Een gedeelde Drive en de bestanden daarin verwijderen voor uw gebruikers of deze herstellen.

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Business Standard en Business Plus; Enterprise Standard en Enterprise Plus; Education Fundamentals, Education Standard, Teaching and Learning Upgrade en Education PlusEssentials, Enterprise Essentials en Enterprise Essentials Plus; Nonprofits; G Suite Business.  Versies vergelijken

Als beheerder kunt u gedeelde Drives verwijderen en herstellen in de Google Workspace Beheerdersconsole. U kunt bijvoorbeeld Drives verwijderen als u opslag moet vrijmaken en weet dat een gedeelde Drive niet meer wordt gebruikt of als een gedeelde Drive content bevat die in strijd is met het gegevensbeleid van uw organisatie. U kunt een gedeelde Drive of de content die deze bevat herstellen als een gebruiker de Drive per ongeluk heeft verwijderd.

Een gedeelde Drive verwijderen

Als u geen beheerder bent, maar wel beheerderstoegang heeft tot een gedeelde Drive, klikt u hier.

U kunt uw Beheerdersconsole gebruiken om een gedeelde Drive te verwijderen zonder deze te legen of zonder dat u toegang tot de gedeelde Drive heeft.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenDrive en Documenten.
  3. Klik op Gedeelde Drives beheren.

4. Zoek de gedeelde Drives die u wilt verwijderen. Als u veel gedeelde Drives heeft, kunt u de lijst filteren op de naam van gedeelde Drive of andere kenmerken.
  5. Ga als volgt te werk om één gedeelde Drive te verwijderen:
    1. Plaats de muisaanwijzer op de gedeelde Drive en klik op Meerand thenVerwijderen.
    2. Vink het vakje aan en klik op Gedeelde Drive verwijderen.
  6. Ga als volgt te werk om veel gedeelde Drives te verwijderen:
    1. Vink het vakje aan naast elke gedeelde Drive die u wilt verwijderen.
    2. Klik bovenaan op Verwijderen.
    3. Vink het vakje aan voor bevestiging en klik op Gedeelde Drives verwijderen.

Verwijderde gedeelde Drives blijven 30 dagen nadat u ze heeft verwijderd zichtbaar in de lijst met gedeelde Drives in de Beheerdersconsole. Ze worden weergegeven met de status Verwijderd.

Een verwijderde gedeelde Drive of bestanden die uit de gedeelde Drive zijn verwijderd, herstellen.

Hier vindt u meer informatie over het herstellen van bestanden uit de prullenbak van een gedeelde Drive.

Als een gedeelde Drive is verwijderd en moet worden hersteld, kunt u deze herstellen in de Beheerdersconsole als deze in de afgelopen 25 dagen is verwijderd. In de Beheerdersconsole kunt u ook bestanden herstellen die zijn verwijderd uit een gedeelde Drive.

Voordat u begint: Als u veel bestanden of mappen tegelijk herstelt, kan het even duren voordat alle items zijn hersteld. Als u een herstelactie start terwijl er nog een andere wordt uitgevoerd, wordt een van de herstelacties geannuleerd.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenDrive en Documenten.
  3. Klik op Gedeelde Drives beheren.

4. (Optioneel) Klik op Een filter toevoegen en selecteer Verwijderd bij Status.
  5. Plaats de muisaanwijzer op een gedeelde Drive en klik op de knop Herstellen.
  6. Selecteer de periode voor de gegevens die u wilt herstellen. Als u een gedeelde Drive herstelt en alle bestanden wilt herstellen die in de gedeelde Drive stonden toen deze werd verwijderd, moet u als periode de datum waarop de Drive was verwijderd tot en met de huidige datum selecteren.

Belangrijk:

• Als u en de gebruiker die de gedeelde Drive hebben verwijderd zich in verschillende tijdzones bevinden, raden we u aan om rekening te houden met het tijdsverschil wanneer u een periode selecteert. U kunt bijvoorbeeld een extra dag toevoegen aan het begin en aan het eind van de periode om ervoor te zorgen dat u geen gegevens mist die u wilt herstellen.

• U kunt alleen items herstellen die in de afgelopen 25 dagen uit de prullenbak van de gedeelde Drive zijn verwijderd, zelfs als aanvullende Google​Vault-beleidsregels gelden. Zie Bestanden in Drive bewaren met Vault voor meer informatie.

7. Klik op Gegevens herstellen.