Radera eller återställa en delad enhet och dess filer för användarna

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Business Standard and Business Plus; Enterprise Standard och Enterprise Plus; Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade och Education PlusEssentials, Enterprise Essentials och Enterprise Essentials Plus; Nonprofits; G Suite Business.  Jämför utgåvor

Som administratör kan du ta bort och återställa delade enheter på administratörskonsolen för Google Workspace. Du kan radera delade enheter om du behöver frigöra lagringsutrymme och vet att en delad enhet inte längre används eller om en delad enhet har innehåll som bryter mot organisationens datapolicy. Du kan återställa en delad enhet eller dess innehåll om en användare har raderat den av misstag.

Radera en delad enhet

Om du inte är administratör men har åtkomst som ansvarig till en delad enhet går du hit i stället.

Om du vill radera en delad enhet utan att tömma den eller ha åtkomst till den kan du använda administratörskonsolen.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avDrive och Dokument.
  3. Klicka på Hantera delade enheter.

4. Leta upp de delade enheter som du vill ta bort. Om du har många delade enheter kan du filtrera listan efter namn på delade enheter eller andra attribut.
  5. Så här tar du bort en delad enhet:
    1. Peka på den delade enheten och klicka på Merföljt avRadera.
    2. Markera bekräftelserutan och klicka sedan på Radera delad enhet.
  6. Så här tar du bort många delade enheter:
    1. Markera rutan bredvid varje delad enhet som du vill radera.
    2. Klicka på Radera högst upp.
    3. Markera bekräftelserutan och klicka sedan på Radera delade enheter.

Raderade delade enheter förblir synliga på listan över delade enheter på administratörskonsolen i 30 dagar efter att du har raderat dem. De visas med statusen Raderad.

Återställa en raderad delad enhet eller filer som har raderats från den delade enheten

Om du vill återställa filer från papperskorgen på en delad enhet går du hit i stället.

Om en delad enhet har raderats och måste återställas kan du återställa den via administratörskonsolen om den har raderats inom de senaste 25 dagarna. Du kan även använda administratörskonsolen för att återställa filer som har raderats från en delad enhet.

Innan du börjar: Om du återställer många filer eller mappar samtidigt kan det ta lite tid att återställa alla objekt. Om du startar en återställning medan en annan pågår avbryts en av dem.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avDrive och Dokument.
  3. Klicka på Hantera delade enheter.

4. (Valfritt) Klicka på Lägg till ett filter och välj Raderat under Status.
  5. Peka på en delad enhet och klicka på knappen Återställ.
  6. Välj ett datumintervall för dataåterställnigen. Om du återställer en delad enhet och vill återställa alla filer som fanns på den delade enheten när den raderades, måste du välja datumet då den raderades till det aktuella datumet.

Obs!

• Om du och användaren som tog bort den delade enheten befinner sig i olika tidszoner rekommenderar vi att du tar hänsyn till tidszonen när du väljer ett datumintervall. Du kan till exempel ta med en extra dag på ömse sidor av datumintervallet så att du inte missar data som du vill återställa.

• Du kan bara återställa objekt som har tagits bort från den delade enhetens papperskorg under de senaste 25 dagarna, även om du har tillämpat Google Arkiv-lagringspolicyer. Mer information finns i Lagra filer på Drive med Arkiv.

7. Klicka på Återställ data.

Relaterade ämnen