Om Google Calendar Resource Sync

Om organisationen har migrerat från HCL Notes till Google Workspace kan användarna fortsätta att använda sin Notes-kalender med Google Calendar Resource Sync (GCRS). GCRS är en plattformsspecifik HCL Notes-app som du installerar på en eller flera HCL Domino-servrar.

Använd GCRS för att ...

• synkronisera resurser i Domino Resource Reservations med Google Kalender-resurser (endast framtida händelser)
  • synkronisera enstaka förekomster och återkommande händelser
  • Administrera resurser i Google Workspace.

Obs! Du kan även använda GWMHN för att administrera resurser. Öppna Innan du migrerar från HCL Notes.

• Tillhandahåll konfliktrapportering.
  • Kör som en integrerad HCL Notes-app på en Domino-server.

Systemkrav

Google Workspace

• En G Suite- eller Google Workspace-utgåva
  • Ett konto som avancerad administratör för Googles administratörskonsol (exempelvis för att administrera användare och resurser och aktivera profiler)
  • (Valfritt) Ett tjänstkonto för att autentisera HCL Domino-servern. Läs mer

GCRS

• Du behöver Microsoft Windows Server 2013 eller senare för att installera och köra GCRS. Äldre versioner av Windows Server kan fungera, men kontrollera om du behöver uppdatera XML-tjänsterna till Microsoft Core XML Services 6-nivå. Läs Microsoft-dokumentationen om att kontrollera version och uppdatera.
  • GCRS-servern kräver minst
    • behörighet som redigeringsbehörig och borttagningsrättigheter till Dominos Resource Reservations-databas
    • läsbehörighet till Domino-katalogen.
  • GCRS-servern måste ha tillgång till internet.

HCL Notes och Domino

• E-postfiler kräver HCL Domino Server version 7 eller senare.
  • Installera en HCL Notes-klient med Domino Administrator.
  • Administratörsåtkomst krävs till e-postfilerna som migreras via en betrodd användare eller ett server-id.
  • Servern som ansvarar för polling av Googles servrar måste ha internetåtkomst.
  • Om du lägger till en dedikerad GCRS-server i ditt nätverk måste servern vara registrerad som en del av din befintliga Domino-organisation.

GCRS och andra synkroniserings- och migreringsprodukter

Du kan även använda GCRS med Google Calendar Connector for HCL Notes (GCCHN). Med GCCHN kan användarna se varandras tillgänglighet oavsett om de använder Notes eller Kalender. Mer information finns i Jämför GCRS och GCCHN.

GCRS är också kompatibelt med Google Workspace Migration for HCL Notes (GWMHN), men bara om du använder GWMHN version 4.1 eller senare. Använd inte GCRS om du har migrerat Notes-resurser till Google med tidigare versioner av GWMHN eller något annat migreringsprogram. Öppna Innan du migrerar från HCL Notes.

Nästa steg

Ladda ned GCRS-anslutaren

Relaterade ämnen

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.