TXT-record die lijkt op: v=spf1 include:_spf.google.com ?all.
Google Workspace-verificatie
Als u wilt dat uw domein geverifieerd blijft met Google Workspace, kopieert u de verificatierecord uit de DNS-console van uw Google Workspace-en plakt u deze in de DNS-records van uw webhost. Uw unieke verificatierecord is een TXT-record die begint met: google-site-verification=.
Google Sites
Als u een Google-site heeft, moet u alle aangepaste Google Sites-adressen kopiëren uit de DNS-console van uw Google Workspace-domein en plakken in de DNS-records bij uw webhost.Zie Een nieuwe URL toewijzen aan een Google-site.
Aangepaste URL's voor Google Workspace-services

Als u aangepaste service-URL's gebruikt, zoals mail.uw-bedrijf.com in plaats van het standaard Gmail-adres mail.google.com/a/uw-bedrijf.com, moet u nieuwe CNAME-records toevoegen aan de DNS-records die zijn opgeslagen bij uw webhost.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.